Mtech@13 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam Szukam niedrogiej która ma być kompromisem pomiędzy ciszą a dobrą wentylacją - wybór już zawężyłem do Centurion 534 , CoolerMaster Elite 330 i Sharkoon Rebel 9. Może użytkowincy tych obudów wypowiedzą sie na ich temat - jakie plusy czy minusy?. Która lepiej wyciszona a która lepiej wentylowana?. A może jakieś jeszcze inne propozycje w tej cenie? Z góry dzięki z pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Najsolidniejszy jest Centurion. To będzie najcichsza buda z tych trzech. Najlepsza wentylacja będzie w Szarkunie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Zważ że Centurion będzie trochę ciasnawy - patrz recka Costi'ego na PurePC. Osobisci bral bym Sharkoona. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Szrkuny niesprzyjają wyciszaniu dysków , w dodatku lubią wpadać w wibracje. Pozatym innych wad nie stwierdziłem Jeśli nie będziesz montował niewiadomo jak wypaśnego chłodzenia to myślę że wystarczy Ci Elite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mtech@13 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Żadnego mega chłodzenia nie planuję :) - 120mm front i tył i ewntualnie jeszcze jakiś nawiew na karte graficzną (ale to zależne bedzie od temperatury GPU w nowej budzie). Skłaniam sie ku Elite 330 ale ktoś tam narzekał że wyciszenie tej budy jest problematyczne i troszke sie tego obawiam - nie jestem jakimś maniakiem ciszy ale też nie lubie jak cos za bardzo bziuczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Kompromisem będzie Sharkoon. Można go kupić za 119zł na Allegro, jest obszerny, a dyski zawsze można przecież powiesić na gumkach lub za 30zł kupić szyny wyciszające od Pentagrama. Ja wpadania w wibracje nie stwierdziłem. Podobno wlasnie w Elite jest problem z wpadaniem w wibracje - on ma naprawdę cienkie blach, cieńsze od Sharkoona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zważ że Centurion będzie trochę ciasnawy - patrz recka Costi'ego na PurePC. Osobisci bral bym Sharkoona.Przy czym nalezy wziac pod uwage, ze 8800GT wchodzi mi bez klopotu. GTXa nie sprawdzalem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Kompromisem będzie Sharkoon. Można go kupić za 119zł na Allegro, jest obszerny, a dyski zawsze można przecież powiesić na gumkach lub za 30zł kupić szyny wyciszające od Pentagrama. Ja wpadania w wibracje nie stwierdziłem. Podobno wlasnie w Elite jest problem z wpadaniem w wibracje - on ma naprawdę cienkie blach, cieńsze od Sharkoona. u mnie na jednej z dwóch sa wibracje od dysku (zależy jaki dysk w obudowie siedzi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mtech@13 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 A jak jest z dostawaniem się kurzu do Sharkoona czy CM Elite? - fronty mają ażurowe i czytałem gdzieś że może być uciążliwe czyszczenie filtrów znajdujących się za nimi oraz samych frontów. Wibracjami jakoś się nie martwię ;)- w mojej starej rozwierconej i naruszonej przez ząb czasu obudowie (siakieś noname) moje dwa dyski nie powodują żadnych wibracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 A moze jednak Antec Three Hundred? Ja sie sam przymierzam ale jakos z dostepnoscia lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mtech@13 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 no kurcze z tym Antec Three Hundred to mi walnąłeś kilna :huh: - po obejrzeniu stał sie moim faworytem - wygląd ma najfajniejszy a myślę ze jeżeli chodzi i wyciszenie i chłodzenie też sie spisze odpowiednio. Trochu mnie niepokoi zasiłka na dole i związane z tym odmienne poprowadzenie kabli ale chyba jakoś da radę. Tylko faktycznie dosępność słaba -ale może niedługo pokaże się w sklepach w krakowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 No mnie wygladem tez miazdzy, zasilka na dole to raczej zaleta. Od konca kwietnia ma sie juz pojawic w zenfiscie podobno i cooling.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 A w tej obudowie Anteca zasilacz ze 120mm na dole montuje sie odwrotnie ( tzn. "do góry nogami?" ) Nic to nie przeszkadza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Normalnie się go montuje, wentylatorem do dołu ponieważ mocowanie zasilacza jest wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_zyz Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Normalnie się go montuje, wentylatorem do dołu ponieważ mocowanie zasilacza jest wyzej. tak na oko to wygląda że można dowolnie go zamontować zrobili chyba dodatkowo otwory, rewelacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zastanawiam się teraz która obudowa będzie lepsza ... Sharkoon Rebel 9 Eco czy ten Antec ... z wyglądu obie mi się podobają z tym, że Antec droższy ale znowu ma w zestawie wentylatorki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Z wygladu to Antec jest bezkonkurencyjny IMHO, Szarkun strasznie festyniarski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 To już kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje. Tak jak mówię mnie obie się podobają i pewnie wezmę Rebel 9 bo w jednym sklepie jedna przesyłka do tego cenowo bardziej dla mnie przystępny... No chyba, że ktoś mnie przekona, że w tym Antecu będzie dużo lepszy przewiew i mniejsze temp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 IMO są na równi - Sharkoon na żywo dużo zyskuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Nikt Cie nie bedzie przekonywal, bo przyjdzie 10 obudow do zenfist, 5 do cooling.pl i wszystkie sprzedadza sie w 1 dzien, takze czym mniej ludzi wie tym wieksza szansa, ze kupi sie za te kilka dni :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Wyrok zapadł - będzie Sharkoon :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 A jak wygląda porównanie tego Sharkoona do Chiefteca LBX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...