Skocz do zawartości
Mtech@13

Niedroga Obudowa - Kompromis Pomiędzy Ciszą A Dobrą Wentylacją?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam niedrogiej która ma być kompromisem pomiędzy ciszą a dobrą wentylacją - wybór już zawężyłem do Centurion 534 , CoolerMaster Elite 330 i Sharkoon Rebel 9.

Może użytkowincy tych obudów wypowiedzą sie na ich temat - jakie plusy czy minusy?.

Która lepiej wyciszona a która lepiej wentylowana?.

A może jakieś jeszcze inne propozycje w tej cenie?

Z góry dzięki z pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnego mega chłodzenia nie planuję :) - 120mm front i tył i ewntualnie jeszcze jakiś nawiew na karte graficzną (ale to zależne bedzie od temperatury GPU w nowej budzie).

Skłaniam sie ku Elite 330 ale ktoś tam narzekał że wyciszenie tej budy jest problematyczne i troszke sie tego obawiam - nie jestem jakimś maniakiem ciszy ale też nie lubie jak cos za bardzo bziuczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompromisem będzie Sharkoon. Można go kupić za 119zł na Allegro, jest obszerny, a dyski zawsze można przecież powiesić na gumkach lub za 30zł kupić szyny wyciszające od Pentagrama. Ja wpadania w wibracje nie stwierdziłem.

Podobno wlasnie w Elite jest problem z wpadaniem w wibracje - on ma naprawdę cienkie blach, cieńsze od Sharkoona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompromisem będzie Sharkoon. Można go kupić za 119zł na Allegro, jest obszerny, a dyski zawsze można przecież powiesić na gumkach lub za 30zł kupić szyny wyciszające od Pentagrama. Ja wpadania w wibracje nie stwierdziłem.

Podobno wlasnie w Elite jest problem z wpadaniem w wibracje - on ma naprawdę cienkie blach, cieńsze od Sharkoona.

u mnie na jednej z dwóch sa wibracje od dysku (zależy jaki dysk w obudowie siedzi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest z dostawaniem się kurzu do Sharkoona czy CM Elite? - fronty mają ażurowe i czytałem gdzieś że może być uciążliwe czyszczenie filtrów znajdujących się za nimi oraz samych frontów.

Wibracjami jakoś się nie martwię ;)- w mojej starej rozwierconej i naruszonej przez ząb czasu obudowie (siakieś noname) moje dwa dyski nie powodują żadnych wibracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kurcze z tym Antec Three Hundred to mi walnąłeś kilna :huh: - po obejrzeniu stał sie moim faworytem - wygląd ma najfajniejszy a myślę ze jeżeli chodzi i wyciszenie i chłodzenie też sie spisze odpowiednio. Trochu mnie niepokoi zasiłka na dole i związane z tym odmienne poprowadzenie kabli ale chyba jakoś da radę.

Tylko faktycznie dosępność słaba -ale może niedługo pokaże się w sklepach w krakowie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje.

Tak jak mówię mnie obie się podobają i pewnie wezmę Rebel 9 bo w jednym sklepie jedna przesyłka do tego cenowo bardziej dla mnie przystępny... No chyba, że ktoś mnie przekona, że w tym Antecu będzie dużo lepszy przewiew i mniejsze temp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi