sztandar Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam w nastepnym tygodniu szykuje sie na zakup nowego sprzetu bo stary juz niestety nie spelnia moich potrzeb. Niestety ostatnie pol roku spedzilem w UK wiec wypadlem troche z obiegu wprawdzie ostatnie 3 tygodnie spedzam na czytaniu najrozniejszych testow i recenzji poszczegolnych podzespolow, ale i tak w kilku sprawach potrzebuje porady i oceny czy w zestawie zastosowac jakies zmiany ewentualnie co wybrac. Zestaw ma byc przedewszystkim: -Cichy -Wydajny Sluzyl bedzie do zastosowan domowych gry i internet. Cena, coz zdecydowalem sie przeznaczyc nie wiecej niz 4500 zl wraz z monitorem. Moj wybor padl na: PROCESOR: Intel Core 2 Duo E8200 /2.66GHz - 450 zl PLYTA GLOWNA: Asus P5K PRO lub Foxconn P35A-S - 305 zl Tutaj mam maly zgryz powiem szczerze, ze z plytami glownymi Foxconna nie mialem jeszcze do czynienia, ale slyszalem ze to dobry wybor, a moze jakas inna propozycja w tym wzgledzie mam najwieksze problemy z wyborem. CHLODZENIE: Scythe Mugen /Infinity 1000/ - 149 zl PAMIEC RAM: 4x Corsair PC1066 CL5 Dominator - 390 zl KARTA GRAFICZNA: Gainward GeForce 8800GTS 512MB - 735 zl KARTA DZWIEKOWA: Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer 245 zl ZASILACZ: Corsair 450W [CMPSU-450VXEU] - 199 zl HDD: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 [HD502IJ] - 260 zl DVD: Pioneer DVR-215 SATA (black) - 110 zl OBUDOWA: Antec PerfomanceOne P182 GunMetal 490 zl MONITOR: Hewlett Packard Pavilion W2207H (5ms, HDMI,pivot) - 979 zl Jesli chodzi o monitor tez mam pewne watpliwosci, zamarzyla mi sie 22 moj wybor padl na HP chociaz rozwazalem tez zakup Samsunga 222BW lub ktoregos z modeli LG. NAjwazniejsze dla mnie zeby na tym monitorze gry wygladaly ladnie oraz gralo sie wygodnie i przyjemnie no i bez lagow. Lacznie: 4312 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Procek ok. Płyta - Foxconn P35A-S lub Abit IP35. Chłodzenie - Thermalright HR-01 Plus + jakiś dobry wentylator 120, np. Fander lub Scythe S-Flex. RAM - 2x2GB Mushkinów, ale co do tego niech inni się wypowiedzą. Grafika - nie lepiej jakiegoś 8800GT ?? Dźwiękówka - raczej wolał bym jakiegoś Audigy 2 ZS (ale to używka) lub coś innego. Ten X-FI wygląda mi na jakiegoś kastrata w stylu Audigy SE. Zasilacz - moze być, ew zastanowił bym się nad dołożeniem do 520HXEU. HDD moze być, ew 2 mniejsze do RAID0. Wypalarka DVD ok, tylko w ESC jest o 20zł za droga. Obudowa jak najbardziej ok. Co do moniotra niech inni się wypowiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...