stasimon Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 witam modernizuje kompa, doczytalem troszke i dzieki pomocy kolegow z forum wiem juz jaka grafe (Radek 3650HD) musze kupic, teraz pozostal problem procesora i plyty glownej... kupuje raczej zestaw tani, nie mam kasy na jakies super plyty i procesor (na plyte + procka przeznaczylem ok 460-470zl), w gre wchodza: Intel Pentium Dual Core E2220 2.4 GHz i AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,6 GHz 65W oba w podobnej cenie, ktory z nich bedzie lepszy do gierek? tylko prosze nie pisac, ze jeden da sie super podkrecic bo na plycie za 200zl i zasilce 350W raczej za duzo nie podkrece... mam rowniez problem z wyborem plyty glownej, czy te modele beda dobre (cena do 200zl np. z komputronika): do Intela: AsRock 4Core1333-eSATA2 (Intel P31) Gigabyte GA-P31-DS3L Gigabyte GA-P31-S3G moim faworytem jest AsRock poniewaz posiada FireWire a jako ze mam kamere to bardzo sie przyda! :) do AMD: Gigabyte GA-M56S-S3 nVidia nForce 560 Asus M2N nForce 430 MCP ponownie pierwsza plytka faworytem ze wzgledu na FireWire... :) bardzo prosze o podpowiedz osob w temacie, ktory procek lepszy oraz jaki zestaw proc + plyta bedzie najlepszym wyborem! wszystko bedzie najprawdopodobniej na zasilce Modecoma 350W (zastanawiam sie jeszcze nad Taganem 330W, ale chyba postawie na Modecoma) pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Pentium E2160 i Gigabyte P31-DS3L + zabawa z oc. Mocniejszego procka nie ma co brać bo E2220 to praktycznie to samo tylko ma wyższy mnożnik, a to można łatwo nadgonić. ASRockowi podziękujemy - nie mam za bardzo zaufania do ich płyt, a kontroler FireWire można przecież dokupić. Ew za 306zł jest Abit IP35, który ma już kontroler FireWire. Jaki to konkretnie model Modecoma?? Jak MC-350ATX2.0 to ok, jak Feel to szukaj czegoś innego. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 czyli jednym slowem nie warto zawracac sobie glowy prockiem AMD i lepiej brac tego Pentium Dual Core? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loRdRumek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Tak, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whitehaven Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Pozwole sobie dopisać się do tematu - składam właśnie zestawik płyta + E2160. Mam problem z płytą - wstępnie zdecydowałem się na FOXCONN P35A-S. Co myślicie o takim połączeniu? Chodzi mi głównie od dobre chłodzenie i możliwości OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...