Kicha Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam mam do was wielka prosbe co do wyboru WC. Nie mieszajcie mnie od razu z blotem, ale przegladalem troszke ten temat ,ale nadal nic z tego nie wiem :oops: . Dlatego zwracam sie do was z prosba o pomoc w doborze czesci do mojego pierwszego WC. Od tego WC oczekuje aby bylo bardzo skuteczne tzn aby dobrze chlodzilo procka narazie tego z siga ,ale w przyszlosci bedzie albo E8400 lub Q6600 i tez bedzie poddany pod OC. Aby sie prezentowalo bo w obudowie zagosci okno i bedzie to wszystko na widoku z podswietleniem. A takze aby panowala cisza. Hmm mam nadzieje, ze da rade pogodzic te 3 kryteria w jednym WC :rolleyes: . Wszystko to bedzie umieszczone w srodku tej oto obudowy CM Stacker STC - T01 http://znak.pl/index.php?cid=279&scid=...ker+cza+bez+zas WC narazie ma byc zalozone na Procesor, NB i SB. Na grafe narazie nie bo nie bedzie ona u mnie wiecznie, ale mozna ja uwzglednic w doborze elementow ,aby nie bylo problemow gdy postanowie zwodowac GPU. Za wszelka pomoc i sugestie co do wyboru WC z gory wam dziekuje. Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Hehe ;) nikt tu nikogo z błotem nie miesza za chęc dowiedzenia sie czegos. Napisz przede wszystkim ile chcesz wydac na WC bo to od tego zależy dobór klocków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Hmmm tak w przedziale 600-800 zl mysle ,ze tyle starczy :) . A jeszcze jedno , co do wodowania SB to jakie jest wasze zdanie oplaca sie czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Sb daj sobie spokój na razie jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda profesjonalne Wc w tej obudowie bez wielkich modyfikacji zapraszam do tego tematu : http://shackit.pl/forum/index.php?topic=39.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Po przejzeniu artykulu o Maliku podeslanym przez Arniego wybralem takie oto elementy do zestawu WC: Block na CPU: D-Tec Fuzion Block na NB: EK Water Blocks Asus1- Acetal (ponoc jest kompatybilny z moja plyta glowna) Pompka: Thermaltake Aquabay M5 Chlodnica: Black Water Ultimate 122 rev3 lub Swiftech MCW220 QP (tutaj sie dlugo zastanawialem bo w pierwszej kolejnosci chcialem kupic na 3 wentyle ,ale na fotce Malika zauwazylem ze wtedy nie wejdzie mi stacja dyskietek :lol: tak niektorzy posiadaja jeszcze taki wynalazek :). Dlatego postanowielem zmniejszyc chlodniczke-mam tylko nadzieje, ze przez to nie bedzie duzego wzrostu temp) Co myslicie o tych elementach ? czy beda pasowaly do siebie i czy spelniaja moje wymagania tzn co do wygladu to raczej tak bo podobaly mi sie na zdjeciach :lol: , a co do Temperatur i ciszy to juz mi raczej wy mozecie cos o tym wiecej chyba powiedziec. A moze jakies elementy waszym zdaniem lepiej zamienic na inne ?, czekam na wszelkie sugestie z waszej strony. Acha mam tylko taka nadzieje ,ze te bloki na CPU i NB wejda bezproblemowo na moja plyte DFI DK P35. Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Po przejzeniu artykulu o Maliku podeslanym przez Arniego wybralem takie oto elementy do zestawu WC: Block na CPU: D-Tec Fuzion Block na NB: EK Water Blocks Asus1- Acetal (ponoc jest kompatybilny z moja plyta glowna) Pompka: Thermaltake Aquabay M5 Chlodnica: Black Water Ultimate 122 rev3 lub Swiftech MCW220 QP (tutaj sie dlugo zastanawialem bo w pierwszej kolejnosci chcialem kupic na 3 wentyle ,ale na fotce Malika zauwazylem ze wtedy nie wejdzie mi stacja dyskietek :lol: tak niektorzy posiadaja jeszcze taki wynalazek :). Dlatego postanowielem zmniejszyc chlodniczke-mam tylko nadzieje, ze przez to nie bedzie duzego wzrostu temp) Co myslicie o tych elementach ? czy beda pasowaly do siebie i czy spelniaja moje wymagania tzn co do wygladu to raczej tak bo podobaly mi sie na zdjeciach :lol: , a co do Temperatur i ciszy to juz mi raczej wy mozecie cos o tym wiecej chyba powiedziec. A moze jakies elementy waszym zdaniem lepiej zamienic na inne ?, czekam na wszelkie sugestie z waszej strony. Acha mam tylko taka nadzieje ,ze te bloki na CPU i NB wejda bezproblemowo na moja plyte DFI DK P35. Do stackera 01 powinna wleźć chłodnica 3x12 i 2 napędy (zostawiając oczywiście jesio panel z wył i USB) - nie mam co prawda jesio chłodnicy 3x12 ale przymiarka z 3 wiatrakami daje powody do optymizmu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Po przejzeniu artykulu o Maliku podeslanym przez Arniego wybralem takie oto elementy do zestawu WC: Block na CPU: D-Tec Fuzion Block na NB: EK Water Blocks Asus1- Acetal (ponoc jest kompatybilny z moja plyta glowna) Pompka: Thermaltake Aquabay M5 Chlodnica: Black Water Ultimate 122 rev3 lub Swiftech MCW220 QP (tutaj sie dlugo zastanawialem bo w pierwszej kolejnosci chcialem kupic na 3 wentyle ,ale na fotce Malika zauwazylem ze wtedy nie wejdzie mi stacja dyskietek :lol: tak niektorzy posiadaja jeszcze taki wynalazek :) . Dlatego postanowielem zmniejszyc chlodniczke-mam tylko nadzieje, ze przez to nie bedzie duzego wzrostu temp) Co myslicie o tych elementach ? czy beda pasowaly do siebie i czy spelniaja moje wymagania tzn co do wygladu to raczej tak bo podobaly mi sie na zdjeciach :lol: , a co do Temperatur i ciszy to juz mi raczej wy mozecie cos o tym wiecej chyba powiedziec. A moze jakies elementy waszym zdaniem lepiej zamienic na inne ?, czekam na wszelkie sugestie z waszej strony. Acha mam tylko taka nadzieje ,ze te bloki na CPU i NB wejda bezproblemowo na moja plyte DFI DK P35. Zmień pompkę na Coolrovera rev.2 bądz D-tek Db-1. No i ja bym jednak brał 3x120mm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 a ja mysle ze zamiast d-teka to aquacomputer bo jest obecnie najwydajniejszy i przy okazjii duzo ladniejszy a przy tym niewiele drozszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...