grager Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 sprawa wygląda tak: wyjechałem na weekend, wracam - laptop nie łączy się routerem :/ sprawdziłem to na drugim laptopie i on też nie chce się połączyć, więc obstawiam router (chociaż mogą to być jakieś zabezpieczenia w sieci [dot. podłączenia 2 laptopa] i na 100% będę pewny jutro, kiedy sprawdzę mojego laptopa na innym ac) windows najczęściej jako przyczynę niepołączenia z routerem podaje nieotrzymanie odpowiedzi od routera, czasami uda mi się połączyć z ac, ale niby tylko lokalnie (choć nie mogę nawet wejść do panelu administracyjnego routera), jednakże laptop pobiera adres z serwera dhcp, który jest w sieci (ale nie mogę nawet spingować serwera dhcp) używam tomato, zaktualizowałem je nawet dzisiaj do najnowszej wersji i to nic nie dało, do routera jest wpięty także desktop i na nim nie ma żadnych problemów z netem, czyżby coś nie tak było z anteną w routerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...