apo5 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Studio Monte Christo zapowiedziało powstanie zupełnie nowej marki, która garściami czerpać będzie z starego, sprawdzonego już pomysłu w postaci City Life. Nowość, opatrzona zostanie nazwą Cities XL i pozwoli nam na budowę ogromnych miast według własnych upodobań. Mając na myśli budowę, do decyzji gracza należeć będzie między innymi wybór odpowiedniej architektury całej zabudowy a tych ma być całkiem sporo. Cities XL to nie tylko singleplayer, a raczej - przede wszystkim tryb online. Dzięki szeroko pojętej zabawie za pośrednictwem Internetu, szpilający w Cities XL dostaną możliwość swobodnego zwiedzania miast innych graczy a nawet tworzenia miast współpracując z drugim grającym. Jak zapowiadają sami twórcy:"Cities XL wybrało kierunek, który marka SimCity powinna ustalić już dawno temu". Jest na co czekać, tym bardziej dlatego, że całość prezentuje się schludnie oraz bardzo realistycznie. Cities XL będzie produkcją ekskluzywną na komputery osobiste i zadebiutuje w roku 2009-tym. źródło: gry.wp.pl Zapowiada się całkiem ciekawa giera sądząc po wrzutach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Przydałaby się gra, która zapełniłaby lukę po Sim City. Na screenach prezentuje się ciekawie... zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ooo wkoncu cos co nawiazuje do SimCity. Od czasów 4. cześci nic godnego sie nie pojawilo, a CitiesXL zapowiada sie godnie, nawet powazniej niz simowe metropolie. Nie wiem jak wy ale ja czekam z zapartym tchem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Bardzo ciekawe jak po chociażby roku będzie wyglądała ta mapa ziemi. No i oby były kataklizmy tak jak w simcity ]:-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Na samą myśl o City Life robi mi się nie dobrze. Więc oczekuję po tej grze więcej z Sim City 4 - gram do dziś czasami. Powyższe obrazki nie rzucają na kolana, jakieś to drętwe i w ogóle takie sobie, ale może za rok jak to wyjdzie będzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=29275&r=top Dwa filmiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkiZly Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Sukces tej gry będzie uzależniony od łatwości tworzenia dodatków. Bo jak nie będzie się nikomu chciało ich tworzyć , to gracze pograją , i odłożą na półkę , bo miasta staną się zbyt monotonne jak w "gołym" sim city 4 , za to w dopakowane dodatkami sim city 4 można grać w nieskończoność ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Sukces tej gry będzie uzależniony od łatwości tworzenia dodatków. Bo jak nie będzie się nikomu chciało ich tworzyć , to gracze pograją , i odłożą na półkę , bo miasta staną się zbyt monotonne jak w "gołym" sim city 4 , za to w dopakowane dodatkami sim city 4 można grać w nieskończoność ^^sorry za OT. czy istnieje jakiś nieoficjalny dodatek do SC4? tak żeby nie ściągać miliona rzeczy, budynków itd pojedynczo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Coraz ciekawiej sie ta gra zapowiada. Brakuje obecnie na rynku alternatywy dla majacej juz swoje lata serii SimCity. Mam nadzieje ze autorzy wymysla jakis ciekawy tryb multiplayer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ale tu cicho. Nikt nic nie pisał, ale 17 czerwca ruszyła zamknięta beta. Niestety klucze zostały szybko rozdane. Tutaj wymagania gry i parę nowych screenów: http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=217716 A tutaj więcej screenów: http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=12785 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Wypuścili demo. http://www.gamershell.com/download_50492.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 ssie na maksa :) jak kiedyś SC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 ma ktoś dobrego mirrora? te z gamershella padają po 15 mb :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 też szukam śmieszna prędkości mi pokazuje na gameshellu, 60 kB/s :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 ja ssałem z linka podanego wyżej i leciało ~90kB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Probujcie amerykanskich mirrorow, wczoraj lecialo ~500kB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 (edytowane) Próbowałem, wczoraj leciało 60, dzisiaj z rana 190 ale szybko spadło do 40 i +/- 7 godzin. Tu macie torenta, jak narazie leci kolo 400. http://www.gameupdates.org/details.php?id=3743 (chyba nie łamię regulaminu? torrent zawiera wersję demo...) Wymagania: · OS: Win XP/Vista · CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz / AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3600+ · Graphics Card: Geforce 8800 GTS / ATI Radeon HD 3850 · RAM: 2 Gb · Hard Disk Space: 8 Gb ( po instalacji gra zajmuje 1,2 GB) · Direct X9 :) Edit: zacząłem grać i jak na razie gierka wydaje się być nie głupia. Nie opanowałem jeszcze dokładnie, ale wydaje mi się że jest tryb online. Tzn. tworząc swoje miasto możemy handlować i wymieniać się surowcami z innymi miastami :) edit2: limited gameplay do 7 dni :( max. 22.000 mieszkańców Edytowane 5 Września 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 O kurczę... pierwsze... jakieś coś. Daj screen albo coś. :wink: Ja niestety nie mogę nic zrobić z tym demem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 (edytowane) Zobacz sobie gameplay na youtubie. Pograłem trochę i z jednej strony jest całkiem miło. W grze istnieje online world. Tzn. ze umieszczasz swoje miasto na jednej z planet. W zależności od planety można umieścić na każdej z nich 5000 lub 2000 miast. Podczas gry możesz handlować surowcami z innymi graczami na twojej planecie (w demku ta opcja nie działa, lub działa ale jest tak zbugowana że nie można z niej korzystać) Możesz odwiedzać sąsiednie miasta (w demku tylko stolice, w dodatku nie mogłem sie tam poruszać więc wiele nie zobaczyłem) Potężnym minusem jest to że opcja online będzie płatna, w dodatku miesięcznie. Dla mnie przekreśla to gre online.... nie nawidze miesiecznych opłat :( I jeszcze jedno, jak przekroczysz liczbe 22.000 obywateli gra automatycznie sie wyłączą... :( to tyle na razie. Edit: jest gorzej niż myślałem. Transport publiczny (kolej, metro, lotniska) oprócz busów będzie dostępny tylko dla posiadaczy subskrypcji. Ktoś to dobrze podsumował: and yeah Cities XL is just turning out to be joke, there is no way I am going to be buying it based on its current state.... Edytowane 5 Września 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 odpaliłem, spojrzałem na to z 3 minuty i właśnie tylko dowiedziałem się, że jest to online - przy stawkach jakie widać rzeczywiście po necie grać się nie będzie ;) Ciekawe jak z Sp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Panowie jak to odpalić?Zainstalowałem gierkę ale jak włączam to trzeba się zalogować.Założyłem konto i dalej nie mogę pograć.Czy przychodzi na @ potwierdzenie rejestracji bo ja nic nie dostałem do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Przychodzi z linkiem aktywacyjnym, do puki nie aktywujesz - nie zagrasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanCitiesXL Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Gra jest rewelacyjna! Szkoda, że nikt nie planuje jej wydać w Polsce. Na stronie http://citiesxl.com.pl/ organizujemy akcję i zbieramy podpisy od każdego fana gry, by na końcu przesłać do wydawców,sklepów itp. Dowód na to że Polacy chcą tej gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Reklamy, nie tan dział :) Wszystko było by ok gdyby nie płatny multiplayer :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Odświeżam wątek, czy ktoś dalej gra? Chętnie pogadałbym z doświadczonym graczem :) Czy ktoś wie czy gra jest videoram-lubna? Tzn czy 1GB w stos do 512MB dużo by wniosło w wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) Widze że wątek pęka w szwach :) Żadnych maniaków city builder'ów na ppc? Jak by ktoś nie wiedział 14 października wchodzi CitiesXL 2011. Gra przejęta (od Montecristo) przez studio Focus Home Interactive. Gra oczywiście bazuje na CXL i jest jej rozwinięciem, naprawiono co nie działało (w CXL cała masa bugów) i dodano wiele nowych map a także budynków. Uproszczono i przebudowano system podatków. A najważniejsze, rozwinięto system komunikacji więc oprócz autobusów możemy spodziewać się metra, kolei i kolei nadziemnej. Wreszcie będą odgłosy miasta! I gra od początku będzie w trybie solo bez konieczności opłaty za serwery. Chciałoby się powiedzieć że będzie to czym od początku powinno być CXL. EDIT Świerza informacja. Focus ogłosił że posiadacze CXL będą mogli zakupić CXL 2011 z 50% rabatem. http://www2.citiesxl.com/index.php?rub=news-info&id=35 Gre będzie też można kupić poprzez steam. Edytowane 24 Września 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Jak faktycznie nie trzeba będzie płacić za możliwośćgry, to miła wiadomość :) poprzednik był całkiem fajny tylko wysokość opłat dobijała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Polecam najnowsze wydanie w wersji Platinum. Obok sporej liczby nowych budynków naprawili pare bugów z tymi dodanymi w wersji 2012. Na razie jetem w fazie testowania czy coś jeszcze naprawili. Stare mody pasują ewentualnie sa nowsze wersje do pobrania na XL Nations. Ogólnie buduje się fajnie i myślę że to obecnie najlepszy City Builder. BTW Przypadkiem znalazłem takie oto dzieło http://xlnation.net/content/vancouver Jak dla mnie szczękopad :D Edytowane 12 Maja 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Zdecydowanie najlepszy. Realizm tego miasta powala. Szczególnie sieć dróg!!! Moja wyobraźnia nie ogarnia takiego poziomu budowania miast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Przykład z linku miażdży i aż chce się polecieć do sklepu po grę, ale za chwilę schodzę na dół i zdaję sobie sprawę, że nigdy czegoś takiego nie zbuduję Tutaj link do filmiku dzięki, któremu włączymy obsługę większej ilości rdzeni niż 1 w standardzie. Sam nie sprawdzałem czy działa, jak ktoś sprawdzi to niech da znać: http://www.youtube.com/watch?v=cCVc3dW-yMQ Edytowane 12 Maja 2013 przez fenfir 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...