Skocz do zawartości
apo5

Cities Xl

Rekomendowane odpowiedzi

Przetestuje dzisiaj choć jestem sceptyczny, bo skoro kod gry może wykorzystać jeden rdzeń i odrobinę drugiego to niby jak koligacja ma w tym pomóc? Ale może jakoś zapobiega przeciążaniu jednego?..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę minęło...

Przypominam jak ktoś przeoczył, za tydzień w czwartek 29 wychodzi nowy CitiesXXL. Producent gry obiecuje "poprawiony engine gry który ma dobrą wydajność nawet w milionowych metropoliach".

Dla osób posiadających poprzednie wersje jest obecnie 50% rabat w pre-orderze.

Ja już mam i czekam jak na szpilkach żeby coś nowego zbudować ;)

http://www2.citiesxl.com/en/game-ui

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie myślałem że może dałoby się połączyć wątki o miastach w jeden (chyba że to w brew regułom regulaminu) bo nas miłośników City-builderów chyba nie ma wielu a taki wspólny wątek trzymałby nas w większej kupie. Przynajmniej te największe tytuły jak CitiesXL wszystkie wersje, SimCity (cała seria) czy nadchodzący w tym roku Cities Skylines (Paradox od Cities in Motion)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

News dnia (jak dla mnie ;)) Cities Skylines już za dokładnie miesiąc czyli 10 marca. http://www.citiesskylines.com

Można robić pre-order na stronie Paradoxu i Steam. 

Będzie polska wersja językowa już na starcie, jakby ktoś był ciekawy.

Co do CitiesXXL, wyszła z małym opóźnieniem 5 lutego. Dla tych co się jeszcze wahają - z grubsza to ta sama gra co Cxl2011 z nowymi budynkami. Najbardziej zmieniono interface który wygląda teraz jak okna z windows 8...

Moje miasto ma dopiero ok 100k mieszkańców więc nie mogę na razie potwierdzić "ulepszonego engine gry". Gram z modem widocznych aut zamiast szarych boxów i czasami przewijanie kamery powoduje przycięcia.

Ronda - ruch dalej na nich zanika. Ciekaw jestem węzłów autostradowych ale też podejrzewam brak postępu...cdn...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja na gry-online (gdzie zawsze mam wrażenie że piszą recenzję dopiero gdy dostaną sowite wynagrodzenie od producenta) nie pozostawia suchej nitki na XXL. Prawda to, że nazwa execa jest taka sama jak w poprzedniej wersji (XL) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie wiem bo teraz mam wersje ze steam a wcześniej miałem na płycie.

Może powrzucaj jakieś screeny dla porównania z poprzednią częścią.

Miasto wygląda identycznie. Tylko menu jest tak na prawdę inne.

Miasto ok 250k mieszkańców i zaczynają się małe lagi. 

Jest też nowy bug którego wcześniej nie było, handel z Omnicorp resetuje się z każdym uruchomieniem gry. Trzeba pamiętać ustawić za każdym razem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi