NitrOneT Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam. Chciałbym się zapytać które pamięci Waszym "profesjonalnym" zdaniem będą najlepiej się sprawowały z płytą główną Abit QuadGT(Intel P965 / ICH8R), oczywiście chodzi mi o moduły 2x2 GB które będą podatne na podkręcanie. Mam parę typów, ale to raczej nie są najlepsze pamięci. 1)OCZ 4GB DDR II 1150 FLEX II CL5 2)OCZ 2x2GB 1066DDR CL5 5-5-15 REAPER HPC 3)G.SKILL 4GBPQ 2x2GB 1066MHz CL5-5-5-15 4)OCZ 4GB DDR II 800 Titanium 5)Geil 4GB 800MHZ DUAL 6400 BLACK DRAGON 6)OCZ 4GB DDR II 1000 ReaperX CL5 EPP 2x2GB Heatpipe 7)Crucial BALLISTIX 4GB Dual 800MHz EPP Micron Czy może jakieś Mushkin'y lub pamięci innej firmy. Powtórzę pytanie które pamięci najlepiej będą współgrały z chipsetem Intel P965 / ICH8R ? Ps.Pamięci oczywiście będą podkręcane. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Najwyżej poleciały by te które są na kościach Micron D9GMH, zastanawiałbym się nad Cruccialami ale nie wiadomo co tam siedzi (a ponoć jakaś ,,nowa,, wersja nie jest najlepsza) G.Skill tez warte uwagi. Geili nie tykaj. Dobrą alternatywą są jeszcze Mushkiny Sp2+ 2x2Gb w zielonych radiatorach :wink: OCZ Flex powinny nieźle się podkręcić. Bardzo ładnie latają też Goodramy Pro 1066mhz, są z reguły na D9GMH i 1200Cl5 albo i więcej to nie problem przy dorbych sztukach. Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) No coz polece co sam mam, naprawde dobre moduly do OC, Geil 4GB DDR2 800 4X1GB Black Dragon 4-4-4-12 Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez xantype Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NitrOneT Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Najwyżej poleciały by te które są na kościach Micron D9GMH, zastanawiałbym się nad Cruccialami ale nie wiadomo co tam siedzi (a ponoć jakaś ,,nowa,, wersja nie jest najlepsza) G.Skill tez warte uwagi. Geili nie tykaj. Dobrą alternatywą są jeszcze Mushkiny Sp2+ 2x2Gb w zielonych radiatorach :wink: OCZ Flex powinny nieźle się podkręcić. Bardzo ładnie latają też Goodramy Pro 1066mhz, są z reguły na D9GMH i 1200Cl5 albo i więcej to nie problem przy dorbych sztukach. Niby te są na Micron D9GHM( Crucial Ballistix 6400 2x2GB ) i nawet w dobrej cenie 379,00. Ale licho wie jak będą się sprawowały z moją płytą główną. No coz polece co sam mam, naprawde dobre moduly do OC, Geil 4GB DDR2 800 4X1GB Black Dragon 4-4-4-12 GEIL'i już 2 raz nie kupie raczej. Raz miałem i wystarczy - były raczej beznadziejne Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez NitrOneT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Niby te są na Micron D9GHM( Crucial Ballistix 6400 2x2GB ) i nawet w dobrej cenie 379,00. Ale licho wie jak będą się sprawowały z moją płytą główną. Niby..bo często na aukcjach piszą że to D9GMH a w rzeczywistości to są te padaczne wersje jednostronne które z pełnowartościowymi modułami dwustronnymi na D9 miały nie wiele wspólnego. Popytaj Xtreme Addicta, massela czy 71proste, oni mają na sprzedaż dużo fajnych ramków, typu Mushkiny 2x2Gb na D9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NitrOneT Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Niby..bo często na aukcjach piszą że to D9GMH a w rzeczywistości to są te padaczne wersje jednostronne które z pełnowartościowymi modułami dwustronnymi na D9 miały nie wiele wspólnego. Popytaj Xtreme Addicta, massela czy 71proste, oni mają na sprzedaż dużo fajnych ramków, typu Mushkiny 2x2Gb na D9. I tak sie zrobi dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...