Whitehaven Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Szykuje się do zakupu ramu - 2 x 1024 DDR2. Prawdopodobnie współpracować będzie z Foxconnem P35A-S (chyba, że zaproponujecie coś lepszego w tej samej kwocie) i E2160. Zainteresowały mnie te ballistiki ale w temacie ramów za diabła się nie orientuje - ogólnie rzecz biorąc bardzo chicałbym coś od tamtego sprzedawcy - bo resztę sprzętu też od niego biore, a sklep mam praktycznie po drugiej stronie ulicy. :) Szykuje się oczywiście na OC, ale zależałoby mi na rzeczywistym wzroście wydajności w grach, a nie tylko na kilku markach więcej. Ogólnie procesor, płyta i ram to maks 650-700 zł. Z naciskiem na dolny próg. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Nie powiedziałeś u jakiego sprzedawcy. Zamiast Cruciali możesz wybrać GoodRAMy PRO. Chociaż nie rozumiem po co do średniego oc takie pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whitehaven Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zapomniałem dać link do aukcji http://www.allegro.pl/item351916889_crucia...gmh_micron.html A co OC zależy co się rozumie po pojęciem "średnie" . Wcześniej byłem raczej nastawiony na Patrioty (też od tego gościa) dopiero tutaj na forum poczytałem trochę o ballistikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Jeżeli weźmiesz Cruciale to musisz się liczyć z tym, że: a) dostaniesz nową rewizję tj. jednostronne (tak wynika z aukcji) (chyba 71proste miał jeszcze dwustronne do sprzedania, musiałbyś się dowiedzieć) b) raczej skorzystasz z gwarancji, te ramki lubią padać (ale są tacy, którym działają pomimo wielu doświadczeń) Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jak masz sklep po drugiej stronie ulicy to wybierz takie Ballistixy aby miały końcówkę 16FD5, a nie 8xxx (bo te 8xxx to nowa jednostronna seria z padacznym o/c) Tak czy tak od Ballistixów wolałbym GR Pro 900 (mniej awaryjne i gwarancja w Polsce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...