Skocz do zawartości
Whitehaven

Crucial Ballistix A Konkurencja

Rekomendowane odpowiedzi

Szykuje się do zakupu ramu - 2 x 1024 DDR2. Prawdopodobnie współpracować będzie z Foxconnem P35A-S (chyba, że zaproponujecie coś lepszego w tej samej kwocie) i E2160. Zainteresowały mnie te ballistiki ale w temacie ramów za diabła się nie orientuje - ogólnie rzecz biorąc bardzo chicałbym coś od tamtego sprzedawcy - bo resztę sprzętu też od niego biore, a sklep mam praktycznie po drugiej stronie ulicy. :) Szykuje się oczywiście na OC, ale zależałoby mi na rzeczywistym wzroście wydajności w grach, a nie tylko na kilku markach więcej. Ogólnie procesor, płyta i ram to maks 650-700 zł. Z naciskiem na dolny próg. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem dać link do aukcji

http://www.allegro.pl/item351916889_crucia...gmh_micron.html

A co OC zależy co się rozumie po pojęciem "średnie" . Wcześniej byłem raczej nastawiony na Patrioty (też od tego gościa) dopiero tutaj na forum poczytałem trochę o ballistikach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli weźmiesz Cruciale to musisz się liczyć z tym, że:

a) dostaniesz nową rewizję tj. jednostronne (tak wynika z aukcji)

(chyba 71proste miał jeszcze dwustronne do sprzedania, musiałbyś się dowiedzieć)

b) raczej skorzystasz z gwarancji, te ramki lubią padać (ale są tacy, którym działają pomimo wielu doświadczeń)

Edytowane przez Venom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi