Skocz do zawartości
ksiac

Problem Z Kartą Telewizyjną Tv Capture (saa7130hl)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam pewien problem z kartą telewizyjną, mianowicie instaluje się wszystko prawidłowo, sterowniki, oprogramowanie. Podłączam antenę, włączam program i tu zaczyna się problem.. Dźwięk jest ale obrazu nie ma w ogóle normalnie jest czarne okno... Próbowałem zmieniać sterowniki, zmieniać port PCI, reinstalowałem system, próbowałem też na innej płycie głównej i nic nie pomaga dalej ten sam objaw.. Ktoś ma może jakiś pomysł... Niżej daję zdjęcia karty..

Karta to:

TV Capture na Chipsecie SAA7130HL

Mój komputer to:

Athlon XP 2400+

MSI VIA KT4V

256 RAM

Geforce FX 5200

Windows XP SP2

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając uszkodzenie karty to najpewniej jest źle skonfigurowany soft do obsługi, najczęstrzym powodem jest żle wybrany tuner lub region (sporo kart TV, które odbierają sygnał z naszych kablówek musi mieć ustawiony region nie dla Polski a dla Czechów). Ponadto proponuję pobawić się innymi, alternatywnymi programami do obsługi karty TV, np. DScaler lub ChrisTV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi