ksiac Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Mam pewien problem z kartą telewizyjną, mianowicie instaluje się wszystko prawidłowo, sterowniki, oprogramowanie. Podłączam antenę, włączam program i tu zaczyna się problem.. Dźwięk jest ale obrazu nie ma w ogóle normalnie jest czarne okno... Próbowałem zmieniać sterowniki, zmieniać port PCI, reinstalowałem system, próbowałem też na innej płycie głównej i nic nie pomaga dalej ten sam objaw.. Ktoś ma może jakiś pomysł... Niżej daję zdjęcia karty.. Karta to: TV Capture na Chipsecie SAA7130HL Mój komputer to: Athlon XP 2400+ MSI VIA KT4V 256 RAM Geforce FX 5200 Windows XP SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Pomijając uszkodzenie karty to najpewniej jest źle skonfigurowany soft do obsługi, najczęstrzym powodem jest żle wybrany tuner lub region (sporo kart TV, które odbierają sygnał z naszych kablówek musi mieć ustawiony region nie dla Polski a dla Czechów). Ponadto proponuję pobawić się innymi, alternatywnymi programami do obsługi karty TV, np. DScaler lub ChrisTV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...