Skocz do zawartości
Emissary

1k Na Grafike

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moge przeznaczyć 1k na grafike , nie sledziłem ostatnio za bardzo rynku i od tego czasu tyle tego narobili ze nie wiem na co sie zdecydować , podobno w serie 9 nie opłaca się pchać pieniędzy więc 9800gtx odrzuciłem ale zainteresowały mnie jednak 9600gt (zwłaszcza dlatego ze cena jest dość przystepna w stosunku do wydajności i stąd pytanie) jak wypada 2x 9600gt w sli w stosunku do singla 8800gts chodzi mi przede wszystkim o prace w dość ciężkich warunkach jak sobie one radzą przy wysokiej rozdzielczości i wysokich detalach , bo nie interesuje mnie np sprawa tego ze przy jakiś tam mniejszych ustawieniach jedna robi np 40fps a druga 50fps(jezeli np ta która robi 50 w wyższych detalach już sobie nie radzi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też polecam Radeona 3870X2 - najnowsze sterowniki znacznie poprawiły wydajność w grach i karta jest o wiele stabilniejsza oraz zyskuje 10-40% fps w prawie każdym z popularniejszych tytułów...

Alternatywnie 8800GTS ale tylko od EVGA w wersji KO - ulepszone chłodznie pozwoli ci wyciągnąć zegary ponad te oferowane przez 9800GTX (zwykłe OFC, bo z lepszym chłodzeniem już nie są <1k zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak kolega nie powiedział, czy ma możliwość zrobienia SLI. Ja wziąłbym 8800GTS, a za 250 zł jakieś chłodzenie (chociaż BOXowe nie jest złe)

zainteresowały mnie jednak 9600gt (zwłaszcza dlatego ze cena jest dość przystepna w stosunku do wydajności i stąd pytanie) jak wypada 2x 9600gt w sli w stosunku do singla 8800gts

:damage_wall:

A ja bym wziął 8800GT 512MB + Accelero S1 i resztę kasy na lepsze CPU/MOBO/RAM/PSU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi