Havoc Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Hello. Macie może jakieś pojęcie na temat opłat pobieranych przez nasz złodziejski rząd? Sprowadziłem gracika z niemiec, ale ...do teraz sobie w brode pluje. Dzień po przyjeździe dostałem ofertę kupna dużo lepszego auta. A dołożyć do całego interesu muszę tyle, co na rejestrację obecnego, więc wynik wiadomy. Ale jest druga sprawa. Na umowie wartość kupna wynosi 100euro. Od tej kwoty zapłacę te 3.1% akcyzy. Ale ponoć, po sprzedaży w okresie krótszym niż pół roku od nabycia pojazdu, jestem zobowiązany oddać różnicę w cenie(!) skarbówce...prawda to? Sprzedam go za powieedzmy 1500zł i będę im musiał oddać 1200? Przecież to jakiś żart chyba? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 np tutaj info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Aha. Czyli w moim wypadku podatek wynosi 19% od dochodu ze sprzedaży tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...