Skocz do zawartości
szpak

Propozycja dla niezbyt zamoznych :PPP mobo

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi mi o płytke mało znanej firmy w polsce i bardzo młodej a dokładnei o albatrona ...wczoraj dostałem własnei taka płytke jak w podpisie za 350zl ...uwazam ja za swietna alternatywe dla ecs i innych podobnych ...płytka ma bobre ( nie porownujmy od epoxa ) mozliwosci oc. tz mnoznik itp. ja wykreciłem swojego ax1700 na 10.5x195 stabilnie ale na 10.5 x 200 juz czasem wywalało błedy a to wszystko na jakims badziewnym wetylku i 1.75v ..oprucz tego ma 6 kanałowy dziwek 6portow USB 2.0 6 pci i smieszny system o błedacz ...poprostu płyta mowi co jest nie tam w 4 jezykach :P daje linka do strony produceta dla zainteresowanych i polecam

http://www.albatron.com.tw/Product_info.asp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps . swietna jes ta funkca bios mirror ... jesli ustwisz cos nie tak w biosie np. za ostre timingi to ci płytka ze 3 razy o tym powie ze błads z ramem a potem sama bez resetu biosu przestawi ostatnio zmienione ustawienia ///nie wiem moze na innych płytach tez tak jest .ale ja wczesniej ecs miałem i dfi i tam tego nie było ..podoba mi sie ta funkcja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co według mnie jej brakuje to tylko zablokowania pci i agp i wiecej nic ..a no i ma troszke zwalone agp na płycie bo jak ja mam załozone sporych rozmiarow radioatorki na pamieciach karty to mi jeden zaczepiał o ram i musiałem zdjac ..teraz przyszllifowac i bedzie chyba dalej ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albatron to bardzo dobry producent. Poczytajcie recki na zachodnich serwisach. Szkoda ze w naszym kraju jest taki maly wobor. Gdyby mial ktos watpliwosci to firma zalozona przez bylych pracownikow Gigabyte. Jak widzicie niska cene to odrazu myslicie ze to kal i nic dobrego byc nie moze... Asus ma ceny kosmiczne a potrafi buble wypuszczac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albatron to bardzo dobry producent. Poczytajcie recki na zachodnich serwisach. Szkoda ze w naszym kraju jest taki maly wobor. Gdyby mial ktos watpliwosci to firma zalozona przez bylych pracownikow Gigabyte. Jak widzicie niska cene to odrazu myslicie ze to kal i nic dobrego byc nie moze... Asus ma ceny kosmiczne a potrafi buble wypuszczac...

święta prawda.

Szpak było ten topik założyć w grudniu to bym nie kupywał tego gigabyte :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mieszkam w małym miasteczku i powidziałem kolesiowi tz sam mi poradził ta płyte i przywiuzł wiec raczej sa dostepne wystarczy poszukac ...w sirius.pl chyba jest a on ja zamowił z hmmm nie pisze na pudełku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt, to zaczepienie do ramu jest troszke za blisko AGP :?

Wielu nazekało by pewnie na to ze jest mało miejsce w obrebie gniazda dla procesora :?

Oraz brak scsi wielki mankement!! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie było zadnych problemow ..a tam wcale nei jest tak mało miejsca .no własnie te banki na memorki sa za blisko tz wszystkie karty tam wejda ale jak masz na memkach radiatorki jakies wieksze to jest problem było tak u mnie ale ogolnie jest spoko tu znalazłem jakis test http://www.overclockers.co.nz/ocnz/mobo/am...kx4008x/3.shtml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...