szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 chodzi mi o płytke mało znanej firmy w polsce i bardzo młodej a dokładnei o albatrona ...wczoraj dostałem własnei taka płytke jak w podpisie za 350zl ...uwazam ja za swietna alternatywe dla ecs i innych podobnych ...płytka ma bobre ( nie porownujmy od epoxa ) mozliwosci oc. tz mnoznik itp. ja wykreciłem swojego ax1700 na 10.5x195 stabilnie ale na 10.5 x 200 juz czasem wywalało błedy a to wszystko na jakims badziewnym wetylku i 1.75v ..oprucz tego ma 6 kanałowy dziwek 6portow USB 2.0 6 pci i smieszny system o błedacz ...poprostu płyta mowi co jest nie tam w 4 jezykach :P daje linka do strony produceta dla zainteresowanych i polecam http://www.albatron.com.tw/Product_info.asp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 on gada !! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 no serio....jak dałem za durze FSB a za małe napiecie to płyta powiedziała ze wystopił problem z FSB i napieciem ..po angielsku ale gada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 I tak wole Epox'a ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 I tak wole Epox'a ;). a kto nie ale kasy na epoxa ja nie miałem ...nie wszystkim tatus kupuje do kompa co sobie synek zazyczy ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 No nieźle. A co ciekawe to niektre płyty mają sieciówki 3com'a! :) QL!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 I tak wole Epox'a ;). a kto nie ale kasy na epoxa ja nie miałem ...nie wszystkim tatus kupuje do kompa co sobie synek zazyczy ;p hehe niektorzy na te epoxy sami ciezjo pracuja :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 no tak tez jest ...ale zaznaczyłem w poscie "nie porownujmy do epoxow " no wiec zostawm epoxa w spokojnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 ps . swietna jes ta funkca bios mirror ... jesli ustwisz cos nie tak w biosie np. za ostre timingi to ci płytka ze 3 razy o tym powie ze błads z ramem a potem sama bez resetu biosu przestawi ostatnio zmienione ustawienia ///nie wiem moze na innych płytach tez tak jest .ale ja wczesniej ecs miałem i dfi i tam tego nie było ..podoba mi sie ta funkcja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 niedługo na www.overclockers.pl bedzie test tej plytki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 z tego co według mnie jej brakuje to tylko zablokowania pci i agp i wiecej nic ..a no i ma troszke zwalone agp na płycie bo jak ja mam załozone sporych rozmiarow radioatorki na pamieciach karty to mi jeden zaczepiał o ram i musiałem zdjac ..teraz przyszllifowac i bedzie chyba dalej ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Albatron to bardzo dobry producent. Poczytajcie recki na zachodnich serwisach. Szkoda ze w naszym kraju jest taki maly wobor. Gdyby mial ktos watpliwosci to firma zalozona przez bylych pracownikow Gigabyte. Jak widzicie niska cene to odrazu myslicie ze to kal i nic dobrego byc nie moze... Asus ma ceny kosmiczne a potrafi buble wypuszczac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Albatron to bardzo dobry producent. Poczytajcie recki na zachodnich serwisach. Szkoda ze w naszym kraju jest taki maly wobor. Gdyby mial ktos watpliwosci to firma zalozona przez bylych pracownikow Gigabyte. Jak widzicie niska cene to odrazu myslicie ze to kal i nic dobrego byc nie moze... Asus ma ceny kosmiczne a potrafi buble wypuszczac...święta prawda. Szpak było ten topik założyć w grudniu to bym nie kupywał tego gigabyte :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 hehe gdybym ja widział w grudniu o tej płycie to bym do tej pory na ecs nei jechał :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Z tego co widziałem to produkty Albatrona nie są złe tylko powiedz gdzie dostałeś tą płytke :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 ja mieszkam w małym miasteczku i powidziałem kolesiowi tz sam mi poradził ta płyte i przywiuzł wiec raczej sa dostepne wystarczy poszukac ...w sirius.pl chyba jest a on ja zamowił z hmmm nie pisze na pudełku :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 qrde fajne mobo. i tanie. cos dla wiekszosci odbiorcow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 no plytka całkiem całkiem tylko mogli by troszke lepiej rozplanowac rozmieszczenie elementow na plycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 a co dokładnie ci sie nie podoba ?? w sumie ja bym znalazł jeden no 3 takie małem mankamety ale te co ja znam to mi nie zabradzo szkodza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 wrzucam fotke taka jaką bardziej przejzysta niz u producenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 slot agp za blisko bankow na ram i te 4 kondensatory za blisko proca nie miales problemu z zalozeniem radiatora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 No fakt, to zaczepienie do ramu jest troszke za blisko AGP :? Wielu nazekało by pewnie na to ze jest mało miejsce w obrebie gniazda dla procesora :? Oraz brak scsi wielki mankement!! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 jak mi sie zdaje to te mocowania na sruby kolo gniazda na ThermalTake Volcano7+ podchodza ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 nie było zadnych problemow ..a tam wcale nei jest tak mało miejsca .no własnie te banki na memorki sa za blisko tz wszystkie karty tam wejda ale jak masz na memkach radiatorki jakies wieksze to jest problem było tak u mnie ale ogolnie jest spoko tu znalazłem jakis test http://www.overclockers.co.nz/ocnz/mobo/am...kx4008x/3.shtml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Jakoś tłocznie na tym laminacie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 a u kjogo za ta cene jest luzno ?? wogole na jakiej płycie nei jest za ciasno ....a i to jest zwykły ATX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Dwa biosy hmm to mi gigabytem zajezdza,ciekawe czy kupili licencje,czy wygasl patent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 no no ciekawa, alternatywa nie tyle dla ecsow ale ogolnie prawie wszystkich plyt z sredniej pulki naprawde wydaje sie bardzo ciekawie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 ale tak 'na oko' to mój ECS przy nim wygląda jak mercedes ;) zwłaszcza po zmodowaniu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 na oko to chłop w szpitalu umarł :) a widzieliscie testy na tej stronie ..nawet wymiata w niktorych sporo drozsze płyt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...