mercury330 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Czy da się bardziej podkręcić Asus P5ne32 SLI + Q9450. Nie mogę bardziej podbić parametrów. Max FSB to 1400 ( mnożnik x 8 ) Pamięć 910 Maksymelnie udało mi się podciągnoć procesor z 2.6 do 2.820 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak z temperaturami, jaki zasilacz i napięcia, bawiłeś się timingami?? Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercury330 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Z tymingami się nie bawiłem, bo nie bardzo wiem jak do tego podejść. Co do temperatury to jestem spokojny - pracuję na reseratorze II (kaloryfer) blok na procku i na karcie graficznej, no i wiatraki - ogólnie nawiew na płytę - no i 2 wyciągi z obudowy. Moim główny problemem jest to, że fsb mogę podbić tylko do 1400. Powyżej tej wartości komputer powraca do parametrów, które umożliwiają start kompa. Wyszukałem na forum parametry dla tej płyty z q6600. Jeszcze nie robiłem prób, ale myślę, że ustawię parametry trochę niżej i zobaczę co się będzie działo. Jeszcze jedno. Oficjalnie Asus nie ma wsparcia dla tej płyty pod q9450 (moim zdaniem z powodów marketingowych). Z biosem 1403 chodzi tylko z mnożnikiem 6 - to jakaś farsa, no i oczywiście z komunikatem z BIOS-u, że mam uaktualnić BIOS. Znalazłem w necie nowy BIOS 1404 - full wypas - mnożnik 8 i wszytsko OK. Tylko tyle, że nie mam doświadczenia w podkręcaniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Być może to słabe OC Quada to kwestia współpracy tej płyty z tym CPU ( ledwo co wspiera Quada) ;] Ale proponuje jeszcze dać jakiś niski dzielnik np 1:1, podpić lekko napięcie na NB, i próbować przebić się powyżej to 2,8ghz. Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...