m1xer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam, myslalem ze obejdzie sie bez zakladania tematu ale jutro do 12-13 musze zamowic czesci... Chcę zrobic przesiadke z tego co mam w sigu na 775... Zmieniam plyte,ram,procka (wszystko musi byc brane w apollo.pl) - procek E2160 - pamieci 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Reaper EPP CL3 OCZ2RPR800C32GK mobo... tu dylemat... czym wiecej czytam ppc tym mniej wiem co kupic... na plyte mam ~300zl... do wyboru: - Abit Ip35 - Asus P5k Pro - Foxconn P35A-S - DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL Chce OC ale licze ze 3g na procku mi na razie starczy. Plyta bedzie zmieniana najwczesniej za rok.... ps Corsair CMPSU-450VXEU 450W styknie do takiego zestawu? co wybrac...? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Foxconn P35A-S, zmień pamięci na Transcend aXeRAM a zasilacz da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ten zasilacz styknie i do dużo mocniejszych zestawów. A co do płyty to stawialbym na DFI, bo to jednak świetne płyty i dobrze dopracowane. Chyba że się boisz masy opcji w biosie.... ;) No i po co takie pamięci.... Myślę że to: http://www.apollo.pl/store/show_detail/30714 powinno wystaczyc. i wtedy będziesz miał jeszcze 100zł na np lepsze mobo, ew więcej ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Foxconn P35A-S, zmień pamięci na Transcend aXeRAM a zasilacz da radę.Czemu akurat fox? Ten zasilacz styknie i do dużo mocniejszych zestawów. A co do płyty to stawialbym na DFI, bo to jednak świetne płyty i dobrze dopracowane. Chyba że się boisz masy opcji w biosie.... ;) No i po co takie pamięci.... Myślę że to: http://www.apollo.pl/store/show_detail/30714 powinno wystaczyc. i wtedy będziesz miał jeszcze 100zł na np lepsze mobo, ew więcej ramu. Tak samo jak wyzej.. Pamieci chce takie ktore starcza w przyszlosci na dobre OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Te OCZ które podałem na pewno starczą, kręcą się bardzo dobrze. No a DFI poleciłem bo to dobrze firma, ogólnie wypuszczają świetne płyty. No ale nie miałem z nią styczności, najlepiej poczytaj tematy o tych płytach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 CPU: ok Mobo: Foxconn P35A-S / Abit IP35 / DFI BloodIron - wybierz która ci się bardziej wizualnie podoba, bo są na równym poziomie. DFI ma w sumie najwięcej opcji związanych z oc, ale jest najuboższa. Fox ma najlepsze wyposażenie ale ma trochę pogmatwany BIOS (ale łatwo się do niego przyzwyczaić, zresztą masz wszystko opisane w moim FAQ). Abit jest tak pośrodku. Ma trochę lepsze możliwości oc od Foxa, ale słabsze od DFI, z wyposażeniem też jest pośrodku. RAM - jak wystarczy ci 2GB, to Mushkiny SP2+ 6400 lub polecane wcześniej Transcendy (bo podobno są na Micronach D9), ew jeszcze są GoodRAMy Pro. Jak byś wolał 2x2GB, to za ~200zł można dostać na Allegro Kingstony na Elpidach - też się świetnie kręcą. Zasilacz: spokojnie da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 a mobo asusa? Co do pamieci... jestem ograniczony tym ze musze w apollo.pl :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Asus ma beznadziejnie umieszczone złącze zasilania, poza tym sporo osób nażeka na ich padliwość. Samych pamięci nie możesz z innego miejsca zamówić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Asus ma beznadziejnie umieszczone złącze zasilania, poza tym sporo osób nażeka na ich padliwość. Samych pamięci nie możesz z innego miejsca zamówić? tylko apollo.pl :( Widze ze masz abita... jaki masz najwiekszy problem z ta plyta? slyszalem ze gubi ustawienia i wraca do def.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Mnie Abit nie sprawia problemów. Kwestia sztuki na jaką trafisz i wersji BIOSu. Generalnie ja odkąd wsadziłem swoja do obudowy po usmażeniu Foxconna P35A, ustawiłem procka na 3GHz i nic więcej nie ruszałem z braku czasu. BIOS 16 Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Mnie Abit nie sprawia problemów. Kwestia sztuki na jaką trafisz i wersji BIOSu. Generalnie ja odkąd wsadziłem swoja do obudowy po usmażeniu Foxconna P35A, ustawiłem procka na 3GHz i nic więcej nie ruszałem z braku czasu. BIOS 16A jak bys miale teraz wybierac miedzy fox`em a abitem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Z plyt to mozna sie jeszcze nad MSI P35 Neo2-FR/FIR zastanowic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Z plyt to mozna sie jeszcze nad MSI P35 Neo2-FR/FIR zastanowic ;)Jakies uzasadnienie? to sa te MSI ze zworkami? Cos mi sie zdaje ze cala noc bede myslal.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...