Złodziej Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zastanawiałem się, do którego działu to temat. Pasuje mi jednak tu. Błąd 0xc0000005 (access violation) wyskakuje mi przy próbie uruchomieniu jednego tylko programu. Jest to mało popularna stara gra Traffic Giant - nawet nie ma o niej tematu na PPC. Sęk w tym, że w Google'u nie ma rozwiązania tego problemu dla tej konkrentej gry. Jest tylko jego opis, na forum wydawcy gry - sprzed chyba kilku lat i bez odpowiedzi. Toteż nie zakładałem nowego tematu na forum Gry. Bo to co mnie interesuje to jak sprawdzić co powoduje konflikt i uniemożliwia uruchomienie gry. Kilka miesięcy temu na starym jeszcze kompie działała, więc gra jest OK. Gdybam, że winnym jest jakiś sterownik. Google naprowadziły mnie nawet na fukcję DEP, ale to nie to. Wina pamięci - inne programy działają bez zarzutu. Mam raport Windowsa o błędzie. Gra generuje swój własny raport o błędzie. Wiem jakie mam sterowniki i procesy. Ale czy mogę jakoś spróbować odnaleźć co powoduje ewentualny konflikt ? Reinstalacja wszystkiego po kolei nie wchodzi w grę :) Czy może w ogóle zagmatwałem, nikt nie wie o co mi chodzi i kombinuję jak koń pod górę ? :) Komp, tak ogólnie, Win XP SP2, Core2Duo, GF8800GTS, 2GB ram, bez BSOD'ów i innych błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Reinstall panie! Tylko tyle moge pomóc niestety. ;-) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Reinstal to najwyżej gry, bo system wygląda na sprawny. Skoro stara gra, to spróbuj skorzystać z "Trybu zgodności" z Windows 98/95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Trochę pomęczyłem, ale i tak na fizycznym kompie nie udało mi się odpalić. Na VMware z WinXP jako tako działa. Z wydajnością czy grafiką nie ma problemów. Tylko wiesza się czasami, ale to już wina gry. No i kursor myszy migocze, ale to się rozwiąże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...