Skocz do zawartości
MrGarf

Nie Działa Poczta, Https I Tlen, Pomocy?

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli pisze nie w tym dziale co trzeba, to z góry przepraszam.

Witam!

Nie wiem czemu od jakiegoś czasu nie mogę odebrać poczty poprzez Bata (przez strony tak), nie działają również wszelkie strony szyfrowane https, ani tlen. Myślałem że to coś z siecią, ale u sasiada wszystko jest ok, a dostawca netu powiedział że nie blokowali portów.

Ostatnio zainstalowałem sobie NODA (3 misieczna licencja - ESET Smart Security). Myślałem, że to przez niego, toteż próbowałem coś w nim wyłaczać, a także całkowicie odinstalować, ale dalej to samo.

W domu sygnał rozdzielam przez routera wifi, zeby ojciec na laptopie mógł z netu korzystać. Myślałem, że to wina routera, to podłączyłem kabel od sieci bezpośrednio do komputera, i dalej to samo.

Już nie wiem o co chodzi. Proszę o sugestie i pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest. Np w sterownikach NVIDIA (nForce) jest jakiś pseudo firewall wspomagany sprzętowo.

hmm, w sumie nie dawno instalowalem sterowniki. Tylko, ze cos ostatnio sie naprawilo. Sam juz nie wiem czy samo z siebie, czy też, z powodu, że odłączyłem routera i kilka opcji w NODzie.

Zauważyłem, że kiedy używam FlashGet'a, to przestaje mi dobrze działać net (w/w problemy)

Edytowane przez MrGarf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi