Feluke Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Hejka. Syn marnotrawny powrocil. ;) Jakies 2-3 lata temu wypadlem z tematu komputerow na rzecz motoryzacji a ze postep w komputerach nastepuje szybko to ciezko jest wszystkiego sie nauczyc i zapamietac a co bardziej wiecznie miec ten sam konfig :P Jak to powiedzial kumpel przechodze na ciemna strone mocy (Intel + Nvidia). :D Tak wiec prosze o ocene i ewentualna korekcje zestawu starych wyjadaczy. Ostatnie pare dni spedzilem na czytaniu co bedzie lepsze wiec mam nadzieje ze trafilem z wyborem. CPU: Intel Core Duo E2220 MOBO: MSI P35 NEO2-FR RAM: A-Data Extreme Edition 2x1024MB GRAFIKA: Palit GeForce 8800 GT SUPER SONIC 512MB ZASILKA: Corsair 520HXEU BUDA: Big Tower Cheiftec No wiec pare wyjasnien. Procek taki jak widac bo chce zeby komputer pobieral jak najmniej pradu przy przegladaniu netu i zeby po OC mial mozliwosc sporej regulacji mnoznikiem. Zasilacz to najtanszy, najcichszy z odlanczanymi kablami jaki udalo mi sie wybrac po zapoznaniu sie z literatura. Buda prawdopodobnie wpadnie jako ostatnia jak dozbieram troche wiecej srodkow a big tower dlatego bo najprawdopodobniej bede zakladac WC. To zalezy od tego jakie beda temperatury na podzespolach i jaki halas. Jaki dokladnie model obudowy, tego nie wiem bo niemoge sie zdecydowac. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) CPU: Intel Core Duo E2220 MOBO: MSI P35 NEO2-FR RAM: A-Data Extreme Edition 2x1024MB GRAFIKA: Palit GeForce 8800 GT SUPER SONIC 512MB ZASILKA: Corsair 520HXEU BUDA: Big Tower Cheiftec No wiec pare wyjasnien. Procek taki jak widac bo chce zeby komputer pobieral jak najmniej pradu przy przegladaniu netu i zeby po OC mial mozliwosc sporej regulacji mnoznikiem. Zasilacz to najtanszy, najcichszy z odlanczanymi kablami jaki udalo mi sie wybrac po zapoznaniu sie z literatura. Buda prawdopodobnie wpadnie jako ostatnia jak dozbieram troche wiecej srodkow a big tower dlatego bo najprawdopodobniej bede zakladac WC. To zalezy od tego jakie beda temperatury na podzespolach i jaki halas. Jaki dokladnie model obudowy, tego nie wiem bo niemoge sie zdecydowac. ;) Zestaw wygląda bardzo dobrze jednak zakładając że opłaca się dopłacić 20 zł do E2200 dla obniżenia FSB przy OC to tak samo opłaca się dopłacić kolejne 20 do E2220. Co do minimalizacji poboru prądu to najlepszy rezultat można uzyskać przy X2 4x50E i płycie opartej o GF8200. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...?i=3288&p=3 Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 dołożyłbym półtorej stówki za kilkaset mhzetów po oc i 2mb cache ;] e7xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zastanawialem sie nad taka mozliwoscia ale dla E8xxx. Jednak poki co wole zainwestowac w np. wiekszy dysk a dopiero jak nie bedzie wyrabiac procek nawet po OC to zastanowic sie nad zmiana na cos szybszego. Jak widze to konfig calkiem niezle zrobiony bo jedyne opinie dotycza procka. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...