Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem zakupić karę muzyczną tylko jest mały szkopuł... nie mam pojęcia jaką gdyż to nie moja branża :rolleyes:

Powiedzmy za maksymalnie 60zł.

Nie mam wygórowanych wymagań tj. na kompie słucham głównie muzyki w mp3. Czasem film divx.

Głośniki jak w sygnaturce 2,1.

Opłaca się?

http://allegro.pl/item347147153_salon_crea...ax_jakosc_.html

ewentualnie mogę kupić SB Live za 15-25zł tylko nie wiem jaki model się opłaca bo sporo ich...

0100? CT4830? CT4870? CT4670? SB0220? i inne <_<

czego unikać a co mogę śmiało brrać :wink:

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Audigy z twojego linka z "Audigy" ma tyle wspólnego, że ma ten sam napis. ;]

IMO SB Live!

Jednak jeśli nie ściska Ci tyłka dosypać 40zł, to ja bym wolał jednak dosypać do A2 ZS, albo chociaż najzwyklejszego A2 za 80zł.

Wg. mnie najtrafniejszym strzałem do 100zł jest właśnie Audigy 2 ZS. Właśnie za tyle masz wersje OEM.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję karty dźwiękowej dla głośników 5.1 i słuchawek Philips shp8900.

Piszę, ponieważ gubię się trochę w tych oznaczeniach. Co jest pełną wersją, a co okrojoną.

Wymagam głównie idealnego dźwięku przestrzennego, zastosowanie w grach (CS), żeby móc jak najlepiej wykryć przeciwnika ; P.

Cena? Najlepiej do 50-60zł, ale jeżeli różnica będzie spora, to mogę dopłacić do 100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli szukasz IDEALNEGO przestrzennego, to kręciłbym sie koło Xonar'a D2 albo jakiegoś X-Fi :P ^^. Ja osobiście jadę na głośniczkach Logitecha X-540 i w połączeniu z Audigy SB0570 naaprawdę dają radę (jak na kartę za te kilkadziesiąt złotych) :).

Na tych samych głośnikach brat podpina skrzynkę z X-Fi Gamer...no cóż słychać różnicę na korzyść tego droższego, ale bądź co bądź za takiego X-Fi to można mieć i z 5 takich Audigy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

audigy SEi mod na X-fi Xtreme Audio na live! 24bit też działa z tego co pamiętam.

Ojcu tak zrobiłem i jest zadowolony podpiąłem mu do tego T6100 i przy nich crystalizer dużżżżo daje a dla niego to szał wrecz bo słuchał wcześniej na AC97 i supermarketowym produkcie marki tsunami :gitarzysta2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktoś chce się pchać mając SHP-8900 w Xonara D2 to gratuluje pomysłu przy tych słuchawkach pierwszy lepszy kret pobije ją na głowę nawet Sb live.

LM4562 nie ma siły rozruszać basów w nich, góra i środek jest fajniejszy ale brak puncha dźwiękowi, wiem bo miałem modowanego X-fi z jrc4556A na lm4562 i różnica ogromna na korzyść oryginalnego jeśli chodzi o dół pasma.

A najlepszym wyborem teraz to jest live 24bit i Audigy Se i mod na Xtreme Audio i mamy EAX4 :) za 50 zł a Audigy 1 to padki, Live 24bit brzmi lepiej od nich.

Edit: kropki, przecinki

ps. oczywiście wybór poniżej 100zł

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepszym wyborem teraz to jest live 24bit i Audigy Se i mod na Xtreme Audio i mamy EAX4 :) za 50 zł a Audigy 1 to padki, Live 24bit brzmi lepiej od nich.

Ja bym o tym eax'ie nie wspominał na twoim miejscu bo nie jest to żaden argument. Taka modowana wersja brzmi dziwnie i biednie. Druga sprawa to wykorzystywanie określonej lub raczej nieokreślonej wersji eax. Praktycznie nigdy do końca nie będziesz wiedział z jakiego numerku korzysta dana gra. Lepiej mieć niż nie mieć? Zależy jeszcze co. Czasami pewnych rzeczy nawet za darmo nie chcemy.

Do 100zł bym szukał audigy 2 na aukcjach.

Edytowane przez panfranek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no akurat w nowym Civ Colonization Eax4 działa ok.

Z reguły piszę numerek jaki gra obsługuje a jak nie możesz wywnioskować jaki to spróbuj zaznaczyć na integrze jak nie działa to znaczy, że Eax3 a jak Eax4 to nie boj się pochwalą się, nie wspomnę o EAX5 o tym pieją na kilometr i rok przed premierą, więc też nie wspominaj obiegowej opinii bo ona tak czy tak nie do końca prawdziwa jest.

Poza tym Audigy SE też obsługuje EAX4 programowo, Xtreme Audio tak samo, wiec jak działa to działa choć nie zawsze :) poza tym za 100zł to trzeba się naszukać aby A2 znaleźć za 130-150 dopiero ludzie się 2zs pozbywają.

A tak nawiasem mówiąc co ci ten eax tak przeszkadza ? skrzywdził cię czy co ? przecież jest darmowy a fajnie go włączyć, niektóre gierki dostają niezłego kopa ale fakt faktem lepiej mieć sprzętowy bo każdy wie jak wersje programowe mogą działać lub nie w każdym razie autor topicu prosił o pamiętanie o jego finansach ;)

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie chwalą się. Zwykle napiszą tylko, iż gra takowy wykorzystuje. W opcjach też numerkami nie rzucają. Najczęściej jeśli już to jest enigmatyczny "eax hd", a która wersja już nie piszą.

btw odróżniasz wersje eax'a po odsłuchu?

Audigy 2 (nie zs) nie tak trudno wcale znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EAX5 odróżnisz eax3 i Eax 4 już znacznie ciężej, teraz w grach to masz nawet rysunek sounds best lol i w ogóle a teraz w większości gierek jest dalej na EAX3 dlatego się nie chwalą i do tego często skopany i poprawiają w którymś dopiero tam patchu a jak jest poprawnie zaimplementowany EAx4

to znajdziesz wzmiankę, że to ten.

EAX5 jest znowu i ciężki do zrobienia i pracochłonny nie wiem czy za 4 lata uda im się go wykorzystać w pełni a jak jakaś gra ma EAX5 to się chwalą na długo przed premierą bo każdy chce EAX5. Włącz sobie sacred2 z Eax to środowisko żyje no cudeńko na słuchwkach albo grid naprawdę fajnie nie wspominając o bajoszoku, jedna rzecz o jakiej trzeba pamiętać to aby wyłączyć Cmss przed uruchomieniem eax bo nam wyjdzie jeden bajzel.

Dobra nie offtopujmy bo zaraz wpadnie mod i nas pogoni

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi