Garos Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich mam taki problem. Ma procesor 1.8 Ghz a chodzi mi tylko na 600 Mhz. Specyfikacja Procesora: Spec Number: SL8U6 CPU Speed: 1.80 GHz PCG: Bus Speed: 400 Mhz Bus/Core Ratio:18 L2 Cache Size: 2 MB L2 Cache Speed: 1.8 GHz Package Type: Micro-FCPGA Manufacturing Technology: 90 nm Core Stepping: CO CPUID String: 06D8h Thermal Design Power: 7.5W Thermal Specification: 100°C VID Voltage Range: .988V-1.340V Micro-FCPGA Zmienialem juz bios na najnowszy i dalej nic jest tak samo. Uruchamialem programy do testowania procesora i tez nic nie dalo ciagle jest na 600Mhz Może ktoś z was spotkał sie z takim przypadkiem. Mam IBM-a T42 pozdrawiam i proszę o pomoc Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez Garos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich mam taki problem. Ma procesor 1.8 Ghz a chodzi mi tylko na 600 Mhz. Specyfikacja Procesora: Spec Number: SL8U6 CPU Speed: 1.80 GHz PCG: Bus Speed: 400 Mhz Bus/Core Ratio:18 L2 Cache Size: 2 MB L2 Cache Speed: 1.8 GHz Package Type: Micro-FCPGA Manufacturing Technology: 90 nm Core Stepping: CO CPUID String: 06D8h Thermal Design Power: 7.5W Thermal Specification: 100°C VID Voltage Range: .988V-1.340V Micro-FCPGA Zmienialem juz bios na najnowszy i dalej nic jest tak samo. Uruchamialem programy do testowania procesora i tez nic nie dalo ciagle jest na 600Mhz Może ktoś z was spotkał sie z takim przypadkiem. Mam IBM-a T42 pozdrawiam i proszę o pomoc Stepping "c" nie jest poprawnie obsługiwany przez T40-T42 i nic z tym nie zrobisz. Będzie bezpieczne 600 MHz, ponieważ "Embedded Controller Program" jest zbyt stary aby rozpoznać jego parametry. Ostatnim steppingiem obsługiwanym przez w/w maszynę jest "b" PESZEK! Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez -X- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garos Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Stepping "c" nie jest poprawnie obsługiwany przez T40-T42 i nic z tym nie zrobisz. Będzie bezpieczne 600 MHz, ponieważ "Embedded Controller Program" jest zbyt stary aby rozpoznać jego parametry. Ostatnim steppingiem obsługiwanym przez w/w maszynę jest "b" PESZEK! Stepping "c" nie jest poprawnie obsługiwany przez T40-T42 i nic z tym nie zrobisz. Będzie bezpieczne 600 MHz, ponieważ "Embedded Controller Program" jest zbyt stary aby rozpoznać jego parametry. Ostatnim steppingiem obsługiwanym przez w/w maszynę jest "b" PESZEK! dziekuje bardzo za odpowiedz.Moze jednak jest jakis sposob?? czy jyz na 100% musze sie pozegnac z procesorem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Powiedz CPU PA PA! NIE ma sposobu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garos Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Powiedz CPU PA PA! NIE ma sposobu.Aha. Szkoda. No to w takim razie mam do sprzedania taki procesor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Za ile?? ;> Rzuc to na gielde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Za ile?? ;> Rzuc to na gielde Przyszła pierwsza hiena żerująca na twoim nieszczęściu:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Czekajcie czekajcie tzn ze T40 tez sobie nie poradzi z prockiem Pentium M 735A (1700/2mb/400) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 T40, T41, T42 to to samo tylko model z wyższym numerkiem miał nowsze proce i ewnetualnie wiecej ramu oraz pojemniejszy dysk. Płyta [ciach!]a obudowa, bateria, napędy itd są takie same. NIE NIE PORADZI SOBIE z "A" Poradzi sobie z 735 (stepping b) a nawet 765 (2.1 GHZ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...