Brydz0 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam, chcę kupić drukarkę. Jako że jedną już mam i był to mój najgorszy zakup w ciągu ostatniego roku, proszę Was o pomoc. Zależy mi żeby kolor czarny po wydrukowaniu był czarny (obecna drukarna drukuje jakieś ciemno zielone 'coś') Chciałbym też żeby tusz nie był drogi (do obecnej kosztuje 70-80zł...) - mogę go napełniać ręcznie - przez strzykawki, byleby jakość była dobra. Jeśli chodzi o cenę to sam nie wiem, jakaś w miare rozsądna ;) I jeszcze pytanie o drukarki laserowe. Polecacie takowe? Co np. sądziecie o czymś takim? http://allegro.pl/item352329117_hp_laserje...ncja_f_vat.html lub http://allegro.pl/item349031997_samsung_la..._pod_vista.html Na długo będzie takie coś drukowało? I czy toner będzie łatwo do tego znaleźć? Z góry dzięki :wink: Aktualizacja: cena do 400zł max ;) Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez Brydz0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Odpowiem Ci (niestety) tylko w kwestii drukarki atramentowej. 1. W miarę nowy model, najlepiej jeśli jeszcze jest produkowany i nie no name. Ważne, gdyż będziesz mógł łatwiej i co ważne dlużej zakupić towar z pkt 3. Gdy już wyszukasz jakiś model: 2. Pogooglaj czy przypadkiem wybrany przez Ciebie model bardzo "nie lubi" zamienników. 3. Szukasz np. na Allegro lub w sklepach w swoim mieście zamienników, w miarę porządnych. Osobiście nie bawiłbym się w napełnianie. Jest oczywiście kwestia ilości pojemników z tuszem. I tak np. lepiej jest mieć oddzielne na czarny, C, M, Y, a nie te trzy ostatnie razem. Osobiście od półtora roku jadę na zamiennikach ActiveJet. Wydrukowałem ok. 10-15k stron i nadal jest ok. Kupuję na allegro, czarny 9 ml - 5 zł, CMY 16 ml - 7 zł. Myślę że nawet drukarka z Biedronki czarne będzie drukowało jako czarne. Chyba Twoja plujka już się rozkłada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 No coz ja moge polecic co sam kupilem niedawno - Epson Stylus DX7450 - potrzebowalem wielofuncyjnego cuda i ktos mi tez chyba z forum polecil, wiec wzialem, mysle ze warto. To co szczegolnie mi sie podoba to to, ze toner jest w kasecie i mozna bezproblemu nabijac, w starej HP mialem tak, ze tonery byly razem z glowica i sie "syfilo", tu jest znacznie lepiej... duzo drukuje i czesto wiec sie sprawdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brydz0 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Po przeszukaniu forum i googli prawdopodobnie kupię Samsung'a ML-2010 http://allegro.pl/item349031997_samsung_la..._pod_vista.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...