Gość Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Z czym miałbym się zdziwić? Jeżeli chcesz to mogę zrobić te zdjęcia, tylko ja gram w source'a a nie 1.6 ;] I jeszcze mam pytanko do ludzi posiadających monitor. Mianowicie, czy miejsce łączenia przedniego panelu z tyłem też macie takie luźne? Bo mogę tam paznokieć wsadzić i wydaję mi się, że to źle ;] Pewnie zamotałem, więc pokaże na zdjęciu: Edytowane 9 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nst Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Już zostawmy temat o "umiejętnościach" w grze , może być z source , ale lepiej jakbyś zrobił z 1.6 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Przecież napisałem no offence :P Nie wiem czy takie Cię zadowolą, ale jestem kaleką jeżeli chodzi o robienie zdjęć :> Na ostatnim widać włączoną opcje 4:3 wide. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nst Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Dziekuję Ci bardzo : D Faktycznie , mialeś rację , troche pixeloza : D Na 800x600 pewnie juz w miare normalnie bedzie wygladac ; d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Mała prośba do posiadzaczy LG W2252TQ-PF Czy mógłby ktoś zrobić podobny test na Input Lag-a na tym monitorze który ja zrobiłem na L227WT-PF i zapodać parę fotek z wyników. Chciałbym sobie porównać wyniki z ciekawości, bo wahałem się między tymi dwoma. Post nr 224 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3043490 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelsox Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 wiesz co odnośnie Twojej prośby nie posiadam tego monitora ale gdzies kiedyś czytałem o takim teście i wypadł w tym teśnie dobrze. Ogólnie ten monitor to bardzo dobry sprzęt. Poszukam troche jak znów sie natkne na ten test to podeśle linka do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Mała prośba do posiadzaczy LG W2252TQ-PF Czy mógłby ktoś zrobić podobny test na Input Lag-a na tym monitorze który ja zrobiłem na L227WT-PF i zapodać parę fotek z wyników. Chciałbym sobie porównać wyniki z ciekawości, bo wahałem się między tymi dwoma. Post nr 224 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3043490 Ja również proszę, bo ja jestem w trakcie podobnego wahania :-) Aha G.R.E.G., nie wiem, czy wiesz ale jest promocja LG w której za kupno dowolnego monitora LG 22" dostaje się klawiaturę i mysz (LINK). Edytowane 9 Lipca 2008 przez Piterro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Piterro - dzięki za info dotyczące promocji, pewnie że skorzystam :-) ale coś nie mogę otworzyć linku z regulaminem http://lgry.pl//files/regulamin_promocji_LG.pdf Update: Już mogę :rolleyes: A na stronie LG ani widu ani słychu o tej promocji. http://pl.lge.com/index.do Edytowane 10 Lipca 2008 przez G.R.E.G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) G.R.E.G Dzieki za test Inputlaga : LG L227WT-PF Teraz poprosimy o podobny test tanszego brata czyli Lg W2252tq-pf , gdzies czytalem ze niby kosztem ciut slabszej jakosci obrazu (kolory) ten model ma o polowe nizszy inputlag ?? Edytowane 9 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) G.R.E.G Dzieki za test Inputlaga : LG L227WT-PF Teraz poprosimy o podobny test tanszego brata czyli Lg W2252tq-pf , gdzies czytalem ze niby kosztem ciut slabszej jakosci obrazu (kolory) ten model ma o polowe nizszy inputlag ?? Tak dokładnie W2252TQ-PF ma mniejszy inputlag, i trochę słabsze kolory, ale ja nie narzekam ;) Jestem bardzo zadowolony :) EDIT: Jak macie ustawione: -Jaskrawość -Kontrast -GAMA -Kolory Edytowane 9 Lipca 2008 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Tak dokładnie W2252TQ-PF ma mniejszy inputlag, i trochę słabsze kolory, ale ja nie narzekam ;) Jestem bardzo zadowolony :)Mógłbyś odpowiedzieć na pytanie które zadałem wyżej? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Mógłbyś odpowiedzieć na pytanie które zadałem wyżej? ;> Ja tam nic nie widzę ;) Edytowane 12 Listopada 2009 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Tzn to nie jest widoczne (na zdjęciu pokazałem o co które miejsca mi chodzi), ale praktycznie z każdej strony ta obudowa tak jakby odłazi - i można wsadzić tam papier/paznokieć. Nie wiem czy to wada konstrukcyjna czy konkretnego egzemplarza ale zastanawiam się czy za jakiś czas nie pojawi się problem z kurzem na matrycy. up. Byłem u kumpla i jego monitor wygląda tak samo - widocznie tak ma być a ja jestem przewrażliwiony :lol: Edytowane 9 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Silikonem panowie , czarnym silikonem te szpare potraktowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Bron Cie Panie !! To sa najnowsze wywietrzniki monitorów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 jeśli chodzi o input laga to własno ręcznie to sprawdziłem, wiem że dobrze by było gdybym dokładnie zmierzył czasi jakby monitory były na tej samej wysokości ale nie zrobiłem tego i wyszło jak wyszło http://pl.youtube.com/watch?v=6fx9ez6lezM Co do obudowy to mi tylko w jednym miejscu lekko się rozchodzi mianowicie w prawym górnym rogu. Denerwuje mnie strasznie poświata od dołu u mnie, np. uwidacznia sie ona mocno w Gridzie, czy możecie porobić fotki w nokia test lcd co jest czarne tło i w środku biały kwadrat? Bo nie wiem przypadkiem czy to tak jest czy to jest jakaś wada i gwara go czeka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Obawiam sie ze takie wlasnie sa matryce TN i nic z tym nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Ale jednak proszę o to żeby ktoś wrzucił tutaj fotke, zobacze jak to wygląda u was Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Przed ponad godzina dostalem swojego LG W2252TQ , jak narazie wszystko jest OK na pierwszy rzut poszla zmiana ustawien obrazu nie cierpie zarowy prosto w oczy ( oni chyba maja uklady z okulistami i producentami okularow ? ) Kto wytrzyma na codzien ustawienia fabryczne zakladajac siedzenie na PPC minimum 2-3 godziny ?? ForteManager Contrast 28 Brightnes 23 Sharpness 5 Oczywiscie jak to bywa w tej klasie LCDekow ,podswietlenie lekko nierownomierne , na gorze w srodku okol o 1-2 cm x 15cm lekkie rozjasnienie do tego troche jasniej w lewym dolnym rogu , ja knarazie zero Bad Pixeli Filmy HD wygladaja lepiej niz na moim LCD TV Sharp LC32RD2 ,ktory do dzis uwazany jest za jeden z najlepszych w tej klasie cenowej czyli do 750£ b.t.w podzielcie sie swoimi ustawieniami z ForteManagera Contrast ? Brightnes ? Sharpness ? Edytowane 12 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Mam pytanie dotyczace moze nie samego monitora, a tej promocji z myszka i klawiatura. Planuje zakup tego LG tyle, ze w sklepie internetowym bo zwyczajnie jest taniej. Czy to oznacza, ze nie bede mogl skorzystac z tej promocji? Bo na tym kuponie pisze, ze ma byc pieczatka autoryzowanego salonu. Jak pojde do nich zeby mi podbili (siedziba tego sklepu jest 5min drogi ode mnie), dolacze kopie dowodu zakupu i wysle to odesla mi klawiature i mysz czy musi to byc kupione w jakims salonie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 b.t.w podzielcie sie swoimi ustawieniami z ForteManagera Contrast ? Brightnes ? Sharpness ? Manager mi nie działa :lol2: Kontrast 70 Jasność 100 Ostatnie 5 Nie wiem czy dobrze, czy nei ale się już przyzwyczaiłem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Contrast ? Brightnes ? Sharpness ? Contrast 51 Brightness 95 Sharpness 5 Mi takie ustawienie pasuje. Edytowane 12 Lipca 2008 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 A temp. barw na ile ustawione? U mnie "klik" dalej od 6500k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 A temp. barw na ile ustawione? U mnie "klik" dalej od 6500k U mnie na 6500k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) To Ja musze miec przewrazliwione Oczy ;) Bo jak zapodalem ustawienia Leborga to mnie po 5 minutach "swieczki" staly w oczach :/ Temp Coloru mam na 6500K Gamme na -50 Pewniakiem jak macie jasno w pokoju to wasze ustawienia sa spoko odpowiednie Ja staram sie miec w pokoju polmrok , w dzien grube zaslony , noca slaba lampka nocna Edytowane 12 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieq Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) jak się ten monitor pochyla bo z calej sily pcham do gory a on jak stal tak stoi, zauwazylem jakis guziczek tam stylu ale jak go wciskam to tez sie nie pochyla :/ Edytowane 12 Lipca 2008 przez krzysieq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intmain Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Posiadam monitor L227WT i też regulacja pochylenia do przodu i do tyłu nie była możliwa. Wyjąłem monitor ze stopki i wyregulowałem odpowiednimi pokrętłami opór jaki monitor stawia przy pochylaniu. Teraz monitor reguluje się w pionie z lekkim oporem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Jakimi środkami czyścicie monitor LCD ?. Czy te chusteczki będą dobre do czyszczenia matrycy ? http://allegro.pl/item393028682__chusteczk...00szt_w_wa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Mam pytanie dotyczace moze nie samego monitora, a tej promocji z myszka i klawiatura. Planuje zakup tego LG tyle, ze w sklepie internetowym bo zwyczajnie jest taniej. Czy to oznacza, ze nie bede mogl skorzystac z tej promocji? Bo na tym kuponie pisze, ze ma byc pieczatka autoryzowanego salonu. Jak pojde do nich zeby mi podbili (siedziba tego sklepu jest 5min drogi ode mnie), dolacze kopie dowodu zakupu i wysle to odesla mi klawiature i mysz czy musi to byc kupione w jakims salonie? ja tam widzialem ze jest napisane ze pieczatka sklepu w ktorym kupiles wiec nie przejmuj sie musza CI uznac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 A ten kuponik to moge sobie wydrukowac i wyciac z tego PDFa czy musze miec wziety z takiej ulotki tylko, ze ze sklepu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...