silk Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) Monitor nie na co prawda FDMI, ale czy znacie jakieś rozwiązanie pozwalające na przykręcenie go do ściany ? Lub czy próbowaliście odkręcić nogę (od podstawki), bo tak myśle nad takim adapterem do VESY: EDIT: noga się łatwo odkręca, nie jest przyklejona Edytowane 3 Marca 2009 przez silk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Bawiłem się opcjami serwisowymi i zmieniłem matryce na inną i teraz mam max. rozdz. 3840x2400 Może ktoś sprawdzić jaka ma być ustawiona matryca w opcjach serwisowych ? Jak właczyć te opcje ? Przy wyłączonym monitorze trzymamy przycisk MENU i właczamy monitor.Po restarcie lcd to menu samo się wyłancza. Wystarczy włączyć to menu i zobaczyć co jest napisane obok PANEL Monitor ze stycznia 2009 TSUM058 ver.2.50 Teraz mam PANEL CM022W 4L ale to chyba nie ta co ma być. Byłbym wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 TSUMO58 VER 2.20 PANEL CM22W 4L Też to kiedyś przestawiałem, ale na powyższym ustawieniu u mnie jest ok. BTW co się dzieje kiedy ustawisz to 3840x2400? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 PANEL CM22W 4L czy PANEL CM022W 4L bo umnie takiego nie ma. Nie próbowałem ustawić tej rozdz. gdyż nie chce uszkodzić monitora. Wydaje mi się ze musi być TSUM058 ver.2.50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) CM022W 4L - ofc, literówka moja Ty masz ver 2.50, ja mam 2.20 bo mój jest starszy (SEPTEMBER 2008) Całość mojego menu: W2x52T TSUM058 VER 2.20 080612 HSKIM ETI. 1469 CLEAR ETI > NO AUTO COLOR > NO AGING > OFF PANEL > CM022W 4L NVRAM INIT > NO 9300 R 94 G 98 B 128 6500 R128 G128 B 128 OFFSET R138 G132 B131 GAIN R101 G102 B101 Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) Monitorek do mnie wlasnie doszedl z agito, 2x Wypalony pixel i 7x Subpixel -_- Wysle do LG za jakies 2 tygodnie. Podswietlenie matrycy jako takie, moge to opisac w skrocie |><| gdzie w trojkacikach jest ciemniej, lewa strona troche gorsza. Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Monitorek do mnie wlasnie doszedl z agito, 2x Wypalony pixel i 7x Subpixel -_- Wysle do LG za jakies 2 tygodnie. Podswietlenie matrycy jako takie, moge to opisac w skrocie |><| gdzie w trojkacikach jest ciemniej, lewa strona troche gorsza. o cholera.. pierwszy raz slysze by ktos mial tyle pixeli wypalonych na starcie. A powiedz, monitor byl oryginalnie zapakowany? Zaklejone taśmą LG pudełko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) Pudlo LG zaklejone zwykla bezbarwna tasma. Wszystko wygladajace na nowke, monitor oklejony z kazdej strony nawet folia w kazdym miejscu. Nawet nagralem filmik przy rozpakowywaniu, wkleje pozniej :P Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Pudlo LG zaklejone zwykla bezbarwna tasma. Wszystko wygladajace na nowke, monitor oklejony z kazdej strony nawet folia w kazdym miejscu. Nawet nagralem filmik przy rozpakowywaniu, wkleje pozniej :Pspoko :) pytam tylko, bo teraz jest moda widze na forum, by sobie cos kupic przez internet, pobawic sie tydzien i odeslac do sklepu potem inni dostaja rozne kwiatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Małe pytanko do posiadaczy tego monitorka - czy mógł by ktoś zmierzyć wymiary wyświetlanego obrazu w trybie 4:3 in wide? bez czarnych pasów oczywiście ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) Małe pytanko do posiadaczy tego monitorka - czy mógł by ktoś zmierzyć wymiary wyświetlanego obrazu w trybie 4:3 in wide? bez czarnych pasów oczywiście ;)Nie wstyd WAM pytać o takie rzeczy ? To już kolejny post z taką prośbą. Nie było by sprawy gdyby nie fakt że wszystko można sobie samemu POLICZYĆ. Edytowane 1 Maja 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Nie wstyd WAM pytać o takie rzeczy ? To już kolejny post z taką prośbą. Nie było by sprawy gdyby nie fakt że wszystko można sobie samemu POLICZYĆ. niby racja ale nie wszyscy potrafia sie w tym odnalezc a tu jeszcze wchodzi w grę przeskalowywanie wiec nie dziwie sie ze ktos sie mógł pogubic :) Generalnie tak w przyblizeniu 22" wide ma wysokosc taka jak 19" 4:3 czyli mniej wiecej takich rozmiarów bedzie obraz w trybie 4:3 in wide bo monitor wykorzystuje wtedy pełną wysokosc ekranu a dopasowuje do niej szerokosc w ramach wybranych proporcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makumba001 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 http://www.tvcalculator.com/ to może pomóc :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Czym się różni wersja W2252TQ-PF od TE-PF? Z tego co zauważyłem TE zużywa tylko 20W energii, czy są jeszcze jakieś inne różnice? Mam jeszcze pytanie do posiadaczy W2252TQ-PF, czy mieliście na ramce po prawej stronie naklejkę ze specyfikacjami monitora, widoczną na zdjęciach w 1 poście? Ja zakupiłem swój w media w sobotniej promocji bez vatu i takiej naklejki nie mam, monitor był tylko oklejony folią na ramkach i z tyłu. Matryca nie była nieskazitelna, miała kilka smug czy możliwe jest że dostałem wcześniej używany monitor? Edytowane 6 Maja 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 @izded Również kupiłem w MM i tak samo nie mam naklejek ale jakoś szczególnie nad tym nie rozmyślam - działać działa, gwara jest, bad pixeli czy innego tego typu dziadostwa nie stwierdziłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Wie moze ktos jaka jest różnica miedzy monitorem z tematu a LG w2254tq-pf? Czy oprucz takie pierdół znalezionych na japońskiej stronie LG mało o nim wiadomo, to jakas nowosc? ;> Zamierzam w niedługim czasie zmieniac monitor i nie wiem czy kupować ten z tematu czy w2254tq-pf jesli nie bylo by duzej różnicy w cenie..;] Edytowane 22 Maja 2009 przez kfascik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 ten monitor ma ponad rok...może lepiej było by zadać pytanie czy mają ze sobą coś wspólnego poza rozmiarem? Porównaj parametry, funkcje itp choc raczej zastanow sie czy nie lepiej poszukac dzis czegos z FullHD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 No wlasnie wczesniej jak sie rozglądałęm za monitorami to nie widzialem w2254, wiec dziwi mnie ze ma ponad rok? A tak wogule to różnią sie tylko kontrastem dynamicznym 50tys do 10 tys. Ale to i tak pic na wode. Poza tym ten 54 ma jakies tam funkcje dodatkowe jak matryca reagująca na światło itp. A piszę dlatego, że w interneci nie ma za duzo o tym ~54 i nie wiem czy by sie ewentualnie doplacalo do niego dokladac. Moze ktos cos slyszal to poradzi ;] A w sprawie FullHD to raczej na 22 cale to zaduzo, a 24 raczej nei bede kupowal, poza tym to zawsze wieksze wymagania od sprzetu ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 No wlasnie wczesniej jak sie rozglądałęm za monitorami to nie widzialem w2254, wiec dziwi mnie ze ma ponad rok? A tak wogule to różnią sie tylko kontrastem dynamicznym 50tys do 10 tys. Ale to i tak pic na wode. Poza tym ten 54 ma jakies tam funkcje dodatkowe jak matryca reagująca na światło itp. A piszę dlatego, że w interneci nie ma za duzo o tym ~54 i nie wiem czy by sie ewentualnie doplacalo do niego dokladac. Moze ktos cos slyszal to poradzi ;] A w sprawie FullHD to raczej na 22 cale to zaduzo, a 24 raczej nei bede kupowal, poza tym to zawsze wieksze wymagania od sprzetu ^^ ten monitor czyli ten o ktorym jest recenzja - ma ponad rok... seria 54 jest na tyle nowa ze jeszcze chyba nikt na forum go nie miał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 seria W54 jest niczym innym jak seria W53 tylko zamiast format 16:9 jest w "tradycyjnym" 16:10, więc jeżeli ktoś zrobi recenzję W53 to mozna ją równie dobrze przełożyć na W54... dla zainteresowanych nową serią LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Ale tak zbierając to wszystko, to myśle tak za okolo 0.5-1 miesiąc kupić ten monitor. Myślę, że to tej pory ceny jeszcze się obniżą. Czy więc dopłacać do tego nowego LG czy jednak brać stary, sprawdzony... Ewentualnie jaka różnicę cenową można wyłożyć na ten nowy, w stosuku do starego, żeby było kożystnie :P Pozdr. ;);) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Hmm zastawnawiam sie czy padlo mi sterowanie ustawienia monitora... Otoz jak wchodze do ustawien monitora -> Picture -> przechodze do tego menu to nie moge skakac miedzy brightness contrast i gamma... moge jedynie zmieniac brightness. W innych menu moge przeskakiwac przyciskiem auto/set bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Czy ktos sprawdzal jak dzialaja gry w niskich rozdzialkach jak 640:480, 800:600? Lubie pograc w stare gierki jak Starcraft. Najchetniej kupil bym full hd ale boje sie ze wtedy z 640:480 bedzie tylko niewyrazna, rozmazana papka. Dlatego zastanawiam sie jak to jest z tym monitorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...