Dyzio Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Witam Cos sie mi z dyskami pomieszalo 8O Ale do rzeczy: Mam w kompie 2 HDD - jeden to WD 80JB (primary master) a drugi to Barracuda IV 40GB (secondary master) i do tego DVD Toshiba 1712 - objawy sa nastepujace - Oba dyski sie nie lubia na jadnym kanale, no to je rozdzieliem i tu sie dzieje rzecz ciekawa - mam na obu zainstalowane dwa systemy WinXP na pierwszy na drugi Win98 - jak ustawie w Bios boot z WD wszystko chodzi i jest super, ale jak nastawie na odpalanie z drugiego to DVD przestaje byc widoczne i pierwszy dysk - zaraza :evil: Oczywiscie jak wyrzuce pierwszy dysk to drugi odpala system i DVD widzi. Pomocy da sie to jakos poskladac tak aby jeden system i drugi widzialy wszystkie zasoby komputera ??. Bardzo mi sie zalezy na tym PS. Oczywiscie oba dyski maja partycje aktywowane itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Na tym dysku z WinXP masz partycje FAT, czy NTFS - bo jak NTFS, to WIn98 ich nie zobaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...