Julo Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zrobiłem sobie virtualkę z .iso ostatniego Debiana w Virtual PC 2007, dałem 200mb ramu i niestety po zakończeniu instalacji, po restarcie, po załadowaniu pokazuje się coś takiego: http://www.julos.pl/debian.jpg Czy to brak sterowników, a jeśli tak to jak je zainstalować w maszynce? Jak stukam w klawisze to widać, że coś tam pisze, nawet mi się chyba udało zalogować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Virtual PC nie lubi linuksa. Zmien na vmware lub virtualbox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Już chyba mam rozwiązanie, tylko jak mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak zapisać zmiany w pliku edytowanym (komenda view nazwapliku) i jak zmienić plik aby nie był Read-only. Niestety nie moge znaleźć jak zrobić save'a w manualu :/ Poza tym, to normalne, że mi pokazuje, że plik jest read-only mimo zalogowania jako root? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Jak ma ustawione takie atrybuty to normalne. chmod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Rozwiązanie problemu jest następujące: 1. Gdy pokaże nam się brzydki ekran, na którym nic nie widać to dajemy CTRL+ALT+F1 żeby przejś do trybu tekstowego. 2. Logujemy się jako root i otwieramy plik /etc/X11/xorg.conf 3. W sekcji "Screen" DefaultDepth zmieniamy z 24 na 16. 4. Restartujemy maszynke i wszystko powinno wyglądać normalnie. Źródło: http://www.ilearneditonline.com/2007/04/06...irtual-pc-2007/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 ja dodam, że możena zmienić driver na vesa a do edycji pliku można użyć vim (nie polecam) nano lub mc (funkcja edycji) i nie robimy CTRL+ALT+F1 tylko CTRL+ALT+BACKSPACE bo my mamy zabić X-server żeby po edycji pliku na starcie wczytał nowego konfiga a nie przełączać się na konsole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...