Jackassek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Taki pomysł jak nizej na obrazu mam. Jezeli macie lepszy pomysl jak to ulozyc to podajcie alternatywna wersje .... a i jeszcze jedno czy zlaczki katowe nie sa flow killerami a jezeli tak to czy bardzo i jakie zlaczki choinkowe na weze 3/8"mozecie polecic Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez Jackassek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Przy przepuszczeniu obiegu przez 4 banki pamieci spadek flow spowodowany zlaczkami katowymi to ostatnie o co bym sie martwil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 złączki katowe sa flowkillerami... na 3/8 swiftech nk10 z kulinga coo do weza nic nie widać .... jakie klocki ...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 U mnie w ukladzie sa 4 zlaczki katowe - dwie na F2G i dwie na wyjsciu z obudowy w kierunku chlodnicy ktora jest na "dachu". Tez martwilem sie o to ze zlaczki "zarznal" mi pompke wiec przed zalozeniem wszystkiego wymienilem zlaczki w bloku na proste skrecane a weze do chlodnicy puscilem "na wprost". Odlaczylem waz w miejscu zasysania wody przez pompke i wszystko wrzucilem do wanny. Potem zlozylem uklad wlasciwy i uruchomilem to jeszcze raz. Poza tym ze nic nie cieklo zauwazylem ze przeplyw wody jest tak samo duzy. Wiec na uklad tak "skomplikowany" jak moj 4 zlaczki katowe nie robia zadnej roznicy - ale to moze byc przypadek szczegolny. Na tym rysunku ktory kolega przedstawil wydaje mi sie ze przy odpowiednich checiach mozna by wyeliminowac conajmniej trzy zlaczki. Przypominam ze weze sa elastyczne - nie musza isc idealnie prosto. Prawdopodobnie i tak otrzymasz je zwiniete w klebek i po zalozeniu do ukladu beda sie lekko wyginac. Co mnie zastanawia to chlodzenie pamieci. Jakos tak patrze na to i nie potrafie sobie wyobrazic jak to bedzie w rzeczywistosci wyladac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 pamieci ocz flex xlc 1600mhz, grafika to 9800gx2 blok na proca to zalman zm wb5 a blok na dysk to innovatek (jezeli pc-tuning mi go zprowadzi), Chłodnica na dachu budu to tc2x120. Nie musicie komentowac elementow bo docelowo (np. blok na cpu) niektore beda zmienione. Mam tylko prośbę o pomoc jezeli uwazacie ze weze sa słabo ulozone. Rysynuk jest troche nie czytelny wiec opisze pokolei droge. Weze wchodza do obudowy-->pierwsz grafika-->druga grafika-->cpu-->chłodzenie płyty głównej-->i pamięci pokolei (weze ida równolegle do siebie poniewaz niema mozliwosci zapetlenia tak weza zeby podlaczyc je obok siebie-->chłodnica--->blok na dysk--> i wyjscie z obudowy...to tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 zrób fotkę środka budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) przeciez to plany...jeszcze nei mam paczki. ale tak bedzie wygladac jak na tym rysunku...moge dodac ze jest to mala lecz piekna buda(aerocool extreme engine 3t Poprostu pytam czy bedzie to optymalne ulozenie. bo jak juz przyjedzie to sie nie bede pytal tylko to poprostu zloze! Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez Jackassek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 taa tylko pytasz sie o cos co nie koniecznie może być ułożę w ten sposób niektóre budy maja ułożenie mobo do góry nogami i rysunek powyżej można wsadzić wiec jak dostaniesz wszystko daj fote i po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 To po co ten temat? optymalne ulozenie jest takie zeby bylo i zeby woda plynela :/ czytales forum? juz od dawna wiadomo ze kolejnosc podlaczenia elementow nie ma zadnego znaczenia. Jesli chcesz podlaczyc wszystko szeregowo wtedy wszystko jedno co gdzie bedzie. Ehh.. a wystarczylo troche poszukac i poczytac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 To po co ten temat? optymalne ulozenie jest takie zeby bylo i zeby woda plynela :/ czytales forum? juz od dawna wiadomo ze kolejnosc podlaczenia elementow nie ma zadnego znaczenia. Jesli chcesz podlaczyc wszystko szeregowo wtedy wszystko jedno co gdzie bedzie. Ehh.. a wystarczylo troche poszukac i poczytac.. ma znaczenie ;) ale to w niektórych blokach o których tutaj nic nie wiadomo :close: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 --->nabijanie postów<------ Bloki wam napisałem i bude tez jest tam normalne ulozenie mobo. Chodzilo mi tylko o to czy nie poprowadzic w innej kolejnosci wezy zeby byla mniejsz platanina, a wy pier........ tacy pomocnicy ze mi sie niedobrze robi. Po co sie oddzywacie jezeli nie napisaliscie nic na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) dobra chcesz odpowiedzi czy ulozenie wezy jest dobre? odp. jedna: złe- na rysunku widać jedynie schemat instalacji ogrzewania domu złożonego z 7 kolanek gdzie normalnie przy odrobinie wysiłku układ może być zbudowany bez użycia kolanek ale po co to pisać skoro bo jak juz przyjedzie to sie nie będę pytał tylko to poprostu zloze! więc --->nabijanie postów<----- jest wyrażeniem niepoprawnym ja bym to nazwał nabiciem Tematu tyle z mojej strony życzę miłego dnia Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 bez komentarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) chłodzenie pamięci zbocznikować (rozdzielacz) Tam nie trzeba duzego przepływu i te OCZ Flex nawet bez wody chłodzą, a przy @ słaby przepływ wystarczy a bocznikujac nie osłabiasz przepływu przez CPU i NB gdzie szybkosc jest wazna..chyba ze masz mocną pompkę wtedy wsioryba blok na HDD ?? po co? nowe dyski nie trzeba a jak glosny to do QuietDrive wsadź 2 chodnicy..znaczy podwójnej ale jak Quad to za mało albo 4 wentyle i głośno Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...