Kuroslaw Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Mam jedno pytanie. Bo jak kupiłem Mushkiny 996593 Redline tak jest na wszystkim (opakowaniu, pudełku, pamięciach), a w everescie pokazuje mi 991557 (996557) EM2 CZY COS TAM i na jego mi wszystko ustawiło (prędkosć, timingi) ustawiło. Czy to płyta sie myli, everest czy co?? Nawet jak w biosie zmienie to i tak mam to samo cały czas w everescie. Moze jakiś inny program?? Jeszcze może pomóżcie mi je wykręcić na np.1000 (tyle powinny miec standardowo tylko ze sie ustawiły na 800Mhz na timingach: 5-5-5-18 Płyta Foxconn I chciałbym to ustawic niezaleznie. Jak?? Koniecznie biosem?? Na szybko ustawiłem tylko 1:1,5 chyba =999Mhz i na vol.2.1.. to potrzebna była zworka. Help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Kupiłeś pamięci z oszukanej serii poprostu. Trzeba było kupować w DDR2.PL :D To byś miał REDLINE a nie EM2 pomalowane na czerwono :wink: TRFC52 Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 jeśli masz rachunek zawsze możesz zwrócić - niezgodność towaru z umową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Kupiłeś pamięci z oszukanej serii poprostu. Trzeba było kupować w DDR2.PL :D To byś miał REDLINE a nie EM2 pomalowane na czerwono :wink: TRFC52 O w mordę jeża ! XA co ty piszesz, pierwsze słysze o takim czymś. To kto taką oszukaną serię wypuścił ? Dobrze, że oba moje komplety brałem w www.ddr2.pl -> szacuneczek ;] p.s. u mnie pokazuje: Muskin 991593 (996593) trochę sie skołowałem :( Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) U Ciebie dobrze pokazuje - normalne SPD redline'ów. A co do wcześniejszego posta - po prostu już po raz kolejny się z tym spotykam, pewna firma podmieniała kości REDLINE - EM2 i nie zmieniała SPD... Jasne, proste i logiczne. Autor topicu może pochwalić się informacją gdzie kupił :) Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuroslaw Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Kupiłem te pamięci w morelach. Czyli mam zwrócić te pamięci??? Reklamowałem przez internet i kazali mi wysłać na diagnostykę pamięci. Jak dzwoniłem do nich to mi powiedzieli że dlatego mi tak pokazuje bo mam Foxconna p35a-s, która obsługuje 1066 dopiero po oc ale cos mi to śmierdzi :blink: Czyli mają mi nakaz je przyjąć???? A może dałem pamięcią za mało napięcia??? Jak mam na 960 na dzielniku 1:1,2 to wytrzymują jakoś na 1,9.. a na dzielniku 1:1 to na 860 na 1,98 juz nie wytrzymuje Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Kuroslaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Pogon tych pacanow i wcale sie z nimi nie piesc. Po prostu przywal z grubej rury ze zoatales oszukany i postrasz rzecznikeim praw konsumenta, albo nawet nie strasz tylko zglos do niego i dopiero odeslij im. Nie chodzi o to ze moze sie podkreca na 1000 i beda dzialac jak Redline, chodzi o to ze zaplaciles za o wiele drozszy model a dostales tanszy i to jeszcze farbowany. Napisz jeszcze kilka maili prosto do Mushkina jakie tutaj sie odwala walki i oni sie nimi zajma, jak by na to nie patrzec to przestepstwo przeciw producentowi i zwyczajnie psucie renomy marki... Jak sie nimi zajma to sie im odechce zabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) To niezła jazda, ciekawe kto jak gdzie i ile tego zrobił i puścił w świat. Kiedyś takie jaja były z nec z napędami. Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam. Po przeczytaniu tego tematu postanowiłem sprawdzić swoje. Okazuje sie że mam ten sam problem. Naklejki na pudełku i pamięciach: 996593 ale CPUZ pokazuje: 991557 (996557). chodzą bez problemu na 1066 a oryginalne redline powinny robić coś około 1100. Kupowałem w agito, jak się zabrać za reklamację, na fakturze i zamówieniu nie ma oznaczenia po numerze producenta, jest tylko deklarowana prędkość pamięci 1000MHz ale tyle to one robią bez problemu. 10 dni na oddanie bez podania przyczyny już minęło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuroslaw Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 OK Oddałem i dzisiaj albo jutro ma byc decyzja ale powinni zwrócić kase. Które mam teraz brać Muszkiny Redline (tam są jakieś dwa różne) w ddrII (jak tam jest z dostawą [jestem z Wrocka]) czy coś innego (koniecznie 4 GB) A to G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Z DDR2.pl wysylaja, kosz to jakies smieszne pieniadze, ponizej 10zł jesli sie nie myle. Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Potwierdzam, koszt niecałe 10 pln szybko i pewnie, brałem już 2 komplety redline w www.ddr2.pl A te podróbki czy jak to tam nazwać mają domyślne taktowanie 800 czy 1000. Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuroslaw Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ustawiły sie na 800 na 5-6-6-18 :angry: Czyli nadal Redline?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Pytałem o to na forum mushkina. Twierdzą że najprawdopodobniej zostało źle zaprogramowane spd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Albo komus sie zamienily przypadkiem radiatory i kupil sobie redline z radiatorkami EM2, w cenie EM2, zas EM2 w radiatorkach Redline poszly sobie do klientow... Ja bym sprobowal sie zorietowac jeszcze jak wyglada sprawa dokladniej i czy to tylko dotyczy kostek zakupionych w tej jednej firmie, czy tez to faktycznie jakas wpadka Mushkina. Jesli to jednak okazala by sie sprawka sprzedawcy to skontaktowal bym sie z jak najwieksza liczba osob ktore zostaly oszukane i napisal oficjalnego maila do Mushkina i rzecznika praw konsumenta. Jesli nawet wymienia Ci oszkuane kosci na prawdziwe Redline, to skonczy sie to na tym ze te Twoje trafia do nastepnego klienta itd... wiec kolo sie po woli zamyka i jesli nikt sie na powaznie tym nie zajmie to i tak wyjda na swoje i ozenia te kostki komus predzej czy pozniej... Edit: @XA - jak mozesz podeslij jakies info na PW jesli wiesz cos wiecej w tej sprawie. W wolnej chwili podzwonil bym troszke do Muskina i pomailowal z nimi. Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuroslaw Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Dobra jeden mówi, że spd pokazuje mi dobrze, a drugi, że jest źle zaprogramowane. To jak jest?? Jesli byłyby to muszkiny to by nie siadały na 970 :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Kurka, sam jestem ciekaw OCB, czy to wtopa Mushkina czy jakieś lewizny, skoro na 1000 nie chcą chodzić. Warto by do Mushkina skrobnąć maila i rozpracować temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 @Kuroslaw. spróbuj ustawić trfc na 52 lub wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuroslaw Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Tylko, że ja ich już nie ma. Poszły w ... do Krakowa :lol2: Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez Kuroslaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 ale lipa. może warto puścić newsa na głównej stronie. z pewnością takich przypadków jest dużo więcej tylko użytkownicy żyją w nieświadomości. jeśli XA potwierdza taki proceder to jest tutaj chyba w miarę wiarygodnym źródłem. może jest szansa by zredagował jakąś notkę. może taka informacja skłoni dystrybutora do jakiejś reakcji lub wyjaśnienia całej sytuacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Czy problem dotyczy tylko serii Redline? Zamowilem w Agito 2x2GB Mushkin Xp-8500 1066 CL5 i troche mnie ta sprawa zmartwila. XA wiesz cos na temat podmienionych tych pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ja swoje redline'y kupiłem w actionie, na pudełku napisane jest 996593 a sisandra mi pokazuje 991557 996557 ?? czy to oznacza że moje też z trefnej serii?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuroslaw Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ejj to co mam już ich nie kupować?? Jak ta trefna seria jest troche większa a w ddr2.pl będe musiał jeszcze bulić za przesyłki w razie jakiś zwrotów <-odpukać :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Powiem tak - sprawa jest niejasna. Z nieoficjalnych źródeł (od paru życzliwych osób z Mushkina) wiem, że zdażają się wpadki z SPD (m.in. tak było na początku z brakiem EPP w Redline) i ogólnie jest to nie do wytropienia (nie mają w komputerze jakie dokładnie SPD wgrywają itp.). Tyle, że ten problem jest dość dziwny z tej racji, że tylko w PL były Redline z SPD od EM2 (tylko te, których dystrybutorem jest Yamo). Yamo jako oficjalny dystrybutor, bierze pamięci od Mushkina DE i jest dość prawdopodobne, że po prostu dostali specjalną serię "promocyjną" i ktoś zapomniał przegrać SPD. W dodatku Mushkiny na Europę są robione w Europie, więc tym bardziej stawiał bym na moją teorię spiskową. * Szczególnie, że my tzn. firma JMC (www.ddr2.pl) braliśmy wcześniej Redline i dłużej od Yamo i zawsze były SPD Redline'owskie, takie jakie powinny być. I identyczne pamięci szły na całą Europę. Przez stare, sprawdzone kanały dystrybucyjne. * No i kiedy Redline z SPD z EM2 robiły 1030 - 1050 w większości, tak Redline z SPD od Redline (czyli nasze Redline'y) robiły 1066 - 1130 Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) z tego co tutaj czytam niepodważalnym faktem jest, że niestety na polski rynek z jakiegoś powodu trafia produkt niezgodny ze specyfikacją, a o faktach informować można i nawet czasem trzeba :) proponuję newsa z taką właśnie informacją i sugestią sprawdzenia czy nie zostaliśmy przypadkiem ofiarą takiej promocji (można podać soft jakim łatwo to wykluczyć bo wiele osób to z pewnością mniej świadomi sprzętowo userzy). kto jest za? Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jestem ZA. Trzeba tą sprawę nagłośnić i zmusić mushkitosa do oficjalnego komunikatu a nie tylko postu moderatora na forum . Nie poto płacimy ciężki szmal za sprzęt żeby jakieś buble kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Też jestem za. Moje śmigają całkiem nieźle: 1066 na 1,95V. Ale niesmak z tym SPD pozostaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuroslaw Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Hmm, czyli jakie będą mieli teraz w ddr2?? Redline z spd reline'owskim?? Sorry jestem nowy na forum ale z twojich wypowiedzi wywnioskowałem, że pracujesz w ddr2. tak?? Jakby tak było to może bysmy sie jakos zmówili żeby to były prawdziwe redline :razz: A ile idzie przesyłka pocztą z Łodzi do Wrocławia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Tak, pracuję w ddr2.pl. My mieliśmy zawsze Redline z SPD Redline'owskim i ciągniemy je na bierząco i nie mieliśmy wersji z EM2. Dlatego nam się to wydaje dziwne, bo ciągniemy pamięci z tej samej fabryki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Hmmm. Ja kupowałem 3 tyg. temu w Agito.pl - na pudełku naklejka Yamo, ale numery z everesta zgadzają się z tymi na stronie mushkina... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...