hardwin Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 zajomemu odmówili naprawy gwarancyjnej płyty głównej ze względu na korozje układów lutowniczych spowodowanych wylaniem rzekomo na płyte jakiegoś płynu kolega zarzeka się że komputer był w zamknętej obudowie , nic na niego nie kapało sam też nic nie kombinował jak myślicie , co to za płyn mogł się tam dostać ps. kędziory wyglądają ok, poza tym są niżej, płyn raczej spłynął by na dół a nie na góre;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Przyjacielu , Gigabyte odmawia naprawy na takie cos. Twoj kolega nie musial nic na nia wylewac. Ponoc w manualu jest norma wilgotnosci , jesli nie byla spelniona to masz to co na fotkach. Korozja ukladow nie musi byc spowodowana wylaniem czegos , moze byc spowodowana trzymaniek kompa w wilgotnym pomieszczeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Mozliwe, iz byl to elektrolit z kondensatora znajdujacego sie w "zasilaczu", ale owa "plama" jest troche w nietypowym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Jesli wylalby sie elektrolit z zasilacza to imho upackalby zasilacz , moze kapnal na chlodzenie proca , ale nie wierze , ze splynalby na mobasa :unsure: , jesli juz to od strony portow com , lpt , usb itd , a nie koncowki mobasa , samego dolu :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Jesli wylalby sie elektrolit z zasilacza to imho upackalby zasilacz , moze kapnal na chlodzenie proca , ale nie wierze , ze splynalby na mobasa :unsure: , jesli juz to od strony portow com , lpt , usb itd , a nie koncowki mobasa , samego dolu :unsure: tez mi sie nie zgadza miejsce tego plynu zasilacz na pewno nie dodam ze reszta sprzetu jest git tylko plyta padła wilgoc ktos pisal, no ok ale jesli komp stał w normalnym pokoju to co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 wilgoc ktos pisal, no ok ale jesli komp stał w normalnym pokoju to co?Ja pisalem , pewny jestes? Jesli to jest korozja to ona sama z siebie nie powstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) O ile mnie wzrok nie myli to jest to prawy gorny rog, (patrz wzgledem gniazda procesora) nie wiem co to za plyta wiec nie potrafie okreslic czy bylo to pod zasilaczem czy nie. Edit: faktycznie zasilacz definitywnie odpada, jedyne z czym mi to pasuje to naped cd. Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 a czy to nie jest przypadkiem próba zatuszowania nieudanego v-moda na ramy? to tylko przykład, ciężko powiedzieć bez inspekcji płyty i wnętrza obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) Sugerowano tu przekroczenie norm wilgotności, może w pomieszczeniu był nawilżacz powietrza, który rozpylał mgiełkę zbyt blisko komputera. A druga sugestia z mojej strony, tym razem prawna. Skoro gwarant odmówił naprawy pozostaje spróbować wyegzekwować naprawę od sprzedawcy. Tutaj podpowiedź jak to zrobić ----> KLIK Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez Bolek_Lodz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...