Skocz do zawartości
hardwin

Co To Za Płyn Wylał Się Na Płyte Główną

Rekomendowane odpowiedzi

zajomemu odmówili naprawy gwarancyjnej płyty głównej ze względu na korozje układów lutowniczych spowodowanych wylaniem rzekomo na płyte jakiegoś płynu

kolega zarzeka się że komputer był w zamknętej obudowie , nic na niego nie kapało sam też nic nie kombinował

jak myślicie , co to za płyn mogł się tam dostać

ps. kędziory wyglądają ok, poza tym są niżej, płyn raczej spłynął by na dół a nie na góre;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjacielu , Gigabyte odmawia naprawy na takie cos. Twoj kolega nie musial nic na nia wylewac. Ponoc w manualu jest norma wilgotnosci , jesli nie byla spelniona to masz to co na fotkach. Korozja ukladow nie musi byc spowodowana wylaniem czegos , moze byc spowodowana trzymaniek kompa w wilgotnym pomieszczeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli wylalby sie elektrolit z zasilacza to imho upackalby zasilacz , moze kapnal na chlodzenie proca , ale nie wierze , ze splynalby na mobasa :unsure: , jesli juz to od strony portow com , lpt , usb itd , a nie koncowki mobasa , samego dolu :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli wylalby sie elektrolit z zasilacza to imho upackalby zasilacz , moze kapnal na chlodzenie proca , ale nie wierze , ze splynalby na mobasa :unsure: , jesli juz to od strony portow com , lpt , usb itd , a nie koncowki mobasa , samego dolu :unsure:

tez mi sie nie zgadza miejsce tego plynu

zasilacz na pewno nie

dodam ze reszta sprzetu jest git

tylko plyta padła

wilgoc ktos pisal, no ok ale jesli komp stał w normalnym pokoju to co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wilgoc ktos pisal, no ok ale jesli komp stał w normalnym pokoju to co?

Ja pisalem , pewny jestes? Jesli to jest korozja to ona sama z siebie nie powstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile mnie wzrok nie myli to jest to prawy gorny rog, (patrz wzgledem gniazda procesora) nie wiem co to za plyta wiec nie potrafie okreslic czy bylo to pod zasilaczem czy nie.

Edit: faktycznie zasilacz definitywnie odpada, jedyne z czym mi to pasuje to naped cd.

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerowano tu przekroczenie norm wilgotności, może w pomieszczeniu był nawilżacz powietrza, który rozpylał mgiełkę zbyt blisko komputera.

A druga sugestia z mojej strony, tym razem prawna. Skoro gwarant odmówił naprawy pozostaje spróbować wyegzekwować naprawę od sprzedawcy. Tutaj podpowiedź jak to zrobić ----> KLIK

Edytowane przez Bolek_Lodz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi