dark1 Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 wlasnie jak w topicu kupilem i nie da sie nic zrobic tzn po jakiejkolwiek modyfikacji za pomoca rivatuner badz tez metoda podmieniania ati2mtag.sys po restarcie kompa czarna plansza i koniec...czy to oznacza ze kupilem szmelc czy moze da sie cos z tym jeszcze zrobic probowalem na 9700 i 9800 i zawsze to samo :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 9800 to bym nawet nie mazyl, jak jest nowa PCB to 9700 tez se mozesz odpuscic, mysle ze co najwyzej pojdzie ci na 9500 pro :) - zawsze to cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 dark1 - gdzie kupiłeś i jakiej firmy jest karta - napisz więcej szczegułuf ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 wlasnie jak w topicu kupilem i nie da sie nic zrobic tzn po jakiejkolwiek modyfikacji za pomoca rivatuner badz tez metoda podmieniania ati2mtag.sys po restarcie kompa czarna plansza i koniec...czy to oznacza ze kupilem szmelc czy moze da sie cos z tym jeszcze zrobic probowalem na 9700 i 9800 i zawsze to samo :((( zobacz czy da cos mod olowkowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 "zobacz czy da cos mod olowkowy" a co niby mialbym tym olowkiem zrobic ??? plizzz ludzie help jak nic nie wyjdzie to sie chyba zalame :(((((((( albo wywale to przez okno albo spuszcze w kiblu....ze niby cos trza olowkiem malowac o tym nie slyszalem wiec chetnie poslucham o nowych metodach modowania :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 a no i jesio jedno PCB oczywiscie 8 warstwowe pamieci w literze L ;) wiec o so gad demyt chosi ???????!!!!!!!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 nie chce Cie martwic ale chyba zmoczyłes.... od dobrze poinformawanego kumpla wiem ze po nowej dostwie 9500 128 na pcb 9700 pro mod udał sie tylko na 1 z 8-takze porazka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 nie chce Cie martwic ale chyba zmoczyłes.... od dobrze poinformawanego kumpla wiem ze po nowej dostwie 9500 128 na pcb 9700 pro mod udał sie tylko na 1 z 8-takze porazka W takim razie twoj kumpel podal ci niepelne info. Super Grace sa sprzedawane na starym pcb i sa w 100% modowalne. W wawie mozna je spoko kupic. A oto maly dowodzik :) http://www.fancomp.com.pl/~maciek/radek/radek.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 mnie chodziło o szafirki ale moze sgrace sie modują -tego nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 no to teraz juz wiesz :). a saphirki to rzeczywiscie teraz sa do d. (oczywiscie pod wzgledem modowania) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 dobra moze jeszcze jakies pocieszajace niusy ??? a moze jednak da sie cos z tym zrobic tylko nie wiecie jak ;P czekam na dalsza pomoc moze znajdzie sie jakis szpec w koncu ponoc 9500Pro na 9700 niektorzy robia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 dobra moze jeszcze jakies pocieszajace niusy ??? a moze jednak da sie cos z tym zrobic tylko nie wiecie jak ;P czekam na dalsza pomoc moze znajdzie sie jakis szpec w koncu ponoc 9500Pro na 9700 niektorzy robia ;) Nadal nie podales naistotniejszej informacji. Jaka to karta, jaki jest jej "part number". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 hmmm ok jak to pomoze to siur karta to szajsfir a jej qrna tylko ktory bo tu sa 2 jezeli wogole o to chodzi nie wiem co to ale improwizuje ;) 1. PN 1024-4232-32-AT 2. P/N 1029423232 073192 hir ju go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 i nie napisałeś gdzie kupiłeś karte, a to mnie akurat ciekawi,bo ja kupiłem przedwczoraj szafira 9500 128 nonPRO w siriusie i po softmodzie mam szachownice :( kartę zwróciłem i zastanawiam się co dalej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 to witaj w klubie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 też kupowałeś w siriusie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 true true powiedz jak to jest z tym odsylaniem poprostu pakujesz i slesz im spowrotem jakims kurierem or smth czy trza jakies specjalnie srodki przedsiewziac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 U mnie czeka w domku karta Sapphire 9500 tez od siriusa i widze ze sa problemy a podobno dzialala :/. Do ilu dni mozna zwrocic ta karte ??? Jezeli nie pojdzie na 9700 to p*** taki interes... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 do 10 dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 hmmm ok jak to pomoze to siur karta to szajsfir a jej qrna tylko ktory bo tu sa 2 jezeli wogole o to chodzi nie wiem co to ale improwizuje ;) 1. PN 1024-4232-32-AT 2. P/N 1029423232 073192 hir ju go Podales PN karty 64MB. Co sie dziwisz, ze mod nie dziala :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 boshe nie wiem dalem takie jakie sa na naklejkach karta ma 128MB i to wiem na bank !!!!!!!!!!!!! pozatym w 64MB da sie odblokowac 4 potoki bankowo i jest 64 pro nie czyli o niebo lepsze rozwiazanie niz to co mam teraz <płacze> :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Anti2k - daj jakies namiary gdzie mozna kupic tego Super Grace`a w Wawie ... Co do odsyłania to masz prawo do 10 dni od daty zakupu odesłać towar bez podawania przyczyny - ja wysłałem Serviskiem,bo Serviskiem dostałem,pewnie z nimi współpracują, ale to szczegół ... ważniejsze jest to że sirius przegioł moim zdaniem : http://www.sirius.pl/news.php?id=1402 ..jak byk pisze "iż są to te właśnie rewelacyjne karty, na których można przeprowadzic programową opreację odblokowania potoków teksturujących" odbyłem już sporą korespondencję mailową z szefem firmy,jak i jedną telefoniczną rozmowę, i on teraz twierdzi że gwarantują jedynie ośmiowarstwowe PCB i 256bit szynę .. naprawdę nie wiem co o tym wszystkim myśleć :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 dokaldnie zgadzam sie z przedmowca ;) ale spoko jutro wysylam i takze prosze o info dot, supergrace-ow thx 4 ol gajz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Przed zakupem sie pytalem czy dzialaja, gosc twierdzil, ze 2 losowo sprawdzili i dzialaly. Jak zamawialem tez napisalem zeby przed wysylka sprawdzili softem czy napewno dziala, ale pewnie im sie nie chcialo. W czwartek sprawdze karte i dam znac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 a ja mysle ze oni sprawdzili wszystkie no moze wiekszosc i te dzialajace zostawili sobie albo sprzedali znajomym or smth w kazdym badz razie lipa btw moja karta ma wyrazne znaki uzywalnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 SG mozna kupic na warszawskiej gieldzie elektronicznej przy gusie. Jak nie beda mieli od reki to sciagna z hurtowni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 a gdzies wysyłkowo ? chociaż po tej jeździe z siriusem zastanawiam się czy warto ryzykować wysyłkowo :roll: no ale przeciez nie pojade do stolicy 300 kilosów po grafe :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Lepiej poszukaj na miejscu, masz na stronce fotki, PN karty, skoro w wawie sa to u ciebie tez musza byc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 dobra, to mam jeszcze taką wątpliwość (mała teoria spiskowa) 1) czy to możliwe że ATI wprowadziło taki myk że te karty źle działają po softmodzie a poprawnie po hardmodzie ? czy taki patch RivaTunerem to w 100 % to samo co jazda z lutownicą i klejem ? 2) czy na ww. sytuacje ma jakiś wpływ zmiana biosu, zakładając że mamy kartę z fabrycznie odblokowanymi zegarami jak w tych szafirach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 ja chyba sie wybiore do wawy po karte jak tylko dostane zwrot gotowki obym znowu zle nie trafil a i pytanie do tych co zmodowali dziala bez zarzutu ?? tzn nie ma jakichs artefaktow or smth ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...