Skocz do zawartości
dark1

radeon 9500 128 non pro niemodowalny :((((

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie jak w topicu kupilem i nie da sie nic zrobic tzn po jakiejkolwiek modyfikacji za pomoca rivatuner badz tez metoda podmieniania ati2mtag.sys po restarcie kompa czarna plansza i koniec...czy to oznacza ze kupilem szmelc czy moze da sie cos z tym jeszcze zrobic probowalem na 9700 i 9800 i zawsze to samo :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie jak w topicu kupilem i nie da sie nic zrobic tzn po jakiejkolwiek modyfikacji za pomoca rivatuner badz tez metoda podmieniania ati2mtag.sys po restarcie kompa czarna plansza i koniec...czy to oznacza ze kupilem szmelc czy moze da sie cos z tym jeszcze zrobic probowalem na 9700 i 9800 i zawsze to samo :(((

zobacz czy da cos mod olowkowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"zobacz czy da cos mod olowkowy"

a co niby mialbym tym olowkiem zrobic ??? plizzz ludzie help jak nic nie wyjdzie to sie chyba zalame :(((((((( albo wywale to przez okno albo spuszcze w kiblu....ze niby cos trza olowkiem malowac o tym nie slyszalem wiec chetnie poslucham o nowych metodach modowania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce Cie martwic ale chyba zmoczyłes....

od dobrze poinformawanego kumpla wiem ze po nowej dostwie 9500 128 na pcb 9700 pro mod udał sie tylko na 1 z 8-takze porazka

W takim razie twoj kumpel podal ci niepelne info. Super Grace sa sprzedawane na starym pcb i sa w 100% modowalne. W wawie mozna je spoko kupic.

A oto maly dowodzik :)

http://www.fancomp.com.pl/~maciek/radek/radek.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra moze jeszcze jakies pocieszajace niusy ??? a moze jednak da sie cos z tym zrobic tylko nie wiecie jak ;P czekam na dalsza pomoc moze znajdzie sie jakis szpec w koncu ponoc 9500Pro na 9700 niektorzy robia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra moze jeszcze jakies pocieszajace niusy ??? a moze jednak da sie cos z tym zrobic tylko nie wiecie jak ;P czekam na dalsza pomoc moze znajdzie sie jakis szpec w koncu ponoc 9500Pro na 9700 niektorzy robia ;)

Nadal nie podales naistotniejszej informacji. Jaka to karta, jaki jest jej "part number".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ok jak to pomoze to siur karta to szajsfir a jej qrna tylko ktory bo tu sa 2 jezeli wogole o to chodzi nie wiem co to ale improwizuje ;)

1. PN 1024-4232-32-AT

2. P/N 1029423232 073192

hir ju go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i nie napisałeś gdzie kupiłeś karte, a to mnie akurat ciekawi,bo ja kupiłem przedwczoraj szafira 9500 128 nonPRO w siriusie i po softmodzie mam szachownice :( kartę zwróciłem i zastanawiam się co dalej ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie czeka w domku karta Sapphire 9500 tez od siriusa i widze ze sa problemy a podobno dzialala :/. Do ilu dni mozna zwrocic ta karte ???

Jezeli nie pojdzie na 9700 to p*** taki interes...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ok jak to pomoze to siur karta to szajsfir a jej qrna tylko ktory bo tu sa 2 jezeli wogole o to chodzi nie wiem co to ale improwizuje ;) 

1. PN  1024-4232-32-AT

2. P/N  1029423232 073192

hir ju go

Podales PN karty 64MB. Co sie dziwisz, ze mod nie dziala :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boshe nie wiem dalem takie jakie sa na naklejkach karta ma 128MB i to wiem na bank !!!!!!!!!!!!! pozatym w 64MB da sie odblokowac 4 potoki bankowo i jest 64 pro nie czyli o niebo lepsze rozwiazanie niz to co mam teraz <płacze> :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anti2k - daj jakies namiary gdzie mozna kupic tego Super Grace`a w Wawie ...

Co do odsyłania to masz prawo do 10 dni od daty zakupu odesłać towar bez podawania przyczyny - ja wysłałem Serviskiem,bo Serviskiem dostałem,pewnie z nimi współpracują, ale to szczegół ...

ważniejsze jest to że sirius przegioł moim zdaniem :

http://www.sirius.pl/news.php?id=1402

..jak byk pisze "iż są to te właśnie rewelacyjne karty, na których można przeprowadzic programową opreację odblokowania potoków teksturujących"

odbyłem już sporą korespondencję mailową z szefem firmy,jak i jedną telefoniczną rozmowę, i on teraz twierdzi że gwarantują jedynie ośmiowarstwowe PCB i 256bit szynę .. naprawdę nie wiem co o tym wszystkim myśleć :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed zakupem sie pytalem czy dzialaja, gosc twierdzil, ze 2 losowo sprawdzili i dzialaly. Jak zamawialem tez napisalem zeby przed wysylka sprawdzili softem czy napewno dziala, ale pewnie im sie nie chcialo. W czwartek sprawdze karte i dam znac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, to mam jeszcze taką wątpliwość (mała teoria spiskowa)

1) czy to możliwe że ATI wprowadziło taki myk że te karty źle działają po softmodzie a poprawnie po hardmodzie ? czy taki patch RivaTunerem to w 100 % to samo co jazda z lutownicą i klejem ?

2) czy na ww. sytuacje ma jakiś wpływ zmiana biosu, zakładając że mamy kartę z fabrycznie odblokowanymi zegarami jak w tych szafirach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...