dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 no chyba ze zmiana biosu cos da ale gdzies czytalem ze jakis pacjent wrzucil jakis inny bios zmodowany or smth i mu radek wogole nie wstal loooooooooool :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 dobra, to mam jeszcze taką wątpliwość (mała teoria spiskowa) 1) czy to możliwe że ATI wprowadziło taki myk że te karty źle działają po softmodzie a poprawnie po hardmodzie ? czy taki patch RivaTunerem to w 100 % to samo co jazda z lutownicą i klejem ? 2) czy na ww. sytuacje ma jakiś wpływ zmiana biosu, zakładając że mamy kartę z fabrycznie odblokowanymi zegarami jak w tych szafirach ? Jezeli karta nie dziala po softmodzie nie bedzie rowniez dzialac po hardmodzie. Czyli jezeli nei dziala pod RivaTuner nie bedzie dzialac po lutowaniu rowniez. Zmiana biosu rowniez nic nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 no to PRZEloool lipa na max qrfa troche porazka ale ryzyko bylo wiadome...whatever co sadzicie o Metal Gear Solid 2 na peca ??? czy wogole panowie nie zajmuja sie tak blachymi rzeczami jak granie ;) hardcore overclockers only ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 ja chyba sie wybiore do wawy po karte jak tylko dostane zwrot gotowki obym znowu zle nie trafil a i pytanie do tych co zmodowali dziala bez zarzutu ?? tzn nie ma jakichs artefaktow or smth ??? Wejdz na stronke co podalem wczesniej. Zamiescilem dodatkowo kilka screenow. Karta przy tych ustawieniach chodzi bez bolu. 3dmark02 idzie bez zajakniecia :). Jak beda radiatory na pamieciach to wycisne z niej maxa. Ciekawy jestem ile wiecej pojdzie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Ehh, normalnie szlag mnie trafia jak widzę takie wyniki :x dolewasz stary oliwy do ognia goryczy w mojej duszy :roll: a sirius ma u mnie krechę forever :evil: :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 No to powiedzcie czy napewno bez problemu po 10 dniach można oddać tą karte, bo tesh chce <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Radeona i go przetestować czy da się go przerobić a jak nie będzie się dało to go oddam bo bez PRO to shit. A czy może ktoś widział czy przerabiali HiS-a albo Power Colora z 9500 conajmniej na 9500 PRO bo ja nie mogłem nic na ten temat znaleść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowti Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Czy mod software'owy można cofnąć? i czy karta z sirius'a Super Grace Radeon 9500 128mb jest może tą o której było w tym postcie że jest modowalny ? :? :? proszę potwierdźcie bo go rano zamówiłem :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Dark1 napisz mi dokladnie jak tego softmoda robiles, bo mi cos nie idzie. Zainstalowalem sterowniki, pozniej rivatunerem mod robie tak jak jest opisany na guru3d i lipa. Sciagalem tez juz zmodowane catalysty i tez cos nie zamienia karty na 9700 :/. W 3dmarku tez roznicy nie widac. Wiec podaj mi linki z jakich sterow korzystales i jak to robiles po kolei. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Dark1 napisz mi dokladnie jak tego softmoda robiles, bo mi cos nie idzie. Zainstalowalem sterowniki, pozniej rivatunerem mod robie tak jak jest opisany na guru3d i lipa. Sciagalem tez juz zmodowane catalysty i tez cos nie zamienia karty na 9700 :/. W 3dmarku tez roznicy nie widac. Wiec podaj mi linki z jakich sterow korzystales i jak to robiles po kolei. pozdrawiam wiec tak po 1 instalujesz catalysty jakies whatever jakie potem korzystasz z rozpkaowanych driverow albo rozpakowywujesz je ponownie winzipem do jakiegos folderu potem szukasz plik ati2mtag.sy_ jest w folderze ze sterownikami jak znajdziesz to podmieniasz go na odpowiedni do rozpakowanych drierow (spatchowany ati2mtag.sys znajdziesz tu - http://www.maxdownloads.com/~ian/wizzard/) potem tylko upgrade sterow przez menadzera urzadzen i przy wyborze karty odznacz pokaz zgodne i wybierz karte w ktora chcesz zamienic swojego radka potem restart i powinno dzialac albo poprostu sciagnij rad_w2kxp_omega_2407a i bedziesz mial radka 9800 co do oddawania kasy przez siriusa to sa walki ale nie chce mi sie juz o tym gadac.....:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 no i [gluteus maximus] artefakty :( dark1 napisz cos o tych walkach z oddaniem kasy, tutaj albo mi na meila: tmp@space.pl pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golabek Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Witam Szanownych Specjalistow! Moje lamopochodne pytanko jest takie: mam R9500 firmy PowerColor. Nigdzie nie znalalem info o modowalnosci karty tej firmy... Uklad pamieci w litere L (9500 i 9500 PRO jak wynika z instrukcji maja taka sama plytke). Inne dane to: (z WLASCIOWSCI WINXP) Raden 9500AGP (AD) BIOS: BK-AMI VER008.004.008.000 na karcie jest poprzyklejane cos takiego: CN-OR9500-H36CP-320-00BS (co to jest? :) ) R95V - CL3 (tak w ogole to na opakowaniu jest jeszcz nazwa ze to R9500 EVIL COMMANDO X) SN: C04F319402 2003 (do hurtowni karta przybyla ponad tydzien temu...) Na co moge liczyc majac taka karte? Z gory dzieki za jakiekolwiek odpowiedzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Sproboj postapic tak jak opisal to dark1 i sie okarze czy modowalna, karty w ten sposob nie uszkodzisz, najwyzej gdy beda artefakty przeinstalujesz sterowniki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golabek Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Wiec tak - moj Radeonik to POWERCOLOR 9500 ze 128 RAM (post wyzej inne dane): na swiezym XP + SP1 + nForce2 2.03 3D MARK podal wartosc 2815 RivaTuner podawalo ze mam 256 bit i (4x1) potokow Po zapodaniu czynnosci spod tego adresu: http://www.maxdownloads.com/~ian/wizzard/ system odpalil sie bez najmniejszego problemu 3D MARK podal wartosc 4004 (choc autor sposobu pisal o wzroscie okolo 2500) RivaTuner podaje ze mam 256 bit i (8x1) potokow jakies komentarze? porady? czy da mi cos wiecej zmiana BIOSu? czy mozna zrobic cos wiecej? DYGRESJA: czy ten sposob bedzie dzialal ze sterownikami od producenta (www.powercolor.com i tam jest link do stronki wlasciwej) ktore wydawaly mi sie bardziej wydajne od tych stricte ATI? i na koniec - co to teraz jest? winda/rivatuner dalej pokazuje Radeon 9500 :) (zanim zaczniecie na mnie krzyczec - jestem calokowicie fresh w tweakowaniu czegokolwiek - sory za potencjalnie wielce prawdopodobna lamowatosc) __________________ Specyfikacja sprzetu: AMD Athlon 2.0 XP Epox 8RDA+ 2 x 512 DDR@333 (PQI) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowti Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 nie chce Cie martwic ale chyba zmoczyłes.... od dobrze poinformawanego kumpla wiem ze po nowej dostwie 9500 128 na pcb 9700 pro mod udał sie tylko na 1 z 8-takze porazka W takim razie twoj kumpel podal ci niepelne info. Super Grace sa sprzedawane na starym pcb i sa w 100% modowalne. W wawie mozna je spoko kupic. A oto maly dowodzik :) http://www.fancomp.com.pl/~maciek/radek/radek.htm Niestety od tych 100% możesz mnie odliczyć, mam SuperGrace na starej płytceoraz pamięciami w literke L i kupa :evil: po softmod'zie w 3dmark2001 widze szachownice z kropek, troche mnie to zdenerwowało zwłaszcza że epox krórego dostałem kurierem nawet nie pomrógał mi diodami ani nie pomachał wentylatorem w zasiłce :cry: :cry: w jaki sposób zmienić częstotliwość bo riva tuner nic nie zmienia ( czyżby trzeba było nowy bios wgrać ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 a co sadzicie o tej karcie? czy da rade cos z niej wycisnac, np 9700/9800? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12025356 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 nie chce Cie martwic ale chyba zmoczyłes.... od dobrze poinformawanego kumpla wiem ze po nowej dostwie 9500 128 na pcb 9700 pro mod udał sie tylko na 1 z 8-takze porazka W takim razie twoj kumpel podal ci niepelne info. Super Grace sa sprzedawane na starym pcb i sa w 100% modowalne. W wawie mozna je spoko kupic. A oto maly dowodzik :) http://www.fancomp.com.pl/~maciek/radek/radek.htm Niestety od tych 100% możesz mnie odliczyć, mam SuperGrace na starej płytceoraz pamięciami w literke L i kupa :evil: po softmod'zie w 3dmark2001 widze szachownice z kropek, troche mnie to zdenerwowało zwłaszcza że epox krórego dostałem kurierem nawet nie pomrógał mi diodami ani nie pomachał wentylatorem w zasiłce :cry: :cry: w jaki sposób zmienić częstotliwość bo riva tuner nic nie zmienia ( czyżby trzeba było nowy bios wgrać ?) U mnie soft mod tez nie chcial chodzic, dlatego postanowilem zaryzykowac, efekt sam widziales. Aha napisz mi czy riva tunner wykrywa szyne 128 czy 256 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Na soft-modzie miales szachownice a po lutowaniu nie masz? W FAQ z RivaTuner jest napisane, ze jezeli soft-mod nie dziala to lutowanie tez nic nie da... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Nie mialem szachownicy tylko czarny ekran, podobnie we wszystkim z direct3d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gronek Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Moze to zainteresowac was ale sprobujcie zainstalowac drivery Omegi. Ja u kumpla tak zrobilem na Radku 9500 non-pro 64mb i karta bez zadnego zajakniecia smigala jak 9500 pro. Aha jeszcze jedno te sterowniki robia z karty 9500/9700 na 9800. Sprobujcie to nic nie kosztuje i podzielcei sie z wynikami :D a drivery znajdziecie tutaj http://www.omegacorner.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Na soft-modzie miales szachownice a po lutowaniu nie masz? W FAQ z RivaTuner jest napisane, ze jezeli soft-mod nie dziala to lutowanie tez nic nie da... Racja dzis przeczytalem FAQ riva tunera, to chyba koniec modowania tych kart :(. Jak ktos ma szachownice to nic z tym nie zrobi !!! Kurde a kilka sztuk z nowych dostaw poszlo bez bolu. Widze ze niema reguly na te karty, trzeba miec fart :(. Tylko po czym teraz rozpoznac czy bedzie szach czy nie ??? Moze ATI wpycha procki na ktorych nie poszlo 8 potokow do radkow 9500, jezeli tak to niema reguly dla tych kart. Qfa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 zamówilem Super Grace 9500 128 to zobaczymy czy dziala, tylko martwi mnie troche infineon 3.6 ns, bo one sie slabiej kręcą :?, znalazlem też firme która spokojnie wyśle kartę za zaliczeniem i to za 869 zl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Moze to zainteresowac was ale sprobujcie zainstalowac drivery Omegi. Ja u kumpla tak zrobilem na Radku 9500 non-pro 64mb i karta bez zadnego zajakniecia smigala jak 9500 pro. Aha jeszcze jedno te sterowniki robia z karty 9500/9700 na 9800. Sprobujcie to nic nie kosztuje i podzielcei sie z wynikami :D a drivery znajdziecie tutajhttp://www.omegacorner.com/ jak skrypt rivatuner`a nie pomoze to rowniez stery omegi - probowalem. BTW dzisiaj odebralem drugiego szafira i ... j..bana szachownica :( fakt,teraz to wyglada troche inaczej, wczesniej mialem mocne artefakty w centralnej czesci ekranu,a teraz bardziej rozmyte,ale na calej powierzchni,w niektorych testach 3d_wacka prawie niewidoczne,ale sa .. w grach tez widac od razu, tez slabiej niz poprzednio,i na calym ekranie :evil: no cush, powiedzialem "do trzech razy..." i czekam na trzeci egzemplarz no_co_za_pech :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 qrde nie wiecie na jakich pamieciach jest hercules 9500 Pro bo zapodalem sobie bios od infenion 3.0ns i w morde jakos sie nie kreca te pamieci powyzej 300MHz sa mega PRZEartefakty wiec juz zglupialem ale core na 380 bez problemu chodzi :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 qrde nie wiecie na jakich pamieciach jest hercules 9500 Pro bo zapodalem sobie bios od infenion 3.0ns i w morde jakos sie nie kreca te pamieci powyzej 300MHz sa mega PRZEartefakty wiec juz zglupialem ale core na 380 bez problemu chodzi :?:jak masz na czerwonej PCB to 3.3 wiec nie dziwota ze sypie piachem - inne timingi. BTW zamieniles w siriusie szafira na herca PRO ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark1 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 nie jest na czerwonym PCB jakies niebieskawe takie herculesowe nie wymienilem w zaprzyjaznionym sklepie ale qrde te pamieci nadal mnie martwia :( no doslownie 303 to jest absolutne maximum powyzej juz takie krzory sie robia ze shok btw poprzepalalem mostek L3 na x14 i mi nie wstaje na magistrali 166 byc moze zaslaby zasilacz 300W only ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Na soft-modzie miales szachownice a po lutowaniu nie masz? W FAQ z RivaTuner jest napisane, ze jezeli soft-mod nie dziala to lutowanie tez nic nie da... Racja dzis przeczytalem FAQ riva tunera, to chyba koniec modowania tych kart :(. Jak ktos ma szachownice to nic z tym nie zrobi !!! Kurde a kilka sztuk z nowych dostaw poszlo bez bolu. Widze ze niema reguly na te karty, trzeba miec fart :(. Tylko po czym teraz rozpoznac czy bedzie szach czy nie ??? Moze ATI wpycha procki na ktorych nie poszlo 8 potokow do radkow 9500, jezeli tak to niema reguly dla tych kart. Qfa A jednak mam :) chłopaki z siriusa się spisali - powiedziałem sobie że do trzech razy sztuka i tym razem zaryzykowałem z SuperGrace i ... miodzio :) zero szachownic czy iinych badziwi, wynik w 3Dmarku01 bez krecenia po softmodzie 14500. No niestety pamiatki 3.6 i probowalem pucic na 310 na poczatek i sypneło taką kaszą ze aż zbladłem i szybki reset :o ale na 298 idą, będę testował dalej,no wiec jest jeszcze szansa na dobre 9500, ale od razu radze polowac na SuperGrace BTW Anti2K jakie masz pamiątki na swoim egzemplarzu ze poszy na 650 ? flaszowałeś biosik ? ja mam odblokowane zegary firmowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Pamieci mam 3.6 hynixa, biosik oczywiscie flashowany. Po zalozeniu radiatorkow chodza na 664 i to jest ich max. Rdzen 379 i to tez jest max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Pamieci mam 3.6 hynixa, biosik oczywiscie flashowany. Po zalozeniu radiatorkow chodza na 664 i to jest ich max. Rdzen 379 i to tez jest max. ale flashowales bo miales zablokwany,czy zeby wiecej z niej wycisnac ? i jakiego uzyles bioska ? (link mile widziany) tez mam hynixy 3.6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Cholera, czytam, probuje, a wyniki marne. Radek zakrecil sie stabilnie nawet na 400/660, bez artefaktow i kaszany, ale riva tuner wykrywa mi go jako 128bit(4x1). Jak zmoduje jest szachownica. Bez krecenia mam 9700pkt(2001se) i 2480(2003). Jak podkrecilem do wartosci ponizej to winiki 11707 (2001se), 3674(2003). Jestem zdruzgotany tym co czytam. Jak wy to chlopaki robicie?? Przecie nikt nie powie ze sprzet wolny. Moze popelniam jakis blad?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaml Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Yoł. :D Czy ktoś probował modowac karty: Sapphire Radeon 9500 64 X-Power Radeon 9500 64/128 :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...