Skocz do zawartości
dark1

radeon 9500 128 non pro niemodowalny :((((

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mialem szachownicy tylko czarny ekran, podobnie we wszystkim z direct3d.

CZyli może jednak moja karta nie jest do shitu :lol: bo mam dokładnie to co TY, jak zapuszcze cokolwiek korzystające z open gl albo direct 3d to mam czarny ekran, natomiast zapuszczałem sam fillrate w 3d marku i chodzi bez zająknięcia i osiągłem wynik 2889 tekseli czy jak to się zwie :lol:

chyba jednak chwyce za lutownice :lol:

PS mam r9500 na pcb od 9700 jeszcze jeden z pierwszych egzemplarzy. Jak polutuje to napisze co i jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o przelutowałem tem rezystor i dalej mam 4 potoki :(

Jeszcze raz poprawie luty ale to mnie dobiło normalnie NO i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o przelutowałem tem rezystor i dalej mam 4 potoki :(

Jeszcze raz poprawie luty ale to mnie dobiło normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO więc dalej jest tak: wygląda że potoki są sprawne bo podczas testu fillrate i point spires nie ma żadnych arfektów, jednak jak odpale cokolwiek innego czyli korzystajacego z direct 3D to jest czarny ekran.

Mod sprzetowy nie pomaga, rezystor jest na 100% dobrze przylutowany, w 2D poza zarywaniem ikon nie ma innych arfektów.

Czy ktoś ma jakiś pomysł co może byćprzyczyną ?? nie sądzę żeby wine ponosiy potoki

Czy vmod może coś zmienić ??

Upadate:

Zauważyłem coś takiego : system podał mi komunikat że stery nie są kompatybilne ze sprzętem i powodują niestabilność systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upadate:

Zauważyłem coś takiego : system podał mi komunikat że stery nie są kompatybilne ze sprzętem i powodują niestabilność systemu

A jakich sterow uzywasz :?: Czy po modzie przeinstalowales stery, czy zostawiles jak bylo wczesniej :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem próby na catalistach 3.4 i zmieniłem na 3.2 i nic to nie dało ciągle ten sam efekt. Normalnie jestem już głupi :-|

A Omegi probowales :?: Jesli nie, to sprobuj - moze z tymi sterami bedzie dzialac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załadowałem dziś najnowsze omegi odpalam wina, pulpit mniód nie ma arfektów na ikonkach, ślinka mi już cieknie, odpalam 3D Marka i jakby mi ktośz buta p****** !!! nie działa dalej czarny ekran.

Już się poddaje i pozostaje przy 256bit i 4 potokach. Jeszcze raz takie pytanko czy vmod może coś zmienić w sprawie modowania na 9700?? bo karta chodzi na 385/315 bez problemu stabilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem szczesliwym posiadaczem 9500 non pro ! karte kupilem w jednym z krakowskich sklepów ! Oto numer seryjny T50121-952 ! Chodziłem po wszystkich sklepach zeby zdobyć karte dokladnie z tym numerem na pudełku ! Poniewasz w siriusie tylko na te karty dają 100% gawarancje modowalności http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5987&sid=1 w przeciwieństwie do kary innch producentów cytuje opis pod kartą Sapphira "są to karty na których można przeprowadzic programową operację odblokowania potoków teksturujących oraz zegarów pamięci,

nie gwarantujemy prawidłosci po zmodowaniu....w wiekszosci przypadków z ktorymi mielismy doczynienia nie było problemów lecz klient kupując produkt musi być świadomy ewntulanych błedów, które moga pojawić się nawet po dłuższym czasia po operacji zmodowania" !!! Jesli ktos ma karte ktora nie dało sie zmodować przy urzyciu RivaTunera to zmiana biosu nic nie da :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chcecie kupowac karty pod katem modowania to tylko wysylkowo, bo mozecie zwrocic je bez podania powodu do 10 dni - wiec jak mod nie dziala to po prostu odsylacie. Jak kupujecie osobiscie w sklepie to takiej mozliwosci nie ma, chyba ze sprzedawca uprzejmy i sie zgodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HIPO 

Moglbys podac wyniki marka dla twojej 9500 non pro 

1. default

2.oc (podaj na ile :) 

3. oc + szyna 256 

Bylbym bardzo wdzieczny  :lol:  :wink:

Szyna 256 jest standardowo więc trzecia opcja odpada.

Więc :

- 12500 bez OC

-14700 - 14900( maks narazie) po oc na 395/325

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HIPO 

1. default

3. oc + szyna 256 

Więc :

- 12500 bez OC

to ja bym sie cieszyl ze mam taki wynik na twoim miejscu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chcecie kupowac karty pod katem modowania to tylko wysylkowo, bo mozecie zwrocic je bez podania powodu do 10 dni - wiec jak mod nie dziala to po prostu odsylacie. Jak kupujecie osobiscie w sklepie to takiej mozliwosci nie ma, chyba ze sprzedawca uprzejmy i sie zgodzi

W krakowi sa sklepy w ktorych modowalne radki sprzedają drozej ale daja gwarancje na ich modowalność :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HIPO 

1. default

3. oc + szyna 256 

Więc :

- 12500 bez OC

Ale ja się nie ciesze zbytni, liczyłem na więcej ale widze że podnoszenie ekstremalnie taktowania tej karcie nic nie daje, jednak brak potoków jest bardzo widoczny.

Na myśl przyszło mi coś takiego : mianowicie czy dało by się jakoś odblokować powiedzmy dwa dodatkowe potoki ?? mieć 6 a nie 4 to już coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HIPO 

1. default

3. oc + szyna 256 

Więc :

- 12500 bez OC

Ale ja się nie ciesze zbytni, liczyłem na więcej ale widze że podnoszenie ekstremalnie taktowania tej karcie nic nie daje, jednak brak potoków jest bardzo widoczny.

Na myśl przyszło mi coś takiego : mianowicie czy dało by się jakoś odblokować powiedzmy dwa dodatkowe potoki ?? mieć 6 a nie 4 to już coś

nie tzn. wymagaloby to napisania specjalnego biosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem na wielu serwisach ze modowalnosc radkow na oryginalnym PCB od 9700. Wynosi ponizej 50%!!!!!!!!!!!!!!!!!

A to dlatego ze niekiedy taki 9500 to jest 9700 z wadami uszkodzone potki. Jak dzialaja 4 , to mozna tez sprzedac (wlasciwie ta czesc to moja teoria), jak masz farta to dostaniesz z dzialajacymia potiokami, a jak nie to masz errory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...