Hipo Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Nie mialem szachownicy tylko czarny ekran, podobnie we wszystkim z direct3d. CZyli może jednak moja karta nie jest do shitu :lol: bo mam dokładnie to co TY, jak zapuszcze cokolwiek korzystające z open gl albo direct 3d to mam czarny ekran, natomiast zapuszczałem sam fillrate w 3d marku i chodzi bez zająknięcia i osiągłem wynik 2889 tekseli czy jak to się zwie :lol: chyba jednak chwyce za lutownice :lol: PS mam r9500 na pcb od 9700 jeszcze jeden z pierwszych egzemplarzy. Jak polutuje to napisze co i jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 NO i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o przelutowałem tem rezystor i dalej mam 4 potoki :( Jeszcze raz poprawie luty ale to mnie dobiło normalnie NO i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o przelutowałem tem rezystor i dalej mam 4 potoki :( Jeszcze raz poprawie luty ale to mnie dobiło normalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 trudno siem mowi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 trudno siem mowiZajebiście mi pomogłeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 NO więc dalej jest tak: wygląda że potoki są sprawne bo podczas testu fillrate i point spires nie ma żadnych arfektów, jednak jak odpale cokolwiek innego czyli korzystajacego z direct 3D to jest czarny ekran. Mod sprzetowy nie pomaga, rezystor jest na 100% dobrze przylutowany, w 2D poza zarywaniem ikon nie ma innych arfektów. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może byćprzyczyną ?? nie sądzę żeby wine ponosiy potoki Czy vmod może coś zmienić ?? Upadate: Zauważyłem coś takiego : system podał mi komunikat że stery nie są kompatybilne ze sprzętem i powodują niestabilność systemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Upadate: Zauważyłem coś takiego : system podał mi komunikat że stery nie są kompatybilne ze sprzętem i powodują niestabilność systemu A jakich sterow uzywasz :?: Czy po modzie przeinstalowales stery, czy zostawiles jak bylo wczesniej :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Robiłem próby na catalistach 3.4 i zmieniłem na 3.2 i nic to nie dało ciągle ten sam efekt. Normalnie jestem już głupi :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Robiłem próby na catalistach 3.4 i zmieniłem na 3.2 i nic to nie dało ciągle ten sam efekt. Normalnie jestem już głupi :-|A Omegi probowales :?: Jesli nie, to sprobuj - moze z tymi sterami bedzie dzialac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Załadowałem dziś najnowsze omegi odpalam wina, pulpit mniód nie ma arfektów na ikonkach, ślinka mi już cieknie, odpalam 3D Marka i jakby mi ktośz buta p****** !!! nie działa dalej czarny ekran. Już się poddaje i pozostaje przy 256bit i 4 potokach. Jeszcze raz takie pytanko czy vmod może coś zmienić w sprawie modowania na 9700?? bo karta chodzi na 385/315 bez problemu stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 No to jak na dzien dzisiejszy da sie kupic jakiegos radka 9500 ktorego mozna przerobic na 9700 ?? i jakiej firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Myślę że da się tylko dużo bedzie zależeć od szczęscia. Jak masz możliwość sprawdzić pare egzemplarzy to moze coś trafisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 znam sklap gdzie mozna kupic 2 modele Radeonow ktore maja pamieci ulozone w litere "L" Sapphire i SuperGrace tylko musze poczekac do konca wakacji i kupuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Witam jestem szczesliwym posiadaczem 9500 non pro ! karte kupilem w jednym z krakowskich sklepów ! Oto numer seryjny T50121-952 ! Chodziłem po wszystkich sklepach zeby zdobyć karte dokladnie z tym numerem na pudełku ! Poniewasz w siriusie tylko na te karty dają 100% gawarancje modowalności http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5987&sid=1 w przeciwieństwie do kary innch producentów cytuje opis pod kartą Sapphira "są to karty na których można przeprowadzic programową operację odblokowania potoków teksturujących oraz zegarów pamięci, nie gwarantujemy prawidłosci po zmodowaniu....w wiekszosci przypadków z ktorymi mielismy doczynienia nie było problemów lecz klient kupując produkt musi być świadomy ewntulanych błedów, które moga pojawić się nawet po dłuższym czasia po operacji zmodowania" !!! Jesli ktos ma karte ktora nie dało sie zmodować przy urzyciu RivaTunera to zmiana biosu nic nie da :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 znam sklap gdzie mozna kupic 2 modele Radeonow ktore maja pamieci ulozone w litere "L" Sapphire i SuperGrace tylko musze poczekac do konca wakacji i kupuje :) Jakie są ceny tych kart w Gdańsku ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 730 - 760 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 HIPO Moglbys podac wyniki marka dla twojej 9500 non pro 1. default 2.oc (podaj na ile :) 3. oc + szyna 256 Bylbym bardzo wdzieczny :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 730 - 760 zl Fajnie ja musiałem 850 dać :( Ale i tak sie opłacało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Jezeli chcecie kupowac karty pod katem modowania to tylko wysylkowo, bo mozecie zwrocic je bez podania powodu do 10 dni - wiec jak mod nie dziala to po prostu odsylacie. Jak kupujecie osobiscie w sklepie to takiej mozliwosci nie ma, chyba ze sprzedawca uprzejmy i sie zgodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 HIPO Moglbys podac wyniki marka dla twojej 9500 non pro 1. default 2.oc (podaj na ile :) 3. oc + szyna 256 Bylbym bardzo wdzieczny :lol: :wink: Szyna 256 jest standardowo więc trzecia opcja odpada. Więc : - 12500 bez OC -14700 - 14900( maks narazie) po oc na 395/325 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 HIPO Moglbys podac wyniki marka dla twojej 9500 non pro 1. default 2.oc (podaj na ile :) 3. oc + szyna 256 Bylbym bardzo wdzieczny :lol: :wink: Szyna 256 jest standardowo więc trzecia opcja odpada. Więc : - 12500 bez OC -14700 - 14900( maks narazie) po oc na 395/325 to ja bym sie cieszyl ze mam taki wynik na twoim miejscu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 czyli jakby moj przyszly radek (tfu tfu ,odpukac w niemalowane ,itp) okazal sie nie modowalny to da sie cos z nim jeszcze zrobic :) Bo jednak roznica cenowa jest spora :( ti4200 - 90$ 9500 - 145$ (zrodlo www.newegg.com) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Jezeli chcecie kupowac karty pod katem modowania to tylko wysylkowo, bo mozecie zwrocic je bez podania powodu do 10 dni - wiec jak mod nie dziala to po prostu odsylacie. Jak kupujecie osobiscie w sklepie to takiej mozliwosci nie ma, chyba ze sprzedawca uprzejmy i sie zgodzi W krakowi sa sklepy w ktorych modowalne radki sprzedają drozej ale daja gwarancje na ich modowalność :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 HIPO Moglbys podac wyniki marka dla twojej 9500 non pro 1. default 2.oc (podaj na ile :) 3. oc + szyna 256 Bylbym bardzo wdzieczny :lol: :wink: Szyna 256 jest standardowo więc trzecia opcja odpada. Więc : - 12500 bez OC -14700 - 14900( maks narazie) po oc na 395/325 to ja bym sie cieszyl ze mam taki wynik na twoim miejscu Ale ja się nie ciesze zbytni, liczyłem na więcej ale widze że podnoszenie ekstremalnie taktowania tej karcie nic nie daje, jednak brak potoków jest bardzo widoczny. Na myśl przyszło mi coś takiego : mianowicie czy dało by się jakoś odblokować powiedzmy dwa dodatkowe potoki ?? mieć 6 a nie 4 to już coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 HIPO Moglbys podac wyniki marka dla twojej 9500 non pro 1. default 2.oc (podaj na ile :) 3. oc + szyna 256 Bylbym bardzo wdzieczny :lol: :wink: Szyna 256 jest standardowo więc trzecia opcja odpada. Więc : - 12500 bez OC -14700 - 14900( maks narazie) po oc na 395/325 to ja bym sie cieszyl ze mam taki wynik na twoim miejscu Ale ja się nie ciesze zbytni, liczyłem na więcej ale widze że podnoszenie ekstremalnie taktowania tej karcie nic nie daje, jednak brak potoków jest bardzo widoczny. Na myśl przyszło mi coś takiego : mianowicie czy dało by się jakoś odblokować powiedzmy dwa dodatkowe potoki ?? mieć 6 a nie 4 to już coś nie tzn. wymagaloby to napisania specjalnego biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Czyli krótko mówiąc jest to nie realne zrobić we włsnym zakresie :( szkoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Czytalem na wielu serwisach ze modowalnosc radkow na oryginalnym PCB od 9700. Wynosi ponizej 50%!!!!!!!!!!!!!!!!! A to dlatego ze niekiedy taki 9500 to jest 9700 z wadami uszkodzone potki. Jak dzialaja 4 , to mozna tez sprzedac (wlasciwie ta czesc to moja teoria), jak masz farta to dostaniesz z dzialajacymia potiokami, a jak nie to masz errory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Dziwi mnie to ze mimo tylko czterech potoków mam dość wysokie wyniki w 3D marku. Czyżby magistrala 256 Bit robiła taką różnicę ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 NO i już nie ma czego odblokowaywać :( http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=439603#439603 Upadate też w podanym topicu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...