_Mistrz_ Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) Ofiarą był taki zwykły radeon X1600 PRO od HISa. Na początku były wyniki: około 29990 w 2k1 i 10347 w 2k3, ale trzeba było je poprawić :wink: System WinXp, lekko okrojony, sterowniki zwykłe catalysty 6.2, kręcone przy pomocy atitool. Na przerwie między wykładami udało mi się znaleźć dobrze zaopatrzony sklep, nabyłem potka 10kOhm no i przytwierdziłem go do grafy.... bohater to ten niebieski, po prawej :wink: jak się później okazało masy to tam nie było... ale oczywiście była w molexie :rolleyes: Udało mi się także znaleźć punkt pomiaru vgpu mimo tego, że na schemacie był inny... no efekt widać dobry, wskazanie poprawne, teraz czas pokręcić... śrubokrętem i przy 1,7V rdzeń osiąga około 730Mhz, dalsze testy przy wpełni zmodowanej grafie Zazwyczaj im dalej się kręci tym szybciej V przybywa, podobnie było w innych kartach. Przepraszam za jakość zdjęć, ale tylko takim aparatem dysponuję (telefon z aparatem 1.3) Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Jak kiedys mialem X1600 to mu zapodalem na gpu 1.92V na stale , rdzen smigal 800Mhz ,karta dzialala tak pol roku , pozniej ja sprzedalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 nasj gratki itp. ale zly dzial imo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Jednak poszedłem dalej zachęcony 1,9V o którym czytałem wyżej :wink: i...? Na rdzeń poszło 1,95V, jak się okazało ten mod zwiększa od razu napięcie na memkach, w efekecie taktowanie karty 800/720 (przy 810 dopiero na 2 teście w 2k3 się zacina). Wyniki: 2k1: 32662 co na hwbot jest pierwszym wynikiem i zostawia poprzedni daleko w tyle, w 2k3 11786, co jest drugim miejscem, brakuje 'kilku' punktów. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Włącz lod bias +3, podkręć bardziej procesor (albo pożycz jakiś z 4mb cache'u lub więcej, to da kopa z 2000 pkt) i masz murowany WR w 03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Lod bias już jest. W 2k3 procek też może dać tak wielką różnicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) Dejmi, ale czy lod jest dozwolony na hwbocie ? :blink: ? edit oczywiście gratuluje wyników ;) Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ręka zadrżała i poszło na rdzeń ponad 2,3V, spaliła się izolacja na kabelku od pomiaru, ale karta przeżyła i niestety nie osiąga już takich taktowań na rdzeniu, ale mimo to udało się, pierwszy we wszystkich 3d markach poza 2k6, ale się nadrobi. :rolleyes: Mój nick na hwbot to Dmn, zapraszam do strony X1600PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...