vicek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Mnostwo jest tych roznych tematow (nawet sam zakladalem :mad: ). Od dluzszego czasu chcialem kupic jakis "wyswietlacz", ale nie mialem kasy. Teraz mam, to nie wiem co kupic i juz tak od dwoch miesiecy Ostatecznie stanelo na tym: - chce monitor 22 calowy - musi byc bardzo dobry do gier (maly input lag, brak smuzenia) i przyzwoity do filmow - musi miec mozliwosc bezposredniego podlaczenia Cyfrowego Polsatu (HDMI?) - koniecznie opcja mappingu 1:1 (nie wiem jak o sie nazywa w monitorach). zebym bez problemu mogl odpalic gre w 1024x768 i miec jakosc jak na natywnej, tyle ze z pasami - mozliwosc podlaczenia i dobra wspolpraca z x360/ps3 - nie moze wydawac zadnych dziwnych dzwiekow Mam przy tym jedno pytanie - czy HDMI bedzie mialo duze znaczenie przy podlaczaniu konsoli? Czy wystarczy to cos na H?;D Wiem ze nie mozna miec wszystkiego, no ale moze znajde w koncu cos odpowiedniego... Cena wlasciwie moze byc i 1500 zlotych, ale najlepiej cos niedrogiego (ponizej 1000). Wiele ciekawych monitorow juz wyeliminowalem ze wzgledu na input laga. Nie wiem jak jest w przypadku HP Pavilion, ale on ma z kolei "blyszczaca powloke", tak czy inaczej wiem, ze wersja 20" byla uzywana na turnieju w CoD4 i ludzie byli zadowoleni. Jest IIyama E2201W, ktora podobno nie ma input laga (nie wiem jak to mozliwe). Design okropny, ale moge to przebolec. Z drugiej strony Samsung 226BW, ktory ma podobno duzo lepsze kolory, ale za to troche input laga. Moj znajom gra na nim na x360 i jest b. zadowolony. Jak wyglada mapowanie 1:1 w przypadku tych monitorow? Mozecie ew. polecic cos innego? Tak jak pisalem, na codzien przede wszystkim duzo gram online. Ogladam tez filmy w DivX. Chce podlaczyc TV satelitarna, a w przyszlosci konsole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...