Micho1010 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Witam przymierzałem sie do wymiany płyty głównej i kolega ma do sprzedania MSI KT4AV za 100zł.Czekam na wasze opinie na temat tej płyty.I jak się spisuje ona w OC w tej chwili mam ECSa K7S5A i to totalna porażka <_< reszta mojego sprzętu to Athlon 2000+ 512MB+256mb Geforce 400MX(przymierzam sie do kupienia nowej grafy) 2xATA 40GB Zasilacz 350W.Proszę o nie pisanie o wymianie całego sprzętu ponieważ w tej chwili nie stać mnie na wymianę wszystkiego.P.S z góry dzięki z odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 za drogo zdecydowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Że nie wspomnę, iż jest to najbardziej awaryjna płyta na sA. Nigdy w życiu, a już na pewno za tą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 a wersja kt4v też jest tak samo awaryjna ? bo ostatnio ją sprzedałem kumplowi i nie chce za bardzo zwrotu [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 ke ? jak to awaryjna :> mam prawie to samo ( kt4v ) sluzyla dzielnie od 2003 do dzis , dalej jest sprawna wady : zapomnij o czyms powyzej fsb 180 male napiecie dla proca +/- 0,1 a reszta , stabilne i pewne zadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Nie mówię że każdy egzemplarz, ale gdy pracowałem w serwisie i przychodziły do nas kompy z padniętymi płytami, to właśnie MSI z linii KT4xx były najczęściej widywane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Nie mówię że każdy egzemplarz, ale gdy pracowałem w serwisie i przychodziły do nas kompy z padniętymi płytami, to właśnie MSI z linii KT4xx były najczęściej widywane.A jaką płytę główną polecacie do ok.100zł. głównie zalerzy mi na o/c i aby miała 3 bańki na ddr400 oczywiscie pod mojego poczciwego athlonka 2000+ i czy jest jakaś płyta główna na rynku pod soket A z wejściem na PCI-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Na pewno coś na NF2 - ASRock K2NF7-RAID, Epox 8RDA? Poczytaj dział o platformie Socket A - wyszukaj tematy w stylu "najlepsza płyta socket A", "najlepsza płyta NF2". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emissary Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 nie ma sensu kupować tej mobo w dodatku za takie pieniadze polecam Epox 8rda , Abit nf 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Już zamówiłem tzw(kolaga ma mi zamówić :) ) Epox-a z tej aukcji http://allegro.pl/item350459080_epox_8rda3i_8rda_3i.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Wiem ze to nie ten temat ale mam problem mianowicie Wczoraj kolega mi zamontował Epoxa 8RDA3i wszystko elegansko cykla tylko jest pewien problem z właczaniem komputera a dokładnie bardzo długo mi się włacza ok.2min.i przy ładowaniu windowsa pasek staje 3 razu potem sie wznawai i miają 2min i dopiero wejdzie do windowsa czy coś jest zle ustawione w Biosie?? i czy napięcie 1,7v dla athlonka 2600+xp na fsb166 jest nie zadurze wcześniej przed podkręceniem był to 2000+xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Ja sprzedałem kilka dni temu NF7 za 70 zł... Sprobuj na defaulcie zobaczyc czy jest tak samo, jesli nie to sprawdz czy dysk dziala w DMA czy w PIO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Ja sprzedałem kilka dni temu NF7 za 70 zł... Sprobuj na defaulcie zobaczyc czy jest tak samo, jesli nie to sprawdz czy dysk dziala w DMA czy w PIO. hehe ale gdzie to sprawdzić czy mój twardziel pracuje w DMA czy w PIO <_< Prawidłowo ma być na DMA ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Moj komp-->własciwości-->menedżer urządzeń-->kontrolery ide-->podstawowy kanał IDE (zależy gdzie masz podpiety dysk- czy IDE1 czy IDE2)-->właściwości--> ustawienia zaawansowane tam masz napisane w jakim trybie działa. Powinien byc DMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...