zgk5 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Kupiłem 2 dni temu 8RDA+, rev. 1.1. Chipset nF2 jest już na rev. A3 ( ostatnie widoczne litery to ****05A3). Obecie mam starszy model 8K5A2, chodzi bezproblemowo na FSB=200Mhz. - zero problemów. Czy oddać do sklepu ta 8RDA+ i pozostać przy 8K5A2. ??? Pomóżcie podjąć decyzję bo już sam nie wiem !!! Dopłata do sprzedanego 8K5a2 tylko 175 zeta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 8RDA nie jest zła - jedną z zalet (ale to mają też wszystkie płyty na NF2) jest to że masz zablokowane AGP/PCI - dzięki temu kręcisz bez obawy utraty danych :). Jeżeli nie zamierzasz modyfikować swojej płyty i pracować z FSB>210 to nie widze powodu do wymiany twojej starej płyty na 8RDA+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Kupiłem 2 dni temu 8RDA+, rev. 1.1. Chipset nF2 jest już na rev. A3 ( ostatnie widoczne litery to ****05A3). Obecie mam starszy model 8K5A2, chodzi bezproblemowo na FSB=200Mhz. - zero problemów. Czy oddać do sklepu ta 8RDA+ i pozostać przy 8K5A2. ??? Pomóżcie podjąć decyzję bo już sam nie wiem !!! Dopłata do sprzedanego 8K5a2 tylko 175 zeta. Miałem 8K5A (bez2) i wcale nie było kolorowo. Może egzemplarz felerny ale O/C słabe. Z poczatku byłem podjarany ale po jakims czasie po zakręceniu proca notoryczne zwisy problemy z uruchomieniem kompa (musiałem odłączyc zasilanie żeby komp wstał za kazdym razem). Na 100% MOBO było przyczyną bo po zmianie na 8RDA+ problemy zniknęły. Jeżeli Twoja płyta dobrze sie spisuje to nie ma sensu się przesiadać na inną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Kupiłem 2 dni temu 8RDA+, rev. 1.1. Chipset nF2 jest już na rev. A3 ( ostatnie widoczne litery to ****05A3). Obecie mam starszy model 8K5A2, chodzi bezproblemowo na FSB=200Mhz. - zero problemów. Czy oddać do sklepu ta 8RDA+ i pozostać przy 8K5A2. ??? Pomóżcie podjąć decyzję bo już sam nie wiem !!! Dopłata do sprzedanego 8K5a2 tylko 175 zeta. Dzięki za odpowiedzi. Dodam jeszcze, że przymiarka zabudowy 8RDA+ - pokazuje , że mój obecny cooler Zalman 6000cu będzie haczył o zasilacz, czyli się nie nadaje - shitttt !!!!! ( chyba , że zmienię doddatkowo obudowę na big). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...