Skocz do zawartości
polibiusz

Zestawik 5.1 Z.. Genius 1250x/2000x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

kilka dni temu mialem okazje podlaczyc zestawik 2.0 geniusa 2000x (komp, audigy 2)

i.... krotko- moje logi x530 laduja w koszu

ten zestawik je zmiata. nawet basu nie brakuje jest go powiedzial bym w sam raz

szczegolnie jesli chodzi o muzyke. nawet trance niewspominajac o muzyce gdzie gora odgrywa wieksza role.

ale do tematu

zestaw 5.1 z.. genius 1250x/2000x czy jest sens?

czyli

2x genius 1250x (tyl i przod) 270zl

centralny genius 2000x 157zl

Subwoofer aktywny cos do 400zl np. Koda SW 550 400zl

Wiem ze ktos polecal zestawienie Genius SW-HF5.1 5005 z genius 2000x jako przod do muzy jednakze jako prawie byly posiadacz

x530 to bedzie dla mnie za maly przeskok (cenowy/jakosciowy :wink: )

przeciesz nie mozna porownywac tych satelitek HF5.1 5005 z 1250x/2000x(jako satelit)

cena 827 za taki zestawik.

w sumie w tej cenie to zaczynaja sie zestawy(tanie) kina domowego ale do tego wzmaciacz itd.

glownie chodzi czy taki zestaw przebije logitech z-5500?

wydaje sie ze raczej powinien ale marketingowcy robia ostatani wode z muzgu i nie jestem pewein :wink:

co sadzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za taki hajs bym kupił wzmaka + kolumny stereo i nawet by mi nie było żal dźwięku 5.1 .

Jak koniecznie chcesz łączyc zestawy to raczej optymalny jest 5005 + 2000 na front ponieważdo muzy się naprawdę dobrze uzupełniają, a w filmach 2000x nie podadzą basu, bo kanałem centralnym lecą przecież dialogi, a tylne 1250x będą się marnować bo ścieżki surround na tył zazwyczaj zawierają tylko uzupełniające dźwięki otoczenia. Wg mnie szkoda dawac takie dobre głośniki na tył.

I jeszcze dodatkowy minus w postaci 4 niezaleznych gałek volume :wink:

Jak zrobisz 5005 + 2000 to będzie wygodniej, chyba lepiej i nie wydasz tyle kasy, bo za tyle naprawdę bym się rozglądał za stereo które na 100% zagra lepiej niż 5500.

Chyba że koniecznie chcesz przestrzennie. Ale to i tak bym szukał jakiegoś lekkiego zestawu kody 5.0 i używany wzmak z allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm

w sumie konkretna odpowiedz

2000x na centralke rzeczywiscie pomylka(myslalem o mocy/glosnoci)

jednak jestem za 5.1 filmy to tylko 20% (720p) ale jednak i dlatego pomyslalem o mocnych satelitach typu 1250x

zebym niemusial miec glosnika doslownie za uchem-klania sie x530

szkoda ze niewiem jak gra 5005.

4 galki :wink: coz mozna sie poswiecic :damage_wall:

5005 + 2000 bedzie jakos 450zl

a co masz na mysli lekki zestaw kody?

Koda Harmony CV-20 Set bedzie ok?a wzmacniacz jaki ? tu jestem zielony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cv-20 to chyba nie ta kategoria finansowa, jak masz na to kasę to byłą by jak najbardziej ok. problem się pojawia ze wzmacniaczem, bo amplitunery 5.1 to jest już zabawka za solidne pieniądze (np koda av500 to ok 500 zł). myślałem o czymś bardziej kategorii gs-150. Ogólnie o zestawy tej kategorii i wzmaki pytaj się w temacie w dziale elektronika, tam są ludzie kompetentni :wink: .

samo 5005 też by cię pewnie nie zawiodło grą, ale lepiej by było jakbyś dał radę do kogoś wpaść i posłuchać tych głośników, żebyś wiedział co kupujesz. W każdym razie jak usłyszałem komplet 5005 - 2000 to mnie prawie przytkało, a miałem już miesiąc czasu 1250x :wink:

Tak filozoficznie stwierdzając to po logach 530 niewiele rzeczy cię rozczaruje :lol2: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze ktoś polecał zestawienie Genius SW-HF5.1 5005 z genius 2000x jako przód do muzy jednakże jako prawie były posiadacz

x530 to będzie dla mnie za mały przeskok (cenowy/jakościowy :wink: )

Tak się składa, że mam takie połączenie i powiem krótko - różnicą jest diametralna. A X-530 mam w sąsiednim pokoju, polecam je sprzedać - http://www.allegro.pl/item345168406_glosni...tech_x_530.html

Na allegro można wyciągnąć za nie przyzwoite pieniądze, (nowy zestaw kosztuje 200zł).

Ps. Twój portfel może nie poczuje - i o to w tym chodzi, by nie przepłacać - jednak ucho się nie pomyli, poczuje różnicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi