meka Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 mam 1 hdd z zainstalowanym xp, jak doinstaluje sterowniki z raid to wykryje mi 2x 80GB w raid 0, czy musze format robic? chce miec partycje w raid 0 na instalki, gry beda szybciej dzialac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 mam 1 hdd z zainstalowanym xp, jak doinstaluje sterowniki z raid to wykryje mi 2x 80GB w raid 0, czy musze format robic? chce miec partycje w raid 0 na instalki, gry beda szybciej dzialac?gry beda sie wczytywac szybciej ale napewno nie beda chodzic szybciej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 mam 1 hdd z zainstalowanym xp, jak doinstaluje sterowniki z raid to wykryje mi 2x 80GB w raid 0, czy musze format robic? chce miec partycje w raid 0 na instalki, gry beda szybciej dzialac? Sorry, to głupie pytanie ale... napisałeś że masz 1 hdd i chcesz stawiać RAID... Może czegoś nie doczytałem, ale do RAID potrzebne są minimum 2 :wink: A co do samego RAID'u - wątpię czy przyrost szybkości wynagrodzi Ci całe zamieszanie z reinstalacją systemu i zwiększone ryzyko że wszystko się posypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 polecam poczytać faq o RAIDach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meka Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 chodzilo o 2 dodatkowe dyski 80 do raid'a No i tak mam tylko zamiast 80 kupilem 2x160. Windowsa mam na starym hdd a 2x160 mam w raid 0, roznica w szybkosci jest minimalna jesli chodzi o normalne uzytkowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...