Skocz do zawartości
Mavlinux

Toshiba M40x 105 Prozba O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy!

Przedewszystkim chcialbym powiedziec wszystkim witam , gdyz jestem nowy uzytkowniekiem na forum .

I niestety musze zaczac od problemu ktory od dluzszego czasu mnie martwi .

Posiadam Laptopa Toshiba M40X juz sporo czasu bo prawie od 3 lat .

Wbudowane w nim dvd przestalo dzialac , mianowicie :

Jakis szczas temu po wlozeniu plyty i otwarciu napedu w Moj komputer , ladnie otwiera sie naped ,

ale niestety nie ma w nim zawarosci plytki ktora jest w napedzie . Nie wiem czytm to jest spowodowane .

Minelo pozniej pare miesiecy i problem sie rozwiazal sam , ze widzi plytki . Juz myslalem , ze jest uszkodzony naped .

Jednak po calym tym okresie , sytuacja sie powtorzyla . Naped DVD ponownie nie widzi plyt .

Prosze mi doradzic , co moge zrobic w tej sprawie , czy da sie cos zrobic . Czy faktycznie jest to uszkodzony naped

i jedyna deska ratunku jest zakupenie nowego .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie plyty czyta a jakich nie? DVD/CD

Czy ejst ikona w Moim komputerze od CD/DVD romu

Czy System byl przeinstalowywany?

Czy naped byl wyciagany?

Czy Bios byl zmianiany?

Jakie ASPII jest zainstalowane?

Generalnie po 3 latach ma prawo juz odejsc na emerytke (a jak jeszce ogladales na nim filmy nie kopiujac ich uprzednio na HDD to raczej nowy bedzie potrzebny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi