berdej Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Mam płytę MSI KT3V i Athlona XP 1700+ (0,13). W stresie temperatura CPU osiąga 48 stopni, a przy braku obciążenia CPU, temperatura jest niższa o około 3 stopnie. Próbowałem programu CPUIdle i dostarczanego przez MSI XPCoolera, ale nic one nie dają. Nie działa u mnie też patent z WCPREDIT. Po prostu nie mogę zmieniać zawartości rejestrów, bo po kliknięciu na przycisk SET program przywraca zerowe wartości, tak jak by działał w trybie tylko do odczytu. Nawet w Windowsie XP, który ma wbudowaną obsługę polecenia HLT temperatura nie spada. Czy ktoś zmagał się z takim problemem. Aha. Wgrałem też BIOS v1.8 który rzekomo ma opcję "Enable CPU Halt detect command", ale nic to nie pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Jeśli na niekręconym XP 1700+ w idlu masz 45 C to... najpierw zmień wiatrak :) Ewentualnie sprawdź czy jest dobrze założony i napastowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Popatrz bo na tej płycie co ja mam w BiOS-ie można ustawić żeby procek był chłodzony programowo :D u ciebie moze tesh tak jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 No to dziwne - bo na kompie kumpla śmiga Vcool i chłodzi aż miło :D zresztąu mnie też - w idle mam ok 26 - 27 C - zależy jaka temperatura w pokoju :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...