fi5h Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Oki sluchajcie ludziska , dostalem za darmoszke kompa wyposazonego w plyte (o ile sie nie myle to jest CAA810) oparta na intelu 810 i wyposarzona w procesorek P III 500E. Poniewaz wszystko praktycznie jest na niej zintegrowane zastanawiale msie jak by tu troche podkrecic procka. Jest to procek z seri E wiec to jeden z tych 19Watowych co powoduje ze praktycznie sie nie grzeje i kreci calkiem niezle. Szukalem soft fsb bo w biosze to nic nie ma kompletnie, mozna bootowanie ustawic i czas jedynie :D:D no i w soft fps nie wiem za bardzo jaki pll wybrac. Probowalem na pale kilka plyt wybrac no i na jednej udalo mi sie uzyskac po dziwnym taktowaniu 550Mhz :) Teraz pytanko czy ktos z was moze juz mial stycznosc z ta plyta i czy mozna by moze jakos wymusic na niej taktowanie tego procesorka troche wyzsze :) Moze jakas zmiana biosa ? a moze inny hardwarowy patent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Udalo mi sie wlasnie wrzucic jakiegos nowszego biosa i teraz w SETUPie doszla linijka pokazujaca na jakiej szynie chodzi cpu :D no i jest na 100MHZ :) moze dalo by sie jakos na 133 puscic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 zdaje sie ze przed puszczeniem tego pedraka na fsb 133mhz trzeba bedzie mu troche napiecie podniesc - w kazdym razie zycze powodzenia i 3mam kciuki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 hehe mój kolega ma chyba taka sama płyte bo tez ma w soft menu III tylko ustawienia fsb 100 i tez ma czipset i810 no i tez zintegrowane wszystko .Jak bede u niego to zobaczy czy nie ma jakiejs zworki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...