Skocz do zawartości
AndyN

Zasilacz 400W ATX Hunt Key LW-6400H - warto kupić???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam okazję kupić go od osoby, która chce kupić większy. Czy warto kupić ten zasilacz? i za ile?

Bo w obecnej konfiguracji zasilacz Enlight'a, który mam teraz nie wystarcza, muszę odłączać DVD i CDRW żeby komputer wystartował

W planach mam zmianę grafiki i skorzystanie z opcji SATA Raid tak więc zasilacz musi mieć dużą moc

Pozdrawiam

An.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam huntkey 300W i spoko , co do 400W to ciekawe bo  400W to według mnie dość dużo i po co komu więcej ??? Radzę sprawdzić dobrze ten zasilacz przed kupnem .

OK, za ile? Ile jest taki wart?

Po co więcej?

Koleś ma w planach 2 procki, 4 dyski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy za ile chcesz tego HK. jeżeli mniej niz za sirteca 360-102 to ewentualnie mozesz rozpatrzyc - jezeli podobnie, to imo bezsensu taki zakup, lepiej sirtec - lepszy, napewno cichszy i przedewszystkim markowy. bo HK to marka niezbyt...

dziwi mnie tez ze Twoj enlight nie ciagnie Twojego konfiga - ktory jest przeciez nieprzesadzony... to enlight z serii hpc czy en-8xxx ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwi mnie tez ze Twoj enlight nie ciagnie Twojego konfiga - ktory jest przeciez nieprzesadzony... to enlight z serii hpc czy en-8xxx ?

Nie wiem, nie sprawdzałem, ale ten mój zasilacz był kupiony był w 2000 roku, trochę lat już ma

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy za ile chcesz tego HK. jeżeli mniej niz za sirteca 360-102 to ewentualnie mozesz rozpatrzyc - jezeli podobnie, to imo bezsensu taki zakup, lepiej sirtec - lepszy, napewno cichszy i przedewszystkim markowy. bo HK to marka niezbyt...

Czyli ile?

Albo: gdzie to można sprawdzić?

Od bardzo niedawna szukam zasilacza, nie wiem gdzie szukać, jaki dobry itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  

Mam okazję kupić go od osoby, która chce kupić większy. Czy warto kupić ten zasilacz? i za ile?  

Bo w obecnej konfiguracji zasilacz Enlight'a, który mam teraz nie wystarcza, muszę odłączać DVD i CDRW żeby komputer wystartował  

W planach mam zmianę grafiki i skorzystanie z opcji SATA Raid tak więc zasilacz musi mieć dużą moc  

Pozdrawiam  

An.

Targuj ile sie da "toz to uzywane jak mi siadzie za tydzien to wezmiesz na gw? cos mi sie zdaje ze wiatraczek cos jeczy (?)" :wink:

~80 plns bym bral ale moze jestem skąpy 8)

i nie sluchaj o 300W costam za pare zyli bo Ci jeszcze za pol roku kompa spali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 120 qpilem obudowe z zasilaczem 300W. tak wiec sama zasilka powinna w granicach 60 zylek kosztowac. a co do 400W to wg mnie jak nie bedziesz mial ogniw pletka to nie warto.

NEO

Nie rob sobie jaj :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 120 qpilem obudowe z zasilaczem 300W. tak wiec sama zasilka powinna w granicach 60 zylek kosztowac. a co do 400W to wg mnie jak nie bedziesz mial ogniw pletka to nie warto.

tracer.... przemilcze to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slabo studiowales tematy o zasilkach :?

qrde a co ty nie powiesz :?: co ja nie mam w tym racji :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slabo studiowales tematy o zasilkach :?

qrde a co ty nie powiesz :?: co ja nie mam w tym racji :?:

Wystarczy rda pokrecona z radeuszem i troche zabawek razem

Twoje 300W powie PA PA

400W daje Ci pewnien nadmiar ktory z kolei daje zaufanie -podobie jak renoma producenta zasilki - dobrze karmisz swojego kompa bo juz prawie jak rodzina :lol:

a pod pletusia >70W do by sie chyba juz odzielna zasilka przydala to tak poza choc na pletkach sie po prostu nie znam

jesli nie zamierzasz kompa rozbudowac, nie krecisz i jeszcze ktos da Ci dobra gware to taka buda ztracerowana wystarczy kazdy loowend pociagnie. Zlozylem~sporo kompow z trackiem i mimo wszystko dziekuje zobacz pare postow wyzej

Na plus ze w tej cenie to owszem buda jest jedna z lepszych chociaz blacha to ciiieniutka

Twja racja Twoja zasilka kosztuje ~60pln i tez mi przykro 8)

i NO OFENS mam zgryzliwy humor dzisiaj

Pozdro

ps. ze juz nawet o napieciach nie wspomnialem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...