Zitah Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Witam prosze o pomoc, bo czuje sie bezradny... "Jade" obecnie na Vista business PL SP1, a chcialem sie przesiasc na Xp SP3 PL, wiec wrzucam płytke na tacke restart odpalam --> bootowanie --> pozniej sie kopiuja pliczki i ..... myślenie myślenie i nagle kurde nie wiem co i jak z tym zrobić... rece opadaja... co zrobic aby usunac Viste i przesiasc sie na starego XP? Pomysly sugestie pytania? Aha zapomniałbym Vista zaisntalowana jest na RAID 0, przy pomocy nLite zmontowalem sterowniki do RAIDu z XPekiem, ale i tak nic nie pomaga... Nie wiem co dalej, rece mi opadaja.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 http://support.microsoft.com/kb/324103/pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitah Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 http://support.microsoft.com/kb/324103/pl owszem podczas instalacji wcisnałem owe F6, ale jak sie później okazało tylko stacje dyskietek XP chcial zobaczyc, a ja takowej nie posiadam, wiec problem nadal nie zniknął... Więc ponawiam prośbę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zintegruj sterowniki do płyty (chipsetu) z instalacją Windows - użycie nLite opisane w Sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 albo pozycz od kogos FDD na godzinke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitah Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zintegruj sterowniki do płyty (chipsetu) z instalacją Windows - użycie nLite opisane w Sieci. Staralem sie to zrobic i chyba nawet mi sie udalo - niestety nigdy czegos takiego nie robilem, zintegrowalem sterowniki do plyty glownej z tymi co sa defultowo z plytka XP-ka ale problem nadal taki sam pozostal... Byc moze faktycznie te dyskietki pomoga, aczkolwiek na dluzsza mete to nie jest rozwiazanie, bo kto wie czy znajde kiedys jeszcze sasiada z stacja dyskietek... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zapewne zintegrowales sterowniki, ale te do Windowsa, a nie do konca o to chodzi ;) Potrzebujesz sterownika trybu tekstowego, ktory jest wlasnie na owej dyskietce. Mozesz go zintegrowac, sciagajac obraz dyskietki ze strony producenta (ew. programik do jej stworzenia) i korzystajac z programu virtual floppy disk. Tworzysz sobie wirtualny naped dyskietek, formatujesz taka "dyskietke" za pomoca sciagnietego programiku i z niej wlasnie bierzesz sterownik do integracji z nlite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitah Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Nie wiem czy ja to potrafie zrobić, może mi ktos z tym pomoc co i jak? A jesli sie da to czy moglby mi ktos przygotowac taka plyte z XP z moimi sterownikami? Oto model mojej płyty głownej: GigaByte P35-DS3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ale w czym pomóc? Sciągnąc "Intel ICH9R Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy) " ze strony producenta płyty nie potrafisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitah Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ale w czym pomóc? Sciągnąc "Intel ICH9R Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy) " ze strony producenta płyty nie potrafisz? Dobra to ja juz mam, ale sprawa odnosnie tej dyskietki, myslalem nad tym aby ktos pomogl mi z zintegrowaniem tych sterownikow z plytka XP, sterowniki ze strony producenta sciagnalem juz... Co mi z tego jak stacji FDD nie mam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 http://kotuha.com/file/BxFU6-sata.html Fdd nie potrzeba tylko nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitah Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) http://kotuha.com/file/BxFU6-sata.html Fdd nie potrzeba tylko nLite. Tzn mam zintegrowac to z plytka XP SP3 w nLite? Pytanie: Co mam tutaj zaznaczyć? [imghttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2b1f570ec68fe23.html[/img] Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Zitah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Tak, masz to zintegrowac w nlite z plytka instalacyjna. Co do zaznaczania: a zastanow sie, jaki masz mostek na plycie? ;) Odpowiedz w spoilerze, ale najpierw pomysl sam :) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " " Intel ICH9 SATA AHCI Controller (Desktop ICH9R) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitah Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Tak, masz to zintegrowac w nlite z plytka instalacyjna. Co do zaznaczania: a zastanow sie, jaki masz mostek na plycie? ;) Odpowiedz w spoilerze, ale najpierw pomysl sam :) <div class="spoilbody"> <div class="spoilheader" onMouseDown="java script:if(this.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].style.display == 'none') this.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].style.display = 'block'; else this.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].style.display = 'none';">» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " "</div> <div class="spoilcontent" style="display:none;">Intel ICH9 SATA AHCI Controller (Desktop ICH9R)</div> Ok zrobione zadzialalo i sie zainstalowalo... teraz mam win xp sp3 aczkolwiek odnosze wrazenie ze jakos to szybsze od Visty nie jest, tyle tylko, ze system nie zajmuje mi 7gb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie odnośnie sytuacji opisanej w tym temacie. Czy problem takowy (tzn.kłopoty z przesiadką z Windows Vista na Windows XP) to rzecz "normalna"? Da sie jakoś zabezpieczyć przed takowymi niespodziankami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Kupic >5 letni komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Kupic >5 letni komputer. Czyli na nowszych komputerach taka sytuacja będzie występować za każdym razem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...