Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Moglibyscie mi powiedzieć jaka jest różnica między SoundBlasterem Audigy 2 SB0240 a Audigy 2 ZS SB0350. Chodzi mi o jakość dźwieku. Czy jest jakaś większa różnica między nimi i ewentualnie co jest dodane na 2 ZS-ie.

Nieweim jak to wyglada w kwestii technicznej ale audigy2 zs chodzi na allegro chyba po okolo 150zl

sa to jedynie uzywki a za 220 masz nowke http://www.znak.pl/index.php?cid=163&s...tremeMusic+bulk

(jedynie musisz sobie sciagnac obraz iso sterow(z wersji box o ile uzywaz xp) poniewaz creative daje tylko pod viste a na ich stronce sa okrojone)

a tutaj sciagnij sobie w pdf wyniki tych kart mierzone programem rmma

http://audio.rightmark.org/download.shtml

sam posiadam audigy 2 sb0400 i na razie niwidze(nieslysze)(genius 2000x )chociarz w rmaa to wynik tylko:

SummaryFrequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB +0.39, -0.22 Good

Noise level, dB (A) -93.1 Very good

Dynamic range, dB (A) 93.0 Very good

THD, % 0.014 Good

THD + Noise, dB (A) -74.7 Average

IMD + Noise, % 0.018 Very good

Stereo crosstalk, dB -92.7 Excellent

IMD at 10 kHz, % 0.050 Good

General performance Very good

i niemam zamiaru przesiadac sie na inna dzwiekowke.

Dzwiek na extreme music byl odrobine jak gdyby zywszy i eq tez wyrazniejszy ale to test troche w biegu robilem(instakla sys itd)

crystalizer to tylko moim zdaniem znieksztalca dzwiek poprostu przebarwia dla mnie bajer jak inne ustawienie eq.

plusem xfi to dts( ale materialu w tym formacie =praktycznie nieposiadam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi