Skocz do zawartości
westsajd

Wmp 11 Obcina Tagi

Rekomendowane odpowiedzi

Mianowicie zamiast:

Hold Your Head (feat. Bob Marley) jest Hold Your Head (feat. Bob Marl

Ruff In The Jungle (Uplifting Vibes Remix) jest Ruff in the Jungle Bizness (Up

WMP obcina ostatnie litery w nazwach utworów (w winampie i foobarze problemu nie ma). Ściągnąłem i zainstalowałem wmp tag extender ale nic to nie dało. Czy może istnieje jakaś wtyczka aby to naprawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas odtwarzania/dodawania do biblioteki, info o muzyce pobieram przez program MusicBrainz Picard a wmp nie posiada wbudowanej edycji tagów (tag extender to umożliwia) :)

chodzi mi o to (po lewej tag&rename z prawidłowymi tagami):

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas odtwarzania/dodawania do biblioteki, info o muzyce pobieram przez program MusicBrainz Picard a wmp nie posiada wbudowanej edycji tagów (tag extender to umożliwia) :)

chodzi mi o to (po lewej tag&rename z prawidłowymi tagami):

Dołączona grafika

Po pierwsze WMP posiada edytor tagow i to dosc rozbudowany, wystarczy dobrze poszukac.

Po drugie wyglada na to ze twoj WMP wyswietla tagi w formacie ID3v1 w ktorych jest ograniczona ilosc znakow w nazwach. Badz twoj edytor do tagow zapisuje je w dosc dziwnym formacie. Jaka wesrja Tag&Rename? Ogolnie T&G pozwala osadzac w plikach tagi ID3v1 i ID3v2. Tak wiec dziwne skad tem problem. A jak dasz explorerze, na wlasciwosci pliku to jaka dlugosc nazw widnieje, tez sa uciete ?

Pamietam swiego czasu u mnie byl problem z foobarem, tzn. T&G osadzal poprawnie tagi w plikach, wmp je widzial poprawnie, ale po jakiejkolwiek edycji w foobarze ten tak jakby usuwal ID3v2 (choc sam je nadal widzial) i zostawial ID3v1 i wtedy wmp widzial tak jak u Ciebie poucianane.

Edytowane przez lukasp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że WMP pozamieniał mi ID3v2 na ID3v1 za pierwszym razem przy dodawaniu do biblioteki. Ściągnąłem jeszcze raz tagi z neta, wrzuciłem do wmp i teraz działa, dzięki.

To gdzie ten edytor tagów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi