Skocz do zawartości
roth

Problem z Bramą internetową

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. Mam Kompa podłaczonego do modemu przez sieciówke(Chello). Drugą sieciówką połączony jestem z laptopem w drugim pokoju. I problem jest taki ze co pare dni net miedzy nami siada:( Po odpaleniu laptopa neta nie ma. Muszę instalować wszystko od nowa(Ja winXp,Laptop Win98) Konfiguruje dla małej firmy. A od wczoraj już całkiem nie działa:( Siedziałem chyba do 4 w nocy i nic. Konfiguruje (nawet chciałem zacząć używać winrouta) i nic. Kompy sie nie widzą. Co śmieszne jak się laptop włacza ro pokazuje się ikonka że Kabel jest połączony czy jakoś tak. Ale pingowanie nic nie daje. Po prostu się nie widzą. Już trace cierpliwość do tego. Jeszcze dziś zmienie końcówki kabli ale jak to nie pomoże to już nie wiem co jest grane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby mu sieciowki padly to by laptop nie pisal, ze jest polaczenie :|

moze nie rob instalki sieci dla malej firmy tylko reczenie wszystko ustaw?? u mnie ten kreator w ogole nic nie dawal i tak musialem sam ustawiac wszystko :(

mowie sproboj sam sie pobawic IP, DNS i reszta zabawek :D powinno pomocjakby mu sieciowki padly to by laptop nie pisal, ze jest polaczenie :|

moze nie rob instalki sieci dla malej firmy tylko reczenie wszystko ustaw?? u mnie ten kreator w ogole nic nie dawal i tak musialem sam ustawiac wszystko :(

mowie sproboj sam sie pobawic IP, DNS i reszta zabawek :D powinno pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"jakby mu sieciowki padly to by laptop nie pisal, ze jest polaczenie "

A wcale nie koniecznie.... Wystarczy, ze w kablu jest uszkodzona linia zwrotna (chyba bialo-pomaranczowy kabel ????) i bedzie wyswietlac, ze jest polaczenie, ale nic nie wypingujesz.

A opis jest na 100% dobry - na jego bazie zrobilem juz kilkanascie takich polaczen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"jakby mu sieciowki padly to by laptop nie pisal, ze jest polaczenie "

A wcale nie koniecznie.... Wystarczy, ze w kablu jest uszkodzona linia zwrotna (chyba bialo-pomaranczowy kabel ????) i bedzie wyswietlac, ze jest polaczenie, ale nic nie wypingujesz.

no tak, tyle ze ja pisze o kartach a nie o kablu.... :)

wlasnie co do kabla.... przeswietl go sobie (np zaroweczka + bateryjka :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe. Ale bede upierdliwy...

"no tak, tyle ze ja pisze o kartach a nie o kablu.... "

Tez blad... :D

Mam w domu 2 sieciowki trzymane chyba tylko dlatego ze nie chce mi sie ich wyrzucic, ktore po wlaczeniu dzialaja pozornie w sposob bezbledny.... Jest polaczenie, karta niby dziala itp ale jedynym adresem jaki mozna wypingowac jest 127.0.0.1 :D

Tak wiec....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi