ORZECH1976 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Kupiłem nową nagrywarke Lite-On i mam problem z nagrywaniem: Wszystko jest oki gdy nagrywam na płycie DVD-R ale w momencie gdy wkładam DVD+R ale DL następuje problem ! Program zanim zacznie nagrywac informuje o nieudanej próbie lub gdy już płyta pójdzie po otwarciu pojawia się problem z informacją "błąd danych CRC" <_< Bardzo prosze o jakieś rady.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Być moze partia płyt, które kupiłeś jest wadliwa.. Sprawdź na płytkach od innego producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Przy poprzedniej nagrywarce używałem tych samych płyt i nie było z nimi żadnych problemów :blink: Zresztą ta sama partia nie wchodzi w gre bo dwa razy je nabyłem w różnych sklepach i był ten sam probem <_< To może byc wina nagrywarki że ma problemy tyko z plusami lub DL-ami ? A może to wina jakiś sterowników programu nagrywającego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Co jeszcze zauważyłem to to że nagrywa jedynie w najniższych prędkościach - już x6 raportuje błędem ! Chodzi caly czas o płytki EMTEC DVD+R DL :unsure: To wina nagrywarki ? Czy ją oddac do wymiany ? Powtórze że przy poprzednim Lite-On nie było żadnych problemów przy tych płytach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 zflashuj firmware na nowszą wersje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Czy moge prosic o linka i instrukcje aby zrobic to właściwie ? Moja nagrywarka to: Lite-On DVDRW LH20A1L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 >LINK< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Wielki dzieki. Ale hmmm... BL02 to starsza wersja o BL05 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Sprawdź sobie np. NeroInfoToolem lub jakimś programem typu Everest jaką masz datę firmware'u i porównaj z tą na stronie. Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 niedobrze - emtec to dziadostwo - i cd i dvd......wyrzucilem dwa krazki ostatnio - cd nie chcialy sie wcale nagrywac(liteon stacjonarny i laptopowy,stacjonarny lg i pionieer) a z dvd dane byly nie do odczytu po paru miechach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ja akurat na swoim LG nagrałem niedawno trzy DL do Emteca i mają się swietnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...