JaQs Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Znajomy poprosil mnie zebym doradzil mu ram. Plytke ma ASUS P5KPL-CM. Niestety ta plyta tylko ma dwa sloty na pamiec wiec trzeba kupic 2x2GB. Nie bedzie robil O/C. Ma na ten ok. 300zl, ale w razie potrzeby da wiecej. Co byscie polecili? Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Czy jest w stanie ktos mi odpowiedziec? Zalezy mi na czasie, a nie wierze zeby nikt nie wiedzial co doradzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Skoro nie będzie OC to proponuje Kingstony value 2x2GB 667mhz ;] tanio a i w razie OC w przypadku kości Elpida będzie dobre :wink: Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Kingston DDR2 800 CL5 2x2GB (~240 PLN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ja troszke myslalem zeby mu Redline'y polecic, bo sa tanie tylko, ze to chyba jest przerost formy nad trescia bo nie bedzie O/C. http://ddr2.home.pl/product_info.php?manuf...bdc80249d915303 Znajomy mowi, ze jest w stanie dac tyle za te kosci. I czy napewno 2x2GB bedzie dobrze wspolgralo z ta plyta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ja troszke myslalem zeby mu Redline'y polecic, bo sa tanie tylko, ze to chyba jest przerost formy nad trescia bo nie bedzie O/C. http://ddr2.home.pl/product_info.php?manuf...bdc80249d915303 Znajomy mowi, ze jest w stanie dac tyle za te kosci. I czy napewno 2x2GB bedzie dobrze wspolgralo z ta plyta?? Redline potrzebują wyższego, niestandardowego napięcia (2,1v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 No dobra, czyli dla niego najlepszym wyborem bylyby Kingstony? Jezeli tak to czy jest jakis dobry sklep, gdzie bede mial pewnosc, ze beda na Elpidach, a nie na jakis innych kosciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Chyba allegro jedynie, no chyba że pokażą CI te Ramy to zobaczysz czy Elpida czy cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Właśnie przyszły do mnie kostki 2x2 GB Kingston 800 - zapłaciłem w sumie ~230 PLN + kilkanaście PLN przesyłka ... kostki dostałem przypadkowo na ELPIDA 'ch ... co prawda i tak nie kręcę ale kiedyś przy odsprzedaży cenę powinienem większą uzyskać ;P PS. sklep to emarket Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 ja bym polecał A-DATA Extreme Edition. Nie są wiele droższe a zawsze przy odsprzedazy radiator + CL4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 ja bym polecał A-DATA Extreme Edition. Nie są wiele droższe a zawsze przy odsprzedazy radiator + CL4 :)Te ADATA ładnie wyglądają - ale czy pracują na standardowym napięciu 1,8v ? No i firma też nie jest tak znana jak Kingston (kwestia przy odsprzedaży). Ja Kingstony używam od kilku lat i chwalę tę firmę za brak problemów/błędów ... po prostu solidna firma z tradycjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...