Skocz do zawartości
Chim3rA

Jakie Słuchawki Do 100zł Do Muzy I Grania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar kupić w niedalekiej przyszłości słuchawki.

O to wymagania:

- dobra jakość dźwięku

- chowany lub odkręcany mikrofon

- cena do ok. 100 zł

- przewodowe

Zastanawiam się nad tą trójką:

- Creative Labs Fatal1ty Gaming

- SteelSound 3H

- Creative HS 900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ewentualnie fatal1ty (ale bas zagłusza inne pasma, więc do grania się za bardzo nie nadają), SS nie tykaj bo one są takie super ekstra, ale tylko w recenzjach.

Weź te: http://www.mp3expert.pl/sluchawki-domowe/s...-hd-202?v=10644 Do tej ceny lepszych nie znajdziesz.

znajdziesz http://www.allegro.pl/item349070589_philip...azja_sklep.html jeżeli nie będzie przeszkadzać Cui otwarta konstrukcja

http://www.allegro.pl/item354879559_super_..._290_xbass.html (te technicsy są czasami do kupienia w MM/saturnie za ok 60zł)

ps. jedyne słuszne słuchawki z mikrofonem to icemat siberia

ps2. imho dozbieraj do akg k55, albo Aurvana Live! ~ 150zł (do tych szczególnie warto)

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem te Philipsy. Mocowanie regulowanego ramienia jest bardzo słabe - na początku się wyluzowało mocno a później pękło. Ale jakość dźwięku jest dobra.

Tak jak napisałem potrzebuje słuchawek z mikrofonem. Nie jestem jakimś audiofilem żeby potrzebować super jakości dźwięku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mam Philipsy ale model 2500 i nic się nie połamało a są przeze mnie rzucane walają się po podłodze albo biurku i nic.Dźwięk hmm dobry jest jak na tą cenę i bas nie zagłusza innych dźwięków.Poza tym mikrofon lepiej kupić jakiś oddzielnie moim zdaniem.Bo słuchawek do muzyki i do grania nie kupisz albo takie albo takie moim zdaniem nie ma rozwiązań kompromisowych do 100 zł.Dobre rozwiązanie to Aurvana Live! albo coś z Senków albo Koss'a a mikrofon jakiś zewnętrzny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam Creative HS 900 już kilka miesięcy, praktycznie codziennie wieczorem i tak:

+ jakość wykonania

+dźwięk i to zarówno w grach jak i muza

komfort używania (choć tu dużo zależy od gabarytów samego właściciela :razz: )

+czułość i jakość mikrofonu

+elegancki pokrowiec (mała rzecz a cieszy ... szczególnie jak gdzieś je zabierasz lub chowasz przed dziećmi...)

- kabel jest dość delikatny i trzeba uważać (ale to standard w tym przedziale ceny... dlaczego nikt nie robi słuchawek z kablem w metalowym pancerzu :wink: )

- pałąk mikrofonu jest zamocowany w ten sposób do słuchawek,że musi być cały czas pochylony do przodu

porównywałem je z fatal1ty i jak dla mnie mają dużo łagodniejszy dźwięk, bez przesadnie uwypuklonego basu, i są wygodniejsze (przynajmniej dla mnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie naprawde zastanow sie nad tymi Sennami HD 202. Mam je i naprawde jestem z nich w 100% zadowolony.

NIGDY W ŻYCIU DO GRANIA!

Nadają się co najwyżej do okazyjnego słuchania muzyki.

Mam je od ponad roku, kupiłem bo miały mi zastąpić ułamane Philipsy za jakieś 40 zł.

I co?

- za duże basy, całkowite wypaczenie dźwięku przestrzennego (CoD+EAX2.0 więc wiem o co chodzi, na Philipsach o niebo lepiej)

- baaaaardzo niewygodne, za wąskie, dłuższe trzymanie na uszach skutkuje najpierw dyskomfortem, potem wręcz lekkim bólem ściśniętych uszu.

- tak długi przewód raczej przeszkadza niż pomaga

Wnioski:

HD202 używam czasami do muzyki, gram na poklejonych taśmą Philipsach i jeśli nie dozbieram do Icemat Siberia to ich nie zmienię:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to wymagania:

- dobra jakość dźwięku

- chowany lub odkręcany mikrofon

- cena do ok. 100 zł

- przewodowe

Interesują mnie tylko zamknięte konstrukcje.

Czytaliście moje wymagania w 1 poście ?

a gdzie tu jest napisane, że mają być zamknięte? :unsure:

jak nie chcesz dokładać do Aurvana Live! to bierz hs900

No dobra - bo głównie to podajecie tu słuchawki bez mikrofonu, a mówicie o mikrofonie zewnętrznym do tego --- ale jakim do grania?

najtańszy ;) od prawie 4 lat praktycznie codziennie korzystam z mikrofonu za jakieś 8zł (druga sztuka w tym czasie), zazwyczaj eksploatuje go po kilka/kilkanaście godzin dziennie i nikt do tej pory nie narzekał, że źle mnie słychać, trzeszczę, czy charczę (oczywiście wszystko zależy od tego jak się trafi)

co do HD202 to poprę Visage

są to słuchawki dla bassheadów i na małą głowę. Eax jest wypaczony, bo bas bierze górę i zabija resztę pasma, a np w grach fps ważniejsza jest góra pasma (tony wysokie) bo to dzięki niej usłyszymy kroki przeciwnika, Do ściśnięcia uszu (bo nie są to słuchawki wokółuszne, tylko nauszne) teoretycznie można się przyzwyczaić, ja np przyzwyczaiłem się do akg k412p, tyle, że trzymam je na głowie max 1-1,5h, a gra się pewnie dłużej ;)

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więcej będę jednak słuchał muzyki niż grał, choć najczęściej będę słuchał muzyki na wieży.

Nie potrzebuje jakiś super ekstra wypasionych słuchafonów tylko takie które miałyby całkiem przyzwoitą jakość dźwięku.

Czyli mam wybrać pomiędzy:

- Sennheiser HD202

- Creative HS900

A co myślicie o SteelSound 3H ?

Edytowane przez Chim3rA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ściśnięcia uszu (bo nie są to słuchawki wokółuszne, tylko nauszne)

No i tutaj polemizowalbym :razz: Ja akurat mam dosc male uszy, takze idealnie mieszcza mi sie miedzy tymi gąbeczkami i nic nie wystaje, wiec nie odczuwam zadnego dyskomfortu. Co do bassu - zgadza sie, jest go duzo, ale przeciez są equalizery, mozna zmniejszyc jego ilosc wiec nie wiem w czym problem. Góra moim zdaniem jest bardzo dobra. Co do wygody - mam je codziennie po pare godzin i nigdy nie bylo czegos takiego, ze musze je zdjąć bo juz nie wyrabiam. Na mojej glowie lezą wrecz idealnie. Takze ja dalej zostane przy swoim :wink: Ile ludzi tyle opini. Pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem tak - muzyki będę słuchał albo na wieży albo podłącze Koss Spark Plug.

jeśli słuchasz muzyki na Koss Spark Plug to obojętnie co weźmiesz to będziesz zadowolony.... :lol:

Wybór zawęziłem do HS900 a SteelSound 3H. Jestem bardziej za tymi pierwszymi choć obawiam się wygody...

odpuść sobie te SS 3H, wybierz między senkami albo hs900 (senki powinny być w każdym większym sklepie rtv agd, więc sobie je przymierzysz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem w 1 poście że muszą mieć mikrofon.

I popełniasz błąd, bo dobrych słuchawek z mikrofonem nie znajdziesz. Miałem Sparki i właściwie poza olbrzymim, rozlazłym basem nic w nich nie ma, poczujesz poprawę nawet przy przesiadce na HD202. Tak, te sennki też niestety miałem (sparki jeszcze gdzieś leżą) i do muzyki zupełnie się nie nadają. Może i bas jest do przyjęcia, ale tak niesamowicie sybilizują (syczą, świszczą w wysokich częstotliwościach), że dłuższe słuchanie muzyki fizycznie męczy. IMAO HD202 są warte jakieś 30 pln i ani złotówki więcej. Podobno HD201 grają trochę lepiej - nie wiem, nie sprawdziłem. Jest też opcja Koss Porta Pro/Sporta Pro/KSC35, lub na lekko ulepszonych przetwornikach UR40/KSC55/KSC75. W tej chwili używam KSC-75 i ideał to to nie jest, ale w tej cenie (~80pln allegro z przesyłką) bardzo trudno (niemożliwe?) będzie znaleźć coś lepszego (na HeadFi mówią o nich "Little Grado" :-P ), po tylu pomyłkach nareszcie coś, co gra jak powinno za swoje pieniądze. Te philipsy "podobno" też grają całkiem przyzwoicie, ewentualnie jeżeli jesteś w wydać trochę więcej, to Auvrana Live!.

Góra moim zdaniem jest bardzo dobra.

:kijem: Chyba żartujesz... :huh: Edytowane przez KHOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, nie wiem, czy będzie coś dobrego z zamkniętych poniżej Aurvan (btw, Creative są tylko z nazwy, stąd ich siła), ale to sporo ponad limit. <_< Może jakieś AKG ktoś poleci? Ciężko mi cokolwiek innego polecać, bo aż tak dobrze nie jestem osłuchany - mogę jedynie odradzić to, czego zdecydowanie nie warto (ciekawe, ale dopóki nie spróbowałem alternatywy, te 202 nie brzmiały tak tragicznie, a i sybilaty dało się ze zgrzytem w zębach przeżyć).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi