Skocz do zawartości
CobraVerde

co sądzicie o zasilaczach DEER ???

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar wymienić gów... zasilacz Tracer 300W na jakiś inny 350 albo 400W. nie chcę się rujnować i szukam czegoś za 100 - 150 zł. w oko mi wpadł dzieki cenie ;) zasilacz marki DEER. czy ktoś zna ten sprzęt i może coś powiedzieć jak się sprawuje przy np. OC - a może poradzicie coś innego w podobnej cenie ?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zamiar wymienić gów... zasilacz Tracer 300W ... nie chcę się rujnować i szukam czegoś za 100 - 150 zł. ...

za ta kase (moze troszke wiecej niz 150zl zalezy gdzie kupujesz) dostaniesz Chieftec HPC-300-202 (to samo co Enlight i Sirtec) - ten zasilacz IMO jest 100x lepszy niz jakis tam DEER i inne LOW-END'y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem peien ale chyba DEER to zasilacz low-endowy

Sorki ale jak nie jesteśpewien to po co wogóle pisałeś, zeby nabić sobie posta? :?

A temat był wielokrotnie poruszany:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=158...&highlight=deer

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=180...&highlight=deer

Tu masz przykładowe dwa topici. wpisz w wyszukiwarce deer i szukaj :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zamiar wymienić gów... zasilacz Tracer 300W ... nie chcę się rujnować i szukam czegoś za 100 - 150 zł. ...

za ta kase (moze troszke wiecej niz 150zl zalezy gdzie kupujesz) dostaniesz Chieftec HPC-300-202 (to samo co Enlight i Sirtec) - ten zasilacz IMO jest 100x lepszy niz jakis tam DEER i inne LOW-END'y

A jak by chciał zaoszczędzićkasy to niech kupi z allegro fortrona 300 gtp za 70-80 pln. Całkiem dobry zasilacz za niezłe pieniądze. Pan Szydełko (Haszyd) daje na nie 3 miechy gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak by chciał zaoszczędzićkasy to niech kupi z allegro fortrona 300 gtp za 70-80 pln. Całkiem dobry zasilacz za niezłe pieniądze. Pan Szydełko (Haszyd) daje na nie 3 miechy gwarancji.

a po co :?:

skoro za te same pieniadze kupuje Fortrona w "pudelku" FEEL i ma nowy zasilacz (a nie poserwisowy :P jak te z Allegro) i gwarancje minimum 12 miesiecy :!:

chodzi o model FEEL ESP-300ATXSP4 z PFC http://www.okey.pl/~tummi/psu/zasilacze.html

bylo o tym http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=23823&start=41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ale jak nie jesteśpewien to po co wogóle pisałeś, zeby nabić sobie posta? :?

tak :!: Jestem postojebca i chciałęm zarobić kolejnego posta :!: Tak na prawde to tak słyszałem w okolicy dla tego tak napisałęm.Ktoś widocznie się na nim zawiudł więc mi tak powiedział i dla tego tak napisałem.A Ty nie podskakuj bo bedziesz miał zakwasy :lol: (żart)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co :?:

skoro za te same pieniadze kupuje Fortrona w "pudelku" FEEL i ma nowy zasilacz (a nie poserwisowy :P jak te z Allegro) i gwarancje minimum 12 miesiecy :!:

chodzi o model FEEL ESP-300ATXSP4 z PFC http://www.okey.pl/~tummi/psu/zasilacze.html

bylo o tymhttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=23823&start=41

Tylko nie Feel to jest złomiasty zasilacz na poziomie Codegenow (no moze drabinke wyzej), juz lepiej bierz Huntkeya za 130zl o niebo lepszy od tego Feela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie Feel to jest złomiasty zasilacz na poziomie Codegenow (...)

Co Ty nie powiesz... :?: A gdzie tak przeczytałeś :?: A może na podstawie własnych doświadczeń tak piszesz :?: Jeśli miałeś z nim problemy, to jakie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem codegena, megabajta i feela i zadne z tych trzech nie trzymal prawidlowo napiec co powodowało zwiechy w grach 3D (czyli pod duzym obciążeniem) Tylko wtedy miałem karte 8500Le herculesa która była wrażliwa na wachania napięcia ( podobno od herculesa wyszla partia kart ktore mialy za malo stabilizatorow napiecia i stad te problemy, na forum jest jeszcze kilka osob z ta karta i tez mieli takie problemy, zreszta bylo pare watkow o tym i kazdemu po zmianie zasilki na dobra karta zaczela dobrze pracowac tak czy siak w 3D na tym hercu miałem kolorowe paski albo czarny ekran) Zmieniłem zasilacz na Huntkeya, wszystkie problemy znikneły, teraz zmieniłem karte na to co widać i tez jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak :!: Jestem postojebca i chciałęm zarobić kolejnego posta :!:

FumFel mogę w przyszłości wykorzystywac to wyrażenie: "postejbca" ? Bo spodobało mi się jak diabli :D

A co do zasilacza tez uwazałem je za takie mniej markowe :? Wszak ro nie enermax :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak :!: Jestem postojebca i chciałęm zarobić kolejnego posta :!:

FumFel mogę w przyszłości wykorzystywac to wyrażenie: "postejbca" ? Bo spodobało mi się jak diabli :D

A co do zasilacza tez uwazałem je za takie mniej markowe :? Wszak ro nie enermax :)

ps. jestem postjebca w tej chwili! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Tylko nie Feel to jest złomiasty zasilacz na poziomie Codegenow (no moze drabinke wyzej), juz lepiej bierz Huntkeya za 130zl o niebo lepszy od tego Feela.

widac ze nie masz pojecia o czym mowisz :P

ja polecam konkretny model FEEL a nie FEEL ogolnie - ten polecany przeze mnie model to zasilacz oparty o PCB Fortrona - a jezeli twierdzisz ze Fortron to kiepski zasilacz to potwierdza sie ze nie masz pojecia o czym piszesz :!:

BTW napisz laskawie o ktorej wersji Huntkey'a 300W piszesz - bo jeszcze w styczniu w wielu sklepach zalegaly stare modele (nie pamietam juz oznaczen) ktore nadawaly sie jedynie na zlom :!: a dodatkowo Huntkey jest glosny wiec zeby go wyciszyc musisz pozbyc sie gwarancji itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

widac ze nie masz pojecia o czym mowisz :P

ja polecam konkretny model FEEL a nie FEEL ogolnie - ten polecany przeze mnie model to zasilacz oparty o PCB Fortrona - a jezeli twierdzisz ze Fortron to kiepski zasilacz to potwierdza sie ze nie masz pojecia o czym piszesz :!:

BTW napisz laskawie o ktorej wersji Huntkey'a 300W piszesz - bo jeszcze w styczniu w wielu sklepach zalegaly stare modele (nie pamietam juz oznaczen) ktore nadawaly sie jedynie na zlom :!: a dodatkowo Huntkey jest glosny wiec zeby go wyciszyc musisz pozbyc sie gwarancji itd

ESP-300ATXSP4 mialem ten zasilacz i nadal podtrzymuje decyzje ze to złom, poszukaj troche na forum to znajdziesz kilka podobnych opini. Jesli mowa o jakims innym feelu to moze jest ok, ja wypowiadam sie na temat tego konkrentego modelu. HK faktycznie jest glosny, ale jest dobry, nie wiem jaka to wersja nie chce mi sie otwierac obudowy. A ty to skad taki znawca zasilaczy jestes, sam je skladasz w garazu i porownujesz poszczegolne czesci, ja pisze jak w praktyce zachowywal sie ten zasilacz , a nie wymyslam jakies z kosmosu opowiesci. dlaczego uwazasz ze ten feel kosztujacy niewiele wiecej niz codegen, jest taki wypasiony i super markowy itp. ( miales go chociaz czy opierasz sie na jakims tesci?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hendel a ty wciąz nie zauważyłeś ze feel'ow z takim oznaczeniem jest przynajmniej ze 3 rodzaje ? przeciez benek dokladnie napisal o jaki mu chodzi wiec sie nie wymądrzaj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak to tam w sklepach wyglada, ostrzegam przed tym konkretnym modelem.

Ha ha, tak się składa, że wszystkie Feel-e 300W mają oznaczenie ESP-300ATXSP4. Różnice między dwoma bardzo różniącymi się modelami masz opisane chociażby tu: http://www.okey.pl/~tummi/psu/zasilacze.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak to tam w sklepach wyglada, ostrzegam przed tym konkretnym modelem.

no wlasnie Ty ostrzegasz przed ESP-300ATXSP4 a ja polecam ESP-300ATXSP4 With PFC

jak chcesz wiedzec o co chodzi to rozejzyj sie bo link z porownaniem tych 2 modeli przewija sie juz kilka razy w tym watku :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. jestem postjebca w tej chwili! :)

Hej Jacek :!: 50 zł za prawa autorskie tego słowa proszę przelać na moje konto :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...